Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 14, april 2018

16 båtflyktninger reddet nordøst for øya La Graciosa

Passasjerfergen «Teide Volcano» som trafikkerer strekningen Huelva på fastlandet og Lanzarote oppdaget søndag ettermiddag en båt som drev uten motorkraft nordøst for øya La Graciosa nord for Lanzarote. Redningsbåt ble sendt ut for å undersøke hva slags båt dette var, og de oppdaget en såkalt paterasbåt med 16 flyktninger ombord. Alle var menn. Disse ble fraktet inn til havneområdet i Arrecife. Fire trengte medisinsk tilsyn, mens de andre 12 var i god form etter overfarten fra Marokko. Flyktningene ble deretter tatt hånd om av Ayuda Humanitaria a Inmigrantes de Cruz Roja, Røde Kors sin avdeling for hjelp til innvandrere.

Tre personer falt i sjøen i Playa Blanca

Mandag morgen fikk politiet i Playa Blanca sør på Lanzarote melding om at tre personer som fisket fra land ved fyrtårnet Pechiguera hadde blitt tatt av en bølge og havnet i sjøen. En person hadde klart å komme seg til land på egen hånd, mens de to andre måtte ha hjelp av redningsmannskapene som kom til stedet.

Tre personer havnet i sjøen i Playa Blanca mandag. Foto: Redningsetatene/diariodelanzarote.com

Ingen av de tre trengte medisinsk behandling etter å ha kommet seg på land. Politiet gjentar at folk må være forsiktig når bølgene er store!

Dykker reddet opp fra sjøen ved Playa Chica i Puerto del Carmen

Det ble slått full alarm da en dykker fikk problemer på Playa Chica mandag morgen. Det var en britisk kvinne på 48 år som dykket for første gang, og hun fikk et illebefinnende mens hun var under vann. Hun mistet bevisstheten, og fikk etterhvert hjertestans. Redningsetater kom raskt til unnsetning, og etter flere minutter med gjenoppleving fikk de hjertet i gang igjen. Kvinnen ble kjørt til sykehuset i Arrecife, og tilstanden var i følge det medisinske personellet alvorlig.

Prøver å komme seg unna fengselsstraff

I fjor ble den tidligere ordføreren i Yaiza kommune (Playa Blanca), José Francisco Reyes dømt til seks års fengsel for korrupsjon. Han ble også dømt til å betale tilbake 300 000 euro, nesten tre millioner kroner som han fikk «under bordet» fra forskjellige forretningsmenn. Han måtte også levere tilbake biler, båter og leiligheter han hadde fått som «betaling» for «kommunale tjenester».

José Francisco Reyes. Foto: La Voz de Lanzarote

Nå er Reyes innkalt til soning, men han hevder at han er for syk til å sone. Han sier også at han ikke er til fare for menneskeheten, som det står i anmodningen fra advokaten hans. Videre sier han at han har betalt erstatningen på tre millioner kroner, noe som har satt han og familien i en vanskelig økonomisk situasjon.
I Spania kan man søke om dispensasjon fra å bli fengslet dersom straffen er mindre enn to år. Saken ligger nå hos den spanske statsadvokaten, som mest sannsynlig vil forlange at Reyes møter opp til soning, skriver lokalavisen.

Millionbot for å innføre brevduer på Lanzarote

Det spanske luftfartsverket AENA truer nå den spanske organisasjonen for brevduer, Federación de Colombofilia med en bot på 177 000 euro, nesten 1,7 millioner kroner fordi de har innført flere hundre brevduer til Lanzarote. AENA sier at duene utgjør et stort sikkerhetsproblem for fly som lander og tar av, og vil ha de bort fra øya. Den kanariske regjeringen har nå prøvd å megle mellom partene, og sier at dersom AENA vinner frem med sine krav vil en tradisjonsrik og historisk aktivitet forsvinne ikke bare fra Lanzarote, men fra Kanariøyene.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast