FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! 18.mai 2018

Hola!

Vel overstått feiring av 17.mai også på Lanzarote! Mer enn 40 gjester kom til Sjømannskirken i Puerto del Carmen.

Det var høytidelig heising av det norske, kanariske og det spanske flagget, nasjonalsang, og selvsagt 17.mai-tog:

-«det er Norge i rødt, hvitt og blått!»

En gedigen frokostbuffé fulgte deretter, og leker for store og små. Vi hadde også hyggelig besøk fra Tias kommune:

Fra v. Amaya Barr, vår kontakt til kommunen, sjømannsprest Rose-Marie Skarsten, kommunalråd Olivier Roper, leder av Nordisk Forening Liv Jensine Hansen, ordfører Pancho Hernández og turistsjef Amado Jesus Vizcaino

Og dette er hva kommunen selv skrev om vår feiring, på spansk.

Og i går kveld var 20 gjester samlet rundt bordet til festmiddag på Restaurante La Ola i Puerto del Carmen:

Restaurante La Ola 17.mai 2018

Den første Lanzarote Fashion Weekend ble arrangert sist lørdag i Jameos del Agua, i grottene nord på Lanzarote. Alt som kunne krype og gå av journalister, motefolk, regjeringsmedlemmer og andre «kjendiser» var der, skrev lokalavisene:

Fullt hus i Jameos del Agua lørdag. Foto: La Voz de Lanzarote

I følge avisene er Lanzarote det «nye» in-stedet for den spanske mote-verdenen.
– Øya er uberørt, og har unike fotomuligheter for å ta motebilder. Dessuten har flere designere slått seg ned på øya på grunn av inspirasjonen de får fra øyas mange naturfarger. Lanzarote har et aktivt internasjonalt motemiljø, og en ny og bærekraftig industri er skapt, skriver lokalavisene etter moteshowet lørdag.

Her er noen av mannekengene med moter fra Lanzarote. Foto: La Voz de Lanzarote

Om ei uke er Ironman i gang på Lanzarote, med start og mål på Avenidaen i Puerto del Carmen.

Under forberedelsene til arrangementet tirsdag veltet en mindre heisekran på Playa Grande-stranda:

Dette er kjøretøy nr.61 i serien «Biler/kjøretøy som velter, tilsynelatende uten grunn på Lanzarote«. Det gikk bra med sjåføren, og politiet sørget for at det ikke ble noe søl av drivstoff.

På stranda har de lagt tusenvis av fliser som syklene skal stå på; syklene er nå flyttet fra gata til stranda:

Nesten 2 000 deltakere skal svømme, sykle og løpe lørdag 26.mai. Dagen før, 25.mai er det barnas tur.

nettsiden til arrangementet finner du blant annet navnene på alle deltakerne. Det er også mange deltakere fra Norge, Danmark og Sverige. Kanskje finner du noen du kjenner?

Foreningen for utleie av leiligheter på Lanzarote, ASCAV går i mot regjeringens uttalelser at det er utleie av leiligheter og hus til turister som gjør at det er mangel på boliger til innbyggerne på Lanzarote.

Leiligheter til leie på Lanzarote. Foto:TripAdvisor

Foreningen brukte de offisielle tallene fra turistmyndighetene, og kunne dermed fortelle at utleie av private leiligheter og hus til turister har bare økt med fire prosent det siste året. I samme pressemelding står det at prisene for langtidsutleie av boliger på Lanzarote gikk NED siste året med nesten to prosent, og er nå på samme nivå som i 2007.

Noen lesere skrev forleden på Facebook at disse «skjelettene» av halvferdige hoteller i både Costa Teguise og Playa Blanca er en skam for øyet og for øya! Lanzaroteposten er helt enig, men det er forbedringer i sikte. I januar i år skrev vi om planene i Costa Teguise:

– Ordføreren i Teguise kunne denne uka fortelle at i løpet av de neste to årene skal «skjelettene» av de uferdige hotellbyggene i turistsenteret Costa Teguise forsvinne.
Costa Teguise ble hardt rammet av den økonomiske krisen som også kom til Kanariøyene i 2008, og resultatet var at flere halvferdige hotellbygg ble forlatt som «skjeletter».

Et av de mange uferdige hotellene i Costa Teguise.

Nå har flere hotellkjeder sagt at de vil fullføre mange av de halvferdige byggeprosjektene i løpet av de neste to årene. Hotellkjeden Barcelo Group, som allerede har tre hoteller i Costa Teguise planlegger å fullføre det halvferdige hotellet som står nær Hotel Occidental Oasis ved El Ancia-stranda. En annen hotellkjede, Belive Group vil fullføre bygget som står ved siden av Playa Verde Hotel.
I den andre enden av Costa Teguise skal hotellkjeden Gloria Palace Group fullføre råbygget som står ved Sands Beach Hotel. En annen kjede vil bygge et nytt femstjerners hotell rett ved Vital Class Hotel.

Et hotell som nå begynner å ta form etter en omfattende ombygging er Kontiki i Puerto del Carmen.

Det er en av Tysklands ledende turoperatører, Schauinsland Reisen som har kjøpt hotellet, og etter planen skal det åpne i juni. Hotellet får fire stjerner, med 108 rom og 235 senger.

Hovedgata i Tias, Avenida Central skal nå rustes opp for nesten 13 millioner kroner. Det blir et arbeide som skal vare i 10 måneder, og denne uka var alle butikkeierne i gata innkalt til et møte med kommunen for å finne løsninger slik at butikkene ikke mister kunder.

Arbeidet med Avenida Central i Tias har begynt

I arbeidsperioden vil det bli færre parkeringsplasser i gata, og publikum bes bruke sidegatene til parkering.

Spanias største avis, El Pais med nesten tre millioner lesere skrev denne uka i sin reiseseksjon «El Viajero», Den reisende, at stranda Papagayo ved Playa Blanca sør på Lanzarote har en av Spanias 15 vakreste bukter å bli forelsket i:

Papagayo på Lanzarote. Foto: El Pais

Journalisten skriver videre: – Den sørlige delen av Lanzarote er fylt opp av gyllen sand som likevel føles kjølig av Atlanterhavets blå-grønne farger, vannet smaker salt, og naturen er brent av den hete afrikanske solen, mens naboøyene Los Lobos og Fuerteventura duver i bakgrunnen…

Denne helga er det ostefestival i landsbyen Uga, byen som ligger litt sør for Puerto del Carmen.

 

I tre heile dager til ende blir det ekte «feskjå» i landsbyen, hvor det blir utstillinger av geit og sau, demonstrasjoner og ikke minst smaksprøver av lokal ost…og sikkert en liten vinskvett også til å svelge unna de gode ostene! Både fredag og lørdag kveld avsluttes dagen med folkemusikk fra Lanzarote. Hele programmet finner du HER.

Denne søndagen kl.12.30 er det igjen en forestilling av det historiske musikkspillet Ángaro. Forestillingen er et musikalsk fyrverkeri som med sang og musikk forteller om Kanariøyenes historie fra den fantastiske scenen i Jameos del Agua nord på Lanzarote:

Fra «Ángaro»

Les mer om forestillingen (på engelsk) og bestill billetter HER.

Sjømannskirken på Lanzarote har åpent fra kl.12-14 i dag fredag. Dette er siste dagen kirken er åpen denne sesongen, og åpner igjen i september.

Den nye Star Wars-filmen «Han Solo» har premiere både i Norge og på Lanzarote i neste uke.

Kanskje greit å vite at mesteparten av ørkenscenene i filmen ble filmet på naboøya Fuerteventura:

Kulisser fra Star Wars i sanden på Fuerteventura

Jeg fikk ei regning i nettbanken min denne uka:
«Eurocard har sendt deg en eFaktura med forfall 31.05.2018 på kr 0,00. Husk at denne må behandles i nettbanken.»

Vel, jeg er litt usikker på hvordan jeg skal behandle den…og er litt spent på hva som skjer videre…blir det inkasso dersom jeg ikke «betaler»?

Vi var 16 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Vi samles igjen i kveld fra kl.19.00, så er du på øya er du hjertelig velkommen!

Ei god pinsehelg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast