Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote, uke 7, 2018

Kommunestyret i Tias kommune gikk denne uka ut og etterlyste firmaer som kunne legge ny asfalt på hovedgata i Puerto del Carmen, Avenida de las Playas.

Når det hentes inn anbud på Lanzarote går kommunen ut med et fast beløp, og så kan firmaer som mener de kan klare å utføre arbeidet for den summen søke om å få jobben.
Kommunestyret har bestemt at dette arbeidet skal koste 264 000 euro, litt over 2,5 millioner kroner. Etter at et firma har fått anbudet har det tre måneder på seg til å utføre arbeidet.

Arbeidet med hovedgata i Puerto del Carmen er bare en av flere gater og veier i Tias kommune som vil bli oppgradert denne sommeren. Det største arbeidet vil bli utført på hovedgata i Tias, Avenida Central, et arbeide som det skal brukes nesten to millioner euro på.

Aldri har det blitt målt lavere dagtemperatur enn forrige torsdag på Lanzarote! Kl.11 ble det målt 7,6 grader på flyplassen, og det er den laveste offisielle temperaturen som er målt på øya siden de begynte å registrere temperaturer i 1972. Inntil da var den laveste temperaturen åtte grader fra 1974.

Nå kan passasjerer ta med seg kjæledyr når de reiser med den offentlige bussen på Lanzarote. De eneste kravene er at dyret ikke veier mer enn 10 kilo, og at dyret er i bur. Førerhunder for blinde og svaksynte er selvsagt unntatt disse reglene.

Regjeringen har nå bestemt at alle utendørs arrangementer på Lanzarote hvor lyd er involvert skal avsluttes før midnatt. Det kan søkes om unntakelser, men kravene er strenge og hvert arrangement vil bli nøye vurdert før eventuelle tillatelser blir gitt.

En britisk mann i 30-årene ble arrestert på flyplassen like før han skulle gå inn i flyet som skulle ta ham hjem til Birmingham siste uke. Det viste seg at mannen hadde ødelagt deler av rommet sitt før han forlot hotellet i Costa Teguise, og politiet ble varslet. Politiet dro derfor til flyplassen og arresterte mannen. Skadene på hotellrommet kostet mannen 1500 euro, og han måtte også kjøpe en ny flybillett hjem.

Mandag morgen ble en død delfin funnet på stranda i Matagorda i Puerto del Carmen.

Foto: La Voz de Lanzarote

Nå skal myndighetene på Lanzarote undersøke dyret for om mulig å finne dødsårsaken.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast