FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 8.juni 2018

Hola!

I dag fredag er det storfint besøk på Lanzarote!

Det norsk-amerikanske cruiseskipet «Independence of the Seas» kommer fra Cadiz på fastlandet kl. 08.00. Ombord er det 4370 passasjerer og en besetning på 1360 medlemmer. Skipet reiser videre fra havna i Arrecife kl.18.00 til Las Palmas på Gran Canaria.

Hvis du vil kan du se skipet fra ett av nett-kameraene som er satt opp i havna dersom skipet legger til ved denne kaia. På samme siden kan du også se levende bilder fra flyplassen. HER finner du Lanzarote Web Cam.

Auf Wiedersehen! De tyske turistene svikter Lanzarote.
I årets fire første måneder kom det 162 000 tyskere til øya, nesten 40 000 færre enn i samme tidsrom i fjor. Det er Tyrkia, Egypt og Tunisa som er de nye tyske markedene, noe turistmyndighetene på Lanzarote har regnet med.
Men det er ingen krise; flere britiske turister kom fra januar til mai med en økning på nesten tre prosent, og de irske turistene økte med hele 11 prosent.
Myndighetene tror at turisttallet fra i fjor, 3,1 million feriegjester vil bli gjentatt i år.

I mai måned gikk arbeidsledigheten ned med 3,5 prosent på Lanzarote. Det siste året har hele 1665 arbeidsledige klart å få seg jobb på øya. Dermed er det per 1.juni 11 173 registrerte personer uten jobb, så det går riktig vei!

«Cuidemos de nuestro litoral», La oss ta vare på vår kystlinje» er navnet på en miljøaksjon som arrangeres denne uka i Puerto del Carmen. Hovedarrangementet er lørdag 9.juni.

Hele denne uka har blant annet skoleelevene i kommunen lært om livet i havet, og hvordan vi best tar vare på mangfoldet i dypet. Denne lørdagen skal blant annet strendene Playa Chica og Playa Grande ryddes for rask og rot, og det er lov for alle å delta! Skoleelever som snakker engelsk vil blant annet fortelle turistene om viktigheten av rene strender og hav.

På skolen: Hva skjer hvis dette havner i havet?

Et flott tiltak, bare så synd at kommunen velger å IKKE høre på oss når vi prøver å få brosjyrene fra de såkalte norsk-svenske ullturene vekk fra gater og fortau, og som ved hjelp av vinden gjerne havner på stranda og i havet. Dette MÅ vi forandre til høsten!

Denne helga er det full konsertrunde både i Arrecife og i vindistriktet La Geria. Det er Sonidos Líquidos som arrangeres, og i kveld er det gratiskonsert i hovedstaden. I morgen lørdag kommer tusenvis av publikummere til La Geria for å høre på god musikk, spise lokal ost og kanskje drikke kortreist vin!

Fra konserten i La Geria i fjor

Les mer om konsertene HER.
Arrangørene setter opp busser fra hele øya til La Geria. Kjører folk bil skal bilen parkeres i landsbyen Uga, og derfra går det busser hele ettermiddagen og kvelden til og fra konsertstedet. Du kan lese mer om busstilbudet HER.

Arve T i Playa Blanca fyller år søndag. Ellen S i Trondheim har også fødselsdag søndag. Hege B i Bergen fyller år onsdag, og Bjørg P i Vadsø feirer dagen sin også på onsdag. Gratulerer med dagen!

Vi var 16 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det er en ny runde i kveld fra kl.19.00, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Gleden er sikkert stor i landsbyen Yaiza sør på Lanzarote denne uka:

En heldig vinner stakk avgårde med 360 735 euro, ca 3,5 millioner kroner da vedkommende hadde de riktige tallene i tirsdagens Euromilliones!

Ei god helg og ei fin uke ønskes deg fra Ola, denne uka i regnet i Trøndelag!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast