Nyheter:

Mye av sanden på Playa Grande i Puerto del Carmen forsvant under stormen

Alle foto: Øystein Rismo

Flere lesere har kontaktet Lanzaroteposten med spørsmål om hva som har skjedd med sanden på en av de største strendene i Puerto del Carmen, Playa Grande.

Den kraftige vinden siste helg fikk bølgene til å slå ekstra hardt mot land, og på veien ut igjen tok de med seg masse sand.

Utsendt medarbeider Øystein Rismo besøkte Playa Grande-stranden tirsdag, og fortalte at det største tapet av sand er på nordsiden av stranda med ca en meters bredde. På sørsiden ved Hotel Fariones er det forsvunnet ca 60 cm.

Deler av Playa Grande

Øystein forteller videre at plutselig har det kommet fram steiner og annet landskap man ikke har sett tidligere i år.

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere har Tias kommune denne vinteren hyret inn et eget skip, «Rojo V» som har finkjemmet bunnen utenfor strendene i Puerto del Carmen på jakt etter sand.

Sandbåt utenfor Playa Grande.

Det er spesielt Playa Grande som har mistet mye sand de siste 10-15 årene. Spesielt ille ble det etter den tropiske stormen Delta i 2005, og stormen som besøkte øya siste helg.
Kommunen skal også legge ut bølgebrytere utenfor de største strendene i håp om at bølgene inn mot land blir dempet, og dermed ikke tar med seg sand på veien ut.

Nå har myndighetene altså fått mer arbeid med spesielt Playa Grande, og vi får håpe at sanden er på plass igjen snart!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast