Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote 2, uke 28, juli 2018

Tre personer arrestert med 17 kilo narkotika i Arrecife

Politiet beslagla 17 kilo hasj og kokain i Arrecife. Foto: Policia Nacional

Tre personer, alle spanjoler i 30-årene ble arrestert siste uke etter at en bekjent av mennene fortalte politiet at mennene hadde bedt han passe på en pose med «klær», noe som viste seg å være sju kilo hasj. Denne mannen ble truet på livet hvis han fortalte hva som var i posen, og ble fysisk mishandlet i tillegg. Politiet ble varslet etter at denne personen havnet på sykehuset. Da fant politiet ytterligere 10 kilo med kokain hos de tre. De tre er kjent av politiet fra før.

Nødetatene i Puerto del Carmen er klar for sommeren

Presentasjon av redningsetatene i Puerto del Carmen

Mandag ble de forskjellige redningsetatene for Puerto del Carmens strender presentert. Ordføreren kunne fortelle at Tias kommune bruker 440 000 euro, nesten 4,5 millioner kroner hvert år på nødetatene. 15 badevakter er ansatt, og disse disponerer en ambulanse, en terrengbil, to jetski-scootere og en lettbåt. Badevaktene er på plass på strendene hver dag fra kl.10.00 til kl.19.00.

Lanzarote fikk 2000 flere innbyggere siste året

Etter en ny folketelling har innbyggertallet på Lanzarote nå kommet opp i 156 000. 2000 nye innbyggere bosatte seg på øya de siste 12 månedene. Det var hovedstaden Arrecife som fikk mesteparten av de nye innbyggerne, 1800 personer bosatte seg der. Nå bor det 63200 personer i hovedstaden. Deretter kommer Teguise kommune med 22500 personer, San Bartolomé 21200, Tias 20500, og i Yaiza kommune med Playa Blanca bor det nå 17500 personer. Tinajo kommune har 6200 innbyggere, og Haría har 5200 innbyggere.  I tillegg er det gjennomsnittlig 70000 turister på øya til enhver tid. (Tallene er avrundet opp til nærmeste 100-tall).

En ny veiplan er klar for Lanzarote

Det blir stadig flere biler på Lanzarote

En ny plan for videre veiutbygging på øya er nå lagt fram av myndighetene. Lanzarote har et veinett på 465 kilometer. Med 125 000 kjøretøyer og 156 000 innbyggere er andelen av kjøretøyer per innbygger langt høyere på Lanzarote enn på de andre Kanariøyene og på fastlandet. Nå får Lanzarote 158 millioner euro til nye veier fram til 2025, og mye av pengene skal brukes på veiene Arrecife-Orzola i nord, og Arrecife til Playa Blanca i sør.

Passasjerer satt fast tre timer inne i glohett fly 

Et Thomas Cook-fly som skulle til Manchester sist torsdag kveld fikk tekniske problemer like før avgang på flyplassen på Lanzarote. Avgangen var satt til kl.20.20, men ble utsatt til 23.15. Etter at alle passasjerene var sjekket inn i flyet, ble det ytterligere tre timers ventetid inne i flyet uten kaldluft og fungerende toaletter. Det ble etterhvert så varmt inne i flyet at flere barn ble syke, og noen voksne fikk såkalte panikkangrep.
Reiseselskapet beklager det hele, og var raskt ute med å gi hver passasjer 442 pund i kompensasjon, ca 4700 kroner.

Kvinnelig turist reddet ned fra tak i bar

Turist reddet ned fra tak i bassengbar

Det er ikke bare katter som brannvesenet på Lanzarote må hjelpe ned fra trær og tak. Tirsdag ble brannvesenet på Lanzarote tilkalt til en bassengbar i Playa Blanca for å hjelpe en noe «desorientert» kvinne som hadde problemer å komme seg ned fra bassengbarens tak. Det var tre meter ned, så brannvesenet satte opp en stige som kvinnen kunne bruke på sin vei ned. Hvordan kvinnen hadde kommet seg opp på taket står det ingen ting om i lokalavisa…

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast