FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 13.juli 2018

Hola!

Det er fredag den 13. i dag…ta det med ro, det går som regel bra!

Cruiseskipsesongen har startet på Lanzarote.
I de 12 siste månedene besøkte 224 skip øya, og de hadde 422 159 passasjerer ombord. Fra januar og ut mai økte tallet på passasjerer med 22 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Neste år (fram til 1.juli 2019) har 236 skip meldt sin ankomst, 12 flere enn siste år, og dermed flere passasjerer.
De fleste cruiseturistene er tyske, deretter følger passasjerer fra Storbritannia, Italia, Frankrike, Spania, Skandinavia og Nord-Amerika. Båter fra norske Fred. Olsen Cruise Line og norsk-amerikanske Royal Caribbean CCL er faste gjester i havna i Arrecife.

Det ble krise blant de såkalte «drosjene» på øya La Graciosa mandag.
Politiet dukket nemlig opp og sjekket ALLE «safaribilene» som vanligvis frakter turister rundt på øya.
Det finnes ikke vanlige drosjer der, heller ikke busser eller leiebiler. Derfor har flere private jeep-biler tilbudt sin assistanse når turistene kommer og vil ha en guidet tur på øya.

Disse bilene har ikke lov å frakte passasjerer mot betaling på La Graciosa. Foto: La Voz de Lanzarote

Mandag ble alle disse bilene stoppet, og sjåførene ble blant annet bedt om å vise fram transport-kortet, som viser at de har lov til å frakte turister mot betaling. Ingen hadde dette kortet, og bilene OG turistene ble stående. De fleste bilene hadde heller ikke vært innom EU-kontrollen, som foregår på Lanzarote. Politiet ga ut bøter på opp til 1500 euro til flere av sjåførene. -Mange av bilene var i dårlig stand, sa politiet.
Flere av sjåførene på La Graciosa sier til lokalavisa at de i flere år har bedt myndighetene om å regulere denne kjøringen og gi de lisenser til å frakte passasjerer på en lovlig måte, uten å få dette til. Videre har befolkningen også blitt lovet at en mobil EU-kontroll skulle komme til øya flere ganger i året, uten at det har skjedd.

Martina og Lucas var de mest populære navnene på Kanariøyene i fjor. Ingen typiske kanariske navn var å finne på 10-på-topp-listen:
Etter Martina fulgte Sofia, Valeria, Lucia, Daniela, Valentina, Chloe, Paula, Alba og Noa. Etter Lucas fulgte Mateo, Hugo, Diego, Pablo, Dylan, Thiago, Daniel, Izan og Alejandro.

Siste helg organiserte Yaiza kommune søppelplukking på stiene mellom Playa Blanca og Papagayostrendene. Det ble plukket plast, ølbokser, papp, papir og flasker, tilsammen flere hundre kilo med søppel.

Ryddegjengen i Playa Blanca

På grunn av ferie blir neste ryddedag i september. Er du på øya og vil gjøre en innsats, ring 620281900 eller 616552723.

I kveld fredag kl.19.00 er det stor sangtalentkonkurranse i teateret i Tias, Vive tu Voz, leve stemmen din! Hovedattraksjonen er 12 år gamle Alexia Caraballo fra Yaiza på Lanzarote, som nådde semifinalen i den nasjonale TV-konkurransen La Voz Kids.
Konkurransen sendes også ut til folket på de lokale tv-stasjonene Biosfera TV og Tindaya TV, som en del av den offentlige satsingen på kulturtalenter født og oppvokst på Lanzarote og Fuerteventura.

Denne fredagen, 13.juli kl.20.00 er det igjen en forestilling av det historiske musikkspillet Ángaro.
Forestillingen er et musikalsk fyrverkeri som med sang og musikk forteller om Kanariøyenes historie fra den fantastiske scenen i Jameos del Agua nord på Lanzarote:

Den absolutt SISTE forestillingen av Ángaro er søndag 22.juli kl.12.30.

Du kan lese mer om forestillingen  HER (på engelsk), og også bestille billetter. PS. Det har vært problemer med å kjøpe billetter direkte fra arrangøren på nettet; derfor har jeg nå lagt inn en link fra TouristTicket, som også selger billetter til forestillingene på nettet.

I morgen lørdag starter landsbyfesten i Playa Blanca sør på Lanzarote!
Festen varer til og med søndag 22.juli, og er en hyllest til fiskernes skytshelgen, Jomfru Carmen. Derfor kalles feiring Fiestas del Carmen de Playa Blanca. Landsbyfesten er en salig blanding av kirkelige aktiviteter, dans, musikk, aktiviteter for barna, båtparade og opptog:

Hele programmet finner du HER, på engelsk.

Hver onsdag i juli er det stort Walt Disney-show for barn i alle aldre på utendørskinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen. Da er det Vaiana-show (på engelsk heter hun Moana) med levende musikk, leker, foto med Vaiana, og selvfølgelig filmen Vaiana:

Og vi nærmer oss jul: Salget av lodd i det berømte julelotteriet i Spania, Loteria de Navidad er i gang:

Foto: Dick Knowles

Geir J fra Ålesund fyller år mandag. Kolbjørn B i Skottland fyller år tirsdag. Gratulerer med dagen!

Vi var 10 gjester på fredagspilsen forrige uke; hyggelig det! Det er en ny runde med den gode praten i kveld fra kl.19.00 og utover på Las Vistas i Puerto del Carmen, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Har du kommentarer, kan du skrive på Lanzarotepostens Facebook-side, som er åpen for alle, eller bruke vår epost: info@lanzaroteposten.com .

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast