Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 17, april 2018

Båt med flyktninger kom inn til Famara-stranden på Lanzarotes vestkyst

En patera, en båt med flyktninger kom inn til Famara-stranden på vestkysten torsdag morgen. Ombord var det 11 personer, alle voksne menn. Det viste seg etterhvert at flyktningene ikke var alene ombord; politiet fant fire større pakker med hasj i bunnen av båten, tilsammen 116 kilo. En bil med to personer i som ventet på båten ble også stoppet av politiet, og alle ble tatt med til Nasjonalpolitiets stasjon i Arrecife. Fire av båtpassasjererene og de to i bilen ble fengslet. De 11 kommer fra Nord-Afrika, fra et område som kalles Maghreb som ligger vest for Nilen og nord for Sahara.

Seks til 23 års fengsel for å innføre 49 kilo kokain til Lanzarote. Norsk kvinne blant de tiltalte

Kokain ble funnet på hotellrommet på Lanzarote. Foto: Guardia Civil

Som lokalavisene på øya skrev om i fjor ble en narkotikabande tatt på Lanzarote. Det var 10 personer som smuglet 49 kilo kokain via et cruiseskip, og de fleste ble tatt på et hotellrom på Lanzarote. En av de som ble tatt var en norsk kvinne. Lokalavisa har valgt å offentliggjøre den norske kvinnens navn, som du kan lese om HER.
Dommeren i rettsaken som nå går i Las Palmas på Gran Canaria ber om fengsel for de ti fra seks til 23 år, pluss bøter på 11 millioner euro.

Bilbrann på bensinstasjon i Tias

Torsdag ettermiddag begynte det å brenne i en lukket lastebil som stod parkert på en bensinstasjon ved hovedveien LZ-2 i Tias kommune. Brannvesenet kom raskt tilstede, og brannen var slukket etter kort tid. Ingen personer kom til skade.

Foto: La Voz de Lanzarote

Brann i papp-container i Puerto del Carmen

Søndag begynte det å brenne i en container full av papp i den såkalte «Hjertebakken» i Puerto del Carmen.

Foto: diariodelanzarote.com

Brannvesenet var raskt på stedet, men ble faktisk slått av politiet som kom først og fikk slokket brannen med et brannslokningsapparat.

Kampanje mot drukningsdøden på Lanzarote settes i gang

Ni personer druknet både i 2016 og i 2017 på Lanzarote. I et forsøk på å hindre flere ulykker i sjøen i år har redningsetatene på øya, Lanzarote Emergency Consortium laget en informasjonsbrosjyre på fire språk om hvordan man oppfører seg i og ved sjøen. Dessuten gis det også info om hva man må gjøre dersom uhellet er ute.
Det viktigste er å respektere flaggene på strendene, å ringe 112 FØR man setter i gang redningsaksjonen, å aldri svømme etter å ha inntatt alkohol, og å aldri svømme alene.

Det islamske samfunnet på Lanzarote ber om flere gravplasser

Representanter for det islamske samfunnet på Lanzarote etterlyser flere gravplasser på Lanzarote. Presidenten på øya, Pedro San Ginés sier til lokalavisa at man vil forsøke å løse dette problemet ved å utvide kirkegården i hovedstaden i Arrecife, der de fleste av Lanzarotes muslimer bor.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast