Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 24, juni 2018

Palmer i Playa Honda er angrepet av skadelige insekter

Det er nå påvist at 132 av palmene langs strandpromenaden i Playa Honda like ved flyplassen på Lanzarote er angrepet av skadelige insekter. Insektet som er oppdaget heter Diocalandra Frumenti, og kan ta fullstendig knekken på et tre hvis det ikke blir behandlet. Ti trær er allerede helt ødelagt, og skal fjernes. Resten av trærne skal nå få en intensiv behandling med «motgift», og myndighetene håper å kunne redde disse.

Svindel ved salg av hotell i Puerto del Carmen oppdaget

Da Hotel La Geria i Matagorda i Puerto del Carmen ble solgt for 13,8 millioner euro i 2010, «glemte» selgerne å betale en selskapsskatt på 1,5 millioner euro til den kanariske staten. En av selgerne er Juan Francisco Rosa, mannen som eier blant annet Fariones-hotellene og Princesa Yaiza-hotellet, og som for tiden står til knes i rettssaker om korrupsjon. Nå er han pluss to andre selgere dømt til fengsel i seks måneder, og må betale en bot på tre-3-millioner euro for «forglemmelsen». I Spania vil som regel fengselsstraffer under to år ikke bli avtjent…etter søknad, må vite.

Falske merkevarer beslaglagt i Costa Teguise

29.mai hadde politiet på turiststedet Costa Teguise en rassia i butikkene og blant gateselgerne som selger vesker, klokker, t-skjorter og smykker. Tilsammen ble nesten 2 700 artikler tatt til en salgsverdi av 1,4 millioner euro, ca 13 millioner kroner. Det ble også funnet metallskilt med navnene Ralph Lauren, Mulberry og Rolex.

Noe av varene som ble beslaglagt i Costa Teguise. Foto: Policía Local Teguise

Nå vanker det bøter og fengsel for de som hadde falske varer. Politiet sier at de vil fortsette jakten på falske varer over hele øya i samarbeide med Comisión Anti-piratería del Ministerio de Cultura, departementet som har ansvaret for å ta piratene.

Ordførerne på Kanariøyene går i mot de foreslåtte lovene for privat utleie

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere foreslår et utvalg i den kanariske regjeringen nye lover for privat korttidsutleie av hus og leiligheter til turister. Kommuneforbundet på øyene med ordførerne i spissen ber om at forslagene blir tilbakekalt og skrevet om. De mener at forslaget vil forhindre utleie, og ikke regulere den. Ordførerne mener også at det ikke er deres oppgave å foreslå unntak fra loven, noe som den nye loven gir åpning for. Dette vil innby til forskjellsbehandling, sier kommunene.

Puerto del Carmen skal rustes opp for tre millioner euro

Det kanariske turistdepartemenet investerer tre millioner euro i opprustingen av turiststedet Puerto del Carmen på Lanzarote. I de neste månedene vil strekningen fra Hotel Jameos Playa til Hotel Beatriz i Matagorda få nye fortau og rekreasjonsplasser med benker og palmer. Dessuten skal kommunesenteret i havna i Gamlebyen hvor turistkontoret ligger pusses opp.

Veien til Tenesar asfalteres

Tenesar er den «fortapte» landsbyen på vestkysten av Lanzarote, og som ble forlatt av innbyggerne for flere ti-år siden. Nå har imidlertid flere av husene blitt tatt i bruk som ferieboliger for noen av øyas innbyggere, og derfor skal veien dit få nytt dekke. Tinajo kommune skal bruke 180 000 euro på arbeidet.

Strandpromenaden i Costa Teguise utsatt igjen

Som Lanzaroteposten har skrevet om skulle strandpromenaden ved den kjente stranda Las Cucharas i Costa Teguise oppgraderes denne sommeren. Etter en anbudsrunde ble firmaet Ferrovial valgt ut, og de skulle bruke 1,5 millioner euro på arbeidet.

Sånn skulle det bli…

Siste uke trakk dette firmaet seg ut. Grunnen? – Det er forskjellige ting på Lanzarote som gjør det vanskelig for oss å signere kontrakten, sier firmaet plutselig. Og da må kommunen begynne forfra igjen med å hente inn nye anbud. Og sånn går nå dagene …

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast