FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 12, 23.mars 2018

Hola!

Det spanske værinstituttet Aemet sier at påskeværet på Kanariøyene blir stabilt og normalt for årstiden. Ingen stormer er på vei, står det i værmeldingen.
Videre melder Canariajournalen at på sørsiden av Lanzarote, Fuerteventura og Gran Canaria har det bare kommet 20 millimeter nedbør i vinter. Dette har bidratt til at det totalt har kommet bare en firedel av den vanlige nedbørsmengden totalt på Kanariøyene. Det er med andre ord tørt, og veldig dårlig skiføre…

Igjen drysser det heder og ære over vin produsert på Lanzarote!

Denne gangen er det Bodegas El Grifo og Bodegas Vulcano som hentet hjem medaljer fra Madrid der Bacchus International Wine Competition ble arrangert for 16.gang.
El Grifo Malvasía Seco Colección, tørr Malvasia hvitvin  og Vulcano Dolce, søt vin ble vinnerne!
Vinene fra Lanzarote konkurrerte med 1 500 andre vinmerker fra hele verden. Se bildet av vinnerne øverst.

I serien»Biler som velter tilsynelatende uten grunn på Lanzarote» har vi i dag kommet fram til bil nr.52:

Foto: diariodelanzarote.com

Denne bilen gikk rundt mandag morgen på en sidevei i Tias kommune, Camino del Mentidero. Sjåføren ble kjørt til sykehus etter rundkastet for sjekk, skriver lokalavisa.

Onsdag 21.mars var FNs verdensskogdag, og ble markert på Lanzarote ved at Tias kommune plantet de første nye trærne langs Avenidaen i Puerto del Carmen:

Foto: Tias kommune

Planen er at innen 21.juni skal kommunen ha plantet 100 nye trær under mottoet: «La oss leve i grønnere, sunnere og lykkeligere byer»! Trærne som plantes er av typene Metroseder og Ficus Australis, begge trær som tåler høy varme, kraftig vind og saltholdig luft.

I morgen lørdag og søndag arrangeres den tradisjonelle ost-og vinfestivalen i Playa Blanca, Queso y la Cabra, ost og geit. Det er 6.året festivalen går av stabelen, og som vanlig arrangeres festivalen på plassen like ved kirken (se kartet).
Flere restauranter presenterer sine kortreiste produkter av geitost og vin, og det blir levende musikk. Festivalen åpner kl.18.00 lørdag og kl.11.00 søndag. Arrangør er Saborea Lanzarote, en smak av Lanzarote:

Søndag 25.mars kl.12.30 er det en ny forestilling av det historiske musikkspillet «Ángaro» i Jameos del Agua nord på Lanzarote.

Nå viser det seg at denne musikalske oppsetningen av Kanariøyenes historie er så populær at det blir ekstraforestillinger hele våren og deler av sommeren. Det blir tre ekstra forestillinger i april, mai og juni, og fire forestillinger i juli med siste forestilling 22.juli. Fredag 13.juli er det kveldsforestilling kl.20.00.
Du kan bestille billetter på nettet ved å gå HIT (på engelsk).

Vi har nettopp feiret Irlands nasjonaldag på Lanzarote, snart skal vi feire den norske nasjonaldagen, og søndag 25.mars kl. 12.30 markeres den tradisjonelle HOLI, en fest som hinduene på Lanzarote arrangerer for å ønske våren velkommen.

Festen foregår på Plaza de Las Naciones, Nasjonenes plass i Matagorda, og det blir sang, dans, mat og drikke fra India. Det er gratis adgang, og alle er velkommen!

Den gamle hovedstaden på Lanzarote, Teguise markerer sitt 600-årsjubileum i år. Teguise er dermed en av de eldste landsbyene på Kanariøyene. I den forbindelse arrangeres det en utstilling i det gamle klosteret i Teguise, klosteret som nå har blitt kunstsenter, Centro de Arte Santo Domingo.

Det er malerier fra Lanzarote som stilles ut, og kunstnerne er blant annet César Manrique,  Rufina Santana og Carlos de La Torre. Utstillingen er åpen hver dag unntatt lørdag fra kl.10-15, og varer fram til 13.mai Det er gratis adgang.

Mange har besøkt den fasjonable restauranten i hotellkomplekset Lani’s Cafè & Restaurant på Avenidaen i Puerto del Carmen, ikke langt fra Casino.

Fra Lani´s sin restaurant

Nå har Lanzaroteposten fått en melding om at restauranten heretter bare er åpen for hotellets gjester. Hotellet skriver videre at en ny restaurant for allmuen skal åpnes i nærheten, men ikke på sjøsiden.

Natt til søndag skal vi skifte til sommertid, også her på Lanzarote.

Når klokken er 02.00 natt til søndag stiller vi klokka fram til 03.00…alltid MOT nærmeste sommer!

Siste hestesko ble kastet for denne sesongen mandag, og vinneren ble Asbjørn Fotland som klarte 137 poeng. Nå skal hesteskoene hvile, og i følge arrangøren Nordisk Forening er kastingen i gang igjen i oktober.

Påsken er en veldig religiøs uke blant katolikkene på Lanzarote,. Uken kalles Semana Santa, den hellige uken. Det er mange arrangementer i og ved de katolske kirkene på øya. Ved kirken i hovedstaden Arrecife, Iglesia de San Ginés er det kirkelige seremonier hver dag i påskeuken.

Kirken i Arrecife

Det er store prosesjoner fra kirken onsdag 28.mars kl.20.00 og langfredag kl.22.00. Hele programmet finner du HER, på spansk.

Det er også påskeaktiviteter ved Sjømannskirken i Puerto del Carmen, skriver Per Roald, diakonal medarbeider:

Palmesøndag 25. mars er det gudstjeneste kl. 18 med påfølgende kirkekaffe. Neste uke har vi åpent tirsdag og onsdag fra kl 12 til 14. Tirsdag 27. mars kl. 11 er det trim på terrassen. Onsdag 28. mars møtes aktivitetsgruppen kl. 10.30 for  nedtrapping og rydding.
Skjærtorsdag 29. mars er det gudstjeneste kl.18. Etter gudstjenesten inviterer vi til påskemåltid på Sjømannskirken: Det blir servert påskelam og dessert. Påmelding til middagen senest palmesøndag 25. mars i kjøkkenluka på kirka eller via mail til rms@sjomannskirken.no. Pris 10 € betales ved frammøte.

Langfredag: Kl.11 er det felleskirkelig pasjonsvandring fra Den katolske kirken i havnen i Puerto del Carmen. 1.påskedag: Kl. 10.00 er det gudstjeneste med nattverd på Casas Heddy. Kom og syng med – og lytt til noen av påskens jubelsanger! Det er også påskedagsgudstjeneste kl. 18 på Sjømannskirken, med kirkekaffe, påskesolboller og festkake!

Vi var 25 gjester på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen siste uke. Fra kl.19.00 i kveld fredag er vi i gang igjen, så er du på øya er det bare å ta seg en tur; for en prat, noe å drikke og/eller noe å spise i hyggelige omgivelser!

Espen Ø på Eidsvoll feirer fødselsdag i dag fredag. Jukka I på Lundamo i Trøndelag fyller år i morgen lørdag, og Meka E på Lanzarote feirer dagen sin skjærtorsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god påske ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast