Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 15, april 2018

Nye politimetoder tas i bruk

En dag så jeg denne bilen på hovedgata i Puerto del Carmen på Lanzarote (se bildet over).

Bilen var parkert lovlig, og i følge registreringsnummeret var bilen helt ny. På «hjul-låseren» (hva heter dette instrumentet på norsk?) stod det Policia Local, og et telefonnummer. Her har da lokalpolitiet «låst» fast denne bilen av en eller annen grunn, og eieren må ringe og gi seg selv til kjenne for å få med seg bilen hjem. Er det fordi eieren ikke har betalt forsikringen? Ikke betalt veiavgiften? Ikke vet jeg…

Lokalpolitiet i Tias får hjertestartere i politibilene

Alle politibilene til lokalpolitiet i Tias kommune (Puerto del Carmen) har nå fått installert hjertestartere. Dette er et kommunalt tiltak, og ordfører Pancho Hernandez sier at grunnen er sikkerheten til de mange besøkende som kommunen mottar hvert år. I 2017 kom det 1,5 millioner turister til Puerto del Carmen, og ingen andre kommuner på Lanzarote hadde flere gjester. Når et hjerteanfall skjer er det alltid viktig at den rammede får hjelp raskest mulig, og minuttene teller.

Politiet i Tias på kurs

Siste uke har alle politiansatte i Tias vært på kurs for å lære hvordan man skal bruke hjertestarterne.

Innbrudd i biler, tyven ble tatt

Politietaten Guardia Civil har arrestert en mann (31) fra hovedstaden Arrecife etter at minst fire biler ble tømt for verdisaker i forrige uke. Blant annet ble biler som var parkert på typiske turiststeder som Monumento al Campesino og ved vulkanene i Tinajo rammet.

Hotellkongen på Lanzarote dømt til fengsel

Hotelleieren Juan Francisco Rosa, eieren av Fariones-hotellene i Puerto del Carmen og Princesa Yaiza-hotellet i Playa Blanca ble siste uke dømt til tre måneders fengsel for uaktsomt drap. Rosa ble dømt for å være ansvarlig for en arbeidsulykke i år 2000 (ja, 18 år siden!), da en arbeider døde mens han jobbet for Rosa under byggingen av Hotel Princesa Yaiza. Rosa må også betale enken og barna til den omkomne 225 000 euro, nesten 2,5 millioner kroner i erstatning.
Senere i år venter flere rettssaker for Juan Francisco Rosa; Hotel Princesa Yaiza er bygget ulovlig, det samme er havneområdet Marina Rubicon som han eier, og det siste han er anmeldt for er at ombyggingen av Fariones-hotellet i Puerto del Carmen ikke følger de godkjente planene.

Stadig større fly lander på Lanzarote

Etter at det ble satt opp eget flyplass-kamera på flyplassen på Lanzarote, har tusenvis av flyentusiaster vært innom for å sjekke flyene som lander og tar av.
Kjell Aulie er en av disse, og han satt hjemme i Norge og så at flyselskapet Air Europa kom med sin nye Dreamliner, Boeing 787-9 fra Madrid til Lanzarote på tirsdag:

Dreamliner på Lanzarote. Skjermdump fra Kjell A.

Og vingespennet på en Dreamliner er så stort at det støver riktig mye ved take-off:

Skjermdump av Kjell A.

Den norske ambassaden i Spania har svar på de fleste spørsmål

Må passet mitt være gyldig utover reisens varighet? Hva gjør jeg hvis jeg mister førerkortet på ferie i Spania? Jeg er blitt svindlet, hva gjør jeg? Kan jeg ta med katt hjem fra ferie i Spania?
Ambassaden mottar mange spørsmål fra nordmenn på reise i Spania. Visste du at på ambassadens hjemmeside finner du svar på de fleste? Les mer HER.

Tre norske TV-serier på spansk TV

Den spanske avisen El País anbefaler i dag 10 europeiske serier, blant disse er det tre norske; Unge lovendeOccupied/Okkupert TV Series og Grenseland. I artikkelen, som er på spansk står det hvordan man kan se disse seriene i Spania. Kanskje du har noen spanske venner du vil tipse om disse seriene?

Her er artikkelen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast