FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 16, 20.april 2018

Hola!

Sommeren har kommet til solskinnsøya Lanzarote. Gode, varme dager med litt vind gjør dagene levelig, og de berømte blå kveldene er her!
Det er nesten så en ikke har tid til å benytte seg av alle de kulturelle tilbudene som øya byr på denne helga; man kan velge blant annet mellom danseskoleoppvisning, svensk teater, ballett og andalusiske dager!

Men nesten aldri en uke uten disse tragiske bilveltene, dessverre! Og i dag er det TO av dem i serien om
«Biler som velter, tilsynelatende uten grunn på Lanzarote«, hvor vi i dag har først kommet fram til bil nr. 56:

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet på hovedveien LZ-2 ved Indelasa i Tias kommune torsdag morgen kl.04.50. Sjåføren var en kvinne på 46 år, som ble kjørt til sykehuset for en sjekk.

Neste bil, nr.57 veltet plutselig på hovedveien ved landsbyen Tahiche onsdag kveld kl.20.10. Det var to passasjerer i bilen, hvorav den ene måtte til sykehuset for en sjekk:

Foto: La Voz de Lanzarote

Lanzaroteposten får ofte forespørsler om leie av leiligheter eller hus på Lanzarote. Mange klarer å skaffe seg leiligheter på egen hånd, gjerne gjennom bekjente på øya.
Jeg anbefaler ei nettside som den største britiske nettavisen på Lanzarote, Lanzarote Information har, hvor man kommer i direkte kontakt med utleier. Klikk HER. (siden er på engelsk).

I morgen lørdag 21.april er det den internasjonale dansedagen, VII Día Internacional de la Danza 2018, og den markeres for 7.gang på Lanzarote.

På øya finnes det hele 18 danseskoler, og dans er en populær aktivitet blant barn, ungdom og voksne.
Fra kl.17 i morgen ettermiddag møtes over 700 deltakere fra de 18 danseskolene på øya i Pabellón Municipal de Deportes i Tias (hallen ligger like fotballbanen i Tias, ikke langt fra rådhuset), og da skal de vise stolte foreldre, besteforeldre og andre hva de har lært i løpet av vinteren. Det er gratis adgang, og ALLE er hjertelig velkommen!
(Undertegnede har vært der et par ganger tidligere, og dette er en fantastisk forestilling. Anbefales!)

Denne helga er det en spennende teateroppsetting i Teatro de San Bartolomé. Det er stykket «Nattvarden» av den svenske dramatikeren Lars Norén som vises i kveld fredag og i morgen kveld, begge dager kl.21.00.

Stykket, som spilles på spansk kalles her «Placeres Intimos», Intime gleder. Billettene koster 18 euro ved døra.
HER kan du lese mer om stykket da det ble satt opp i Stockholm.

Og trenger du mer kultur er et av Spanias mest kjente ballettkompanier på Lanzarote denne helga!
Lørdag kveld kl. 20 danses det i Jameos del Agua, og det er Sharon Fridman Company fra Madrid som opptrer som en del av Lanzarotes festival for samtidsdans. Forestillingen heter «All Ways».

Les mer om festivalen og bestill billetter HER.

Denne helga er det andalusiske dager i Playa Blanca på Lanzarote! Det bor mange spanjoler fra Andalucia på Lanzarote, og i morgen lørdag og søndag blir det musikk, mat og dans fra denne regionen midt i Playa Blanca:

Neste lørdag, 28.april inviterer turistkontoret i Tias på Lanzarote til en vandring i området Tegoyo i Tias. Utgangspunktet for turen er det vakre kapellet La Ermita del Sagrado Corazón de Jesús som ble bygget i 1863.

La Ermita del Sagrado Corazón de Jesús. Ill: historiadetias.com

Vandreturen er av «lav vanskelighet», sier arrangørene, og starter fra kapellet kl.17 lørdag 28.april. Distansen er seks kilometer, og guidene vil fortelle om dette interessante området både på spansk og engelsk. Ikke flere en 40 deltakere kan bli med, så her gjelder førstemann til mølla osv.
Man melder seg på via telefon (0034) 928 51 18 81, ext 61, eller via epost til turismo@ayuntamientodetias.es .

Sjømannskirken på Lanzarote melder følgende:

Åpningstiden på kirken er fredag kl. 12-14 samt søndag kl. 17 til 20. Det er gudstjeneste kl. 18 søndag med påfølgende kirkekaffe.
Sjømannskirken ligger ved Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen, ikke langt fra hovedgaten Avenida de las Playas.

Lanzaroteposten får ofte forespørsler om hjelp med datamaskiner, innstillinger av TV og så videre.
Undertegnede og mange andre skandinaver har fått god hjelp fra den britiske eksperten Ned Benjamin, som bor i Teguise. Han kommer hjem til deg på Lanzarote, og fikser det meste!

Klipp ut denne annonsen, og heng den på kjøleskapet!

Vi var åtte gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke. Vi møtes til en ny runde med prat og mer til fra kl.19.00 i kveld!

Min svoger, Magnar B på Ekne fyller rundt år i morgen lørdag. Hege B på Hitra har også fødselsdag lørdag. Rita P på Vikinghuset på Lanzarote fyller år søndag. Siri M, for tiden i Bergen fyller år mandag. Jon Christian H.S i Beitstad fyller også år mandag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast