FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 9, 2.mars 2018

Hola!

Det var det totale kaos på flyplassen på Lanzarote siste helg!
Stormen Emma med vind og regn gjorde at 27 fly ikke kunne lande søndag, og dermed var hundrevis av passasjerer ikke i stand til å reise hjem som planlagt.
Både britiske og irske aviser skriver om rasende passasjerer som tilbrakte 48 timer og mer på flyplassen uten informasjon, og uten tilgang til bagasjen som de hadde sjekket inn. Noen trengte medisiner, barnefamilier måtte ha bleier, og på flyplassen på Fuerteventura måtte politiet tilkalles da det ble konfrontasjoner mellom passasjerer og flyplassansatte.

Foto: La Voz de Lanzarote

I følge avisene var det den britiske reiseoperatøren Thomas Cook og det irske flyselskapet Ryanair som hadde flest fly til og fra Lanzarote og Fuerteventura denne søndagen, og passasjerer forteller om totalt fravær av ansatte fra selskapene, og dermed ingen informasjon og assistanse. Det gjorde ikke situasjonen bedre at det også var snøvær i Storbritannia og Irland siste helg, og dermed stengte flyplasser i «den andre enden».

Vi markerer et aldri så lite «jubileum» i dag…tragisk nok! I serien «Biler som velter tilsynelatende uten grunn på Lanzarote» har vi kommet til bil nr.50:

 

Foto: La Voz de Lanzarote

Denne varevognen gikk rundt lørdag morgen like ved flyplassen. Ingen ble skadd i ulykken, sier politiet.

En ekspert som har gitt meg mange gode reisetips og ideer i mange år er Knut-Erik Mikalsen.
Knut-Erik har jobbet som journalist i Aftenposten i over 20 år, og i de 10 siste årene med reise og luftfart som spesialfelt.
Knut-Erik Michalsen

Nå har Knut-Erik laget ei nettside som hjelper deg til blant annet å reise billig, men også behagelig. Blant annet finner du linker til charterselskapenes «bare fly»-billetter som virkelig kan gi deg et priskupp!
Legg den inn som din favorittside når du skal planlegge din neste flytur! Klikk HER.

Mandag var det en ny runde med hesteskokasting på Playa Grande i Puerto del Carmen. 42 deltakere møtte opp, og vinner ble Asbjørn Fotland med 123 poeng. Det er en ny hesteskotevling mandag kl.12.00!

Her blir det hesteskokasting mandag..? Foto: Øystein Rismo

I går torsdag så det slik ut der hesteskokastingen finner sted, men dette vil tørke opp til mandag. Helt sikkert!

Tirsdag møtte nesten 60 deltakere opp for å svare på mer eller mindre intrikate spørsmål på Lanzaquizen på Las Vistas i Puerto del Carmen.

Denne gangen ble det to vinnerlag; «Faustino 7» og «Koristene» vant! En ny runde med spørsmål serveres tirsdag fra kl.20.00. Er du på øya er du hjertelig velkommen til en time med litt hjernejogg!

Onsdag var det igjen dans på Las Vistas i Puerto del Carmen, og dj Leif spiller opp igjen onsdag fra kl.20.00. Gratis adgang!

Det skjer saker og ting på Sjømannskirken på Lanzarote:

Foto: Sjømannskirken

Det var fullt hus da den nye sjømannspresten Rose-Marie Skarsten og diakon Per Roald Hasborg ble innsatt i tjenesten på Lanzarote. Foruten Rose-Marie medvirket tre andre prester; prest på Gran Canaria, Steinar Lindvig, regionleder Birgitte Bentzrød og vikarprest Per Oscar Berg.
Det var en høytidelig stund da Rose-Marie og Per Roald ble bedt for ved alteret. Medlem i kirkerådet, Bjørg Møllerplass ga familien gode velkomstord, og Steinar Lindvig hilste på vegne av de andre sjømannskirkene i Spania. Etterpå var det kaffe og bløtkake. Per Oscar overrakte Rose-Marie vakttelefonen, så fra nå av er hun daglig leder! Gudstjenesten var svært godt besøkt, nesten 130 tilstede.

Ukesprogrammet for Sjømannskirken ser sånn ut, i følge Per Roald, den nye medarbeideren:

Det er vårmarked på kirken!
Vi begynner i dag fredag kl. 11 med høytidelig snorklipping, loppemarked og luksus-fellen, auksjon, åresalg, mannekeng-oppvisning og salg av hjemmelaget lapskaus. Dette er sesongens høydepunkt hvor mange frivillige er i sving begge dager. Markedet varer til kl. 16 om fredagen, men dagen er slettes ikke omme. Om kvelden kl. 18 er det fest på kjerka med blant annet sang av koret Alegria, fiolinspill av Emma Karlsson, lødig allsang og quiz.

Lørdag kl 11 fortsetter vårmarkedet med salg av lopper, grøt, åresalg og hovedtekning kl 14.

Søndag blir det avskjed for Per Oscar og Inger som har ledet arbeidet på kirken denne sesongen. Det blir kirkekaffe og siste sjanse til å si farvel til vårt kjære vikar-prestepar som har gjort en strålende jobb for Sjømannskirken på Lanzarote.

Per Oscar og Inger sier takk for seg søndag.

Mandag øver Alegria kl 20.00. Tirsdag er det trim på terrassen kl.11 og salg av varm lunsj fra kl.12.30. Onsdag er det aktivitetsgruppe kl 10.30. Torsdag er det temakveld kl. 18.00 med foredrag om dikteren Olav H. Hauges liv av Odd og Lilly Hammer. De bor like ved Olav H. Hauges hjemsted i vakre Ulvik i Hardanger.

Nordisk Forening minner om årsmøtet som holdes lørdag kl.16.00 i Sjømannskirken i Puerto del Carmen.

Det var en heldig vinner av 240 000 euro (nesten 2,5 millioner kroner) i San Bartolomé på Lanzarote siste uke! Vedkommende hadde kjøpt et lodd i blindelotteriet ONCE, så jeg går ut fra at gleden var stor!

Ett av de mest populære folkemusikkprogrammene som den kanariske TV-stasjonen TV Canaria har kalles Noche de Taifas. Søndag 4.mars kl.20.00 skal et nytt program i serien lages i Yaiza på Lanzarote, og kommunen og TV-kanalen inviterer publikum fra hele Lanzarote til å delta!

Det beste av dansere, sangere og folkemusikere fra Lanzarote stiller opp. Showet arrangeres ute på Plaza de Ntra. Sra.de los Remidios, «torget» midt i landsbyen Yaiza, like ved kirken, og det er gratis adgang.

Denne helgen er det karneval i Costa Teguise. Det store karnevalsopptoget går fra Hotel Sand Beach på hovedgata lørdag kl.17.00. Søndag vil deler av opptoget opptre på markedet i Teguise fra kl.11.00.
Resten av programmet finner du HER.

Torsdag 8.mars kl.11.00 arrangeres den femte og siste vandreturen for sesongen i regi av Nordisk Forening. Denne gangen går turen til det fantastiske «Blomsterfjellet» nord på øya. I følge turlederne Marit og Terje er det en fantastisk blomstring der nå! Les mer om denne turen HER og i www.lanzaroteposten.com søndag.

I dag fredag har Arnt Erik B i Selbu fødselsdag. I morgen lørdag har John N, pt på Lanzarote sin store dag. Søndag har Wenche T i Larvik fødselsdag. Mandag fyller Greger H på Lanzarote rundt år. Atmasukha A i Trondheim fyller år tirsdag, og det gjør også tidlige sjømannsprest på Lanzarote, Karl H i Bergen. Asgeir J på Lanzarote fyller rundt år også på tirsdag. Aslaug F i Tuddal feirer dagen sin torsdag. Gratulerer med dagen!

Det var kjølig på Lanzarote siste uke, så knapt 20 gjester møtte opp på fredagspilsen på Las Vistas i Puerto del Carmen fredag. Det er en ny runde i kveld fra kl.19.00.

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere alle fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast