FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 8, 23.februar 2018

Hola!

Gikk du glipp av karnevalsfeiringen de siste to ukene i Arrecife og Puerto del Carmen, så fortvil ikke!
Denne helga er det karneval i Haría nord på Lanzarote, neste helg er det Costa Teguise sin tur, og helga deretter igjen er det karneval i Playa Blanca. Les mer HER.

Siste uke var det flere fly som møtte uante problemer da de skulle fly til eller fra Lanzarote.

Først var det et fly fra det britiske lavprisselskapet easyJet som sist lørdag var på vei fra Belfast til Lanzarote. Ombord var det en meget beruset passasjer, og vedkommende ble så plagsom at kapteinen bestemte at mannen måtte forlate flyet. Flyet landet i Porto i Portugal, hvor politiet tok seg av den fulle passasjeren. Det ble sikkert ikke helt billig for passasjeren som nå må betale for mellomlandingen…og så ble det heller ingen tur til solskinnsøya!

Omtrent samtidig måtte et fly fra det britiske selskapet jet2 lande i Lisboa på vei fra Lanzarote til Birmingham. Det viste seg at annen-flygeren fikk et illebefinnende i lufta, og da skal man i følge prosedyrene lande på nærmeste flyplass. I følge noen av passasjerene var det et gedigent oppmøte av ambulanser og brannbiler da flyet landet, men dette er rutine når en slik «nødlanding» skjer, sier flyselskapet i en pressemelding.

Søndag ettermiddag måtte et fly fra britiske TUI på vei til Bournemouth snu og lande på Lanzarote igjen etter bare kort tid i lufta. En av passasjerene hadde fått et hjerteinfarkt, og trengte øyeblikkelig hjelp. Slik så det ut på fly-radaren da TUI-flyet måtte snu:

Hvordan det gikk med de syke sier lokalavisene ingen ting om.

Utekinoen på Biosfera shoppingsenter i Puerto del Carmen presenterer nå filmene de viser i mars. På programmet finner vi blant annet «Grease», «Saturday Night Fever», «Mamma Mia» og musikalfilmen «Lalaland»:

Filmene vises med originalspråket, og er det kjølig får du utlevert tepper. Det er servering av både drikke og småretter mens filmene vises.

Ferie-og helsesenteret Casas Heddy i Puerto del Carmen på Lanzarote starter neste sesong med fly fra Oslo og Bergen mandag 1.oktober. Les mer om turene, priser og bestilling HER.

Mandag møtte 50 deltakere opp for å kaste hestesko på Playa Grande i Puerto del Carmen. Den som ble best var igjen Kåre Willy Jørgensen-Angell med 123 poeng. Det er en ny runde kast mandag kl.12.00, og både deltakere og heiagjenger er velkommen!

Tirsdag var det en ny runde med quiz på Las Vistas i Puerto del Carmen. 64 deltakere møtte opp, og vinnerlaget ble «Disiplene»…kan jeg nevne at sjømannspresten var med på det laget?
Det er en ny runde med mer eller mindre intrikate spørsmål tirsdag kl.20.00.

Det danses på Las Vistas i Puerto del Carmen hver onsdag kveld fra kl.20.00, og dj Leif presenterer stadig flotte låter det er umulig å sitte stille til!

Er du på øya og savner et sted hvor du kan danse, er du hjertelig velkommen, og selvsagt er det gratis adgang!

I går torsdag inviterte turlederne Marit og Terje på en ny vandring ut i det fri i regi av Nordisk Forening. Denne gangen gikk turen til Lanzarotes «Grand Canyon», disse rare steinformasjonene ved landsbyen Guatiza litt nord på øya. Nesten 70 deltakere møtte opp, og lunsjen ble inntatt i solskinnet ved den nydelige 1700-tallskirken i landsbyen El Mojon:

Kapellet San Sebastian i El Mojon. Foto: Terje Jansson

Det er en ny tur torsdag 8.mars til det berømte Blomsterfjellet, og informasjon kommer i neste uke.

Nordisk Forening på Lanzarote inviterer til en kulturell busstur torsdag 1.mars. Steder som skal besøkes er det etnografiske museet Tanit i San Bartolomé, videre til en av Lanzarotes flotteste vinbodegaer, Bodegas La Florida.  Til slutt blir det lunsj i restauranten Bar El Moreno, også i San Bartolomé.

Du kan lese mer om turen, om priser og påmelding HER.

Det skjer spennende ting på Sjømannskirken på Lanzarote denne uken:

Fredag: kl 11 – tur i terrenget i nærheten av Sjømannskirken med Leif Thuland.
Lørdag kl 13 – lørdagsgrøt. Kl 18: Gudstjeneste i den katolske kirke i Playa Blanca
Søndag kl 18: Gudstjeneste i Sjømannskirken i Puerto del Carmen. Den nye sjømannspresten Rose-Marie Skarsten og diakon Per Roald Hasborg innsettes i tjenesten.
Den nye prestefamilien på Lanzarote. Foto: Sjømannskirken

 

Regionsjef fra hovedkontoret i Bergen, Birgitte Bentzrød,  prest på Gran Canaria Steinar Lindvig og vikarprest Per Oscar Berg medvirker. Litt ekstra godsaker blir det nok ved kirkekaffen denne dagen!

Mandag kl 20: Korøvelse, den siste før korets opptreden på festen i forbindelse med Vårmarkedet!
Tirsdag kl 11: Trim på terrassen
Kl 12.30: Lunsj, medisterkaker og svinekam.
Onsdag kl 10.30: Aktivitetsgruppa, siste innspurt før Vårmarkedet!
Kl.17.30: Gudstjeneste på Casas Heddy.
Torsdag: NB – ingen temakveld! Tema på Sjømannskirken denne dagen blir sjauing, rydding, ordning og sortering av lopper til markedet som begynner fredag. Vil du hjelpe til, er du veldig velkommen!
Vårmarkedet finner sted fredag 2.mars og lørdag 3.mars, begge dager fra kl.11.00.
Merk dere: Fredag 2.mars kl 18: Fest på kjerka. Les mer om vårmarkedet HER.

 

Det var nesten 60 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Det er en ny fredagspils fra kl.19.00 i kveld!

Mette S, pt i Malaga har fødselsdag søndag. Eugenie T i Playa Blanca fyller år samme dagen. Frøydis S, også i Playa Blanca feirer dagen sin onsdag. Trude F W i Skien fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast