FredagspilsNyheter:

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 6, 9.februar 2018

Hola!

Jeg skal IKKE nevne noe om været på Kanariøyene denne uka. Det klages over en lav (og våt?) sko, men en ting er sikkert; det er varmere her enn i det kalde, hvite Norge! Helt sikkert!

I serien om «Biler som velter tilsynelatende uten grunn på Lanzarote» er vi i dag kommet fram til bil nr. 48.
Denne bilen havnet utfor veien og veltet ved bensinstasjonen før man kjører inn i Playa Blanca sør på øya.

Foto: La Voz de Lanzarote

Ulykken skjedde onsdag ettermiddag, og den 30 år gamle sjåføren kom uskadd fra ulykken.

En utenlandsk mann ble tatt på kaia i Corralejo på Fuerteventura med bilen full av 1000 falske Rolex-klokker som han skulle selge på Lanzarote. Dette skjedde i 2015.

En falsk Rolex. Ill: La Voz de Lanzarote

Nå er mannen dømt til to års fengsel! Han fikk også en bot på 3000 euro, klokkene ble ødelagt, og han får ikke drive med forretningsvirksomhet i de neste fire år.
Denne aksjonen er en del av myndighetenes kamp mot falske varer som er i omløp på gatene på Lanzarote. Igjen sier politiet at folk som kjøper disse varene også gjør en kriminell handling, og støtter opp om andre ulovlige virksomheter som menneskesmugling, narkotika og terror.

Det irske flyselskapet Ryanair og det spanske lavprisselskapet Vueling har siste uke hatt flere møter med turistmyndighetene på Lanzarote om å utvide rutenettet sitt til og fra Lanzarote.

For sommeren 2019 øker disse to lavprisselskapene rutene sine til Lanzarote fra Frankrike, Tyskland og Østerrike. I pressemeldingen står det at i dag har Ryanair 30 forskjellige ruter til og fra øya, og har en markedsandel på over 20 prosent av passasjerene. Disse tallene ønsker Ryanair nå å utvide. Vuelings mål er å doble trafikken til Lanzarote.

Vi har mange flotte restauranter på Lanzarote!

Sist uke ble vinnerne av «Qué Bueno Canarias Heineken«, konkurransen om å være den beste restauranten på Kanariøyene, arrangert av bryggeriet Heineken offentliggjort. Lanzarote fikk flere utmerkelser:

Restauranten El Toro med sjefkokken Luis Leon i Puerto del Carmen ble kåret til Kanariøyenes beste biff-restaurant. Restauranten ligger øverst i hovedgata Reina Sofia i Puerto del Carmen.

De andre nominerte var blant andre restauranten «Altamar» i Gran Hotel i Arrecife, «La Cascada» i Puerto del Carmen, og «Brisa Marina» i Playa Blanca og «Lilium» i Arrecife.

Reiseselskapet VING flyr ikke lenger til Lanzarote, men det gjør den britiske versjonen av selskapet; Thomas Cook. Og da er selskapet plutselig blitt en ROMFARTSBEDRIFT! Sånn står det nemlig på Facebook…er det charterturer til månen nå? Thomas cook. Norge @ThomasCookNorge Romfartsbedrift.

Mandag førstkommende kl.18:00 starter Lanzarotes største karnevalsparade i hovedstaden. Opptoget går fra fotballstadion på omkjøringsveien Rambla Medular, og ender opp ved regjeringsbygget Cabildo.
Fra torsdag i neste uke fortsetter karnevalsfeiringen i Puerto del Carmen, med underholdning og dans hver kveld i havna i Gamlebyen. Den store paraden går langs Avenidaen i byen fra kl.17:00 lørdag. Barnas karneval er søndag 18.februar fra kl.11:00 i Gamlebyen.

Har du aldri opplevd en karnevalsparade før kan du nå sette deg godt til rette i stolen din, skru opp lyden og se paraden fra i fjor gjennom Puerto del Carmens hovedgate, La Avenida de las Playas:

 

Siste helg var det vinterfest for medlemmer og venner av Nordisk Forening på Lanzarote. 60 gjester samlet seg til god mat og drikke og en svingom i restauranten La Ola i Puerto del Carmen:

Og selvsagt måtte de servere vin med et veldig bra navn:

 

Onsdag var det Lanzarote Open i hesteskokasting i Puerto del Carmen, og på kvelden var det bankett med premieutdeling på Las Vistas. Vinneren av hele konkurransen onsdag var Svein Arseth, her iført vinnerhatten sammen med de andre vinnerne av de forskjellige klassene:

Lanzaroteposten får en del forespørsler om leie av leiligheter på Lanzarote.

Jeg foreslår at dere går inn på DENNE siden, som er utleiesiden fra den største britiske nettavisen på Lanzarote, Lanzarote Information. Da får man direkte kontakt med eieren av leiligheten eller villaen. I følge Lanzarote Information er dette en sikker side.

Det engelskspråklige turistbladet Gazette har også annonser med utleieobjekter.

Den nye prestefamilien ble presentert under gudstjenesten på Sjømannskirken i Puerto del Carmen sist søndag. Kirkerådsleder Kristen Ringvold ønsket dem velkommen til Lanzarote, og han håpet at de ville få en fin tid her. Rose-Marie Skarsten (prest) og Per Roald Hasborg (diakonal medarbeider) blir innsatt i tjenesten søndag 25.februar. Vikar-presteparet Inger og Per Oscar får derfor god tid til å sette dem inn i det mangfoldige arbeid som gjøres.

Foto: Sjømannskirken. På bildet ser vi det nye presteparet sammen med den yngste sønnen Jacob. Den eldste, Kasper var febersyk den kvelden.

I informasjonen fra Sjømannskirken står det at det fortsatt er Kulturuker på Sjømannskirken, og denne uka skjer følgende:
I dag fredag kl 11 – tur i terrenget i nærheten.
Lørdag kl 13 – lørdagsgrøt. Kl 18 – Konsert i den katolske kirke i Playa Blanca. Den nasjonale Pilegrimskvartetten og koret Alegria medvirker.
Søndag kl 18 – Sang-og musikkgudstjeneste v/Åge Bognø og Pilegrimskvartetten.  Kirkekaffe.
Mandag kl 20 – korøvelse. Tirsdag kl 11- trim på terrassen. Kl 12.30-  varm lunsj serveres.
Onsdag kl 10.30 – aktivitetsgruppa. Kl 17.30 – gudstjeneste på Casas Heddy.
Torsdag kl 18 – Temakveld : «Syng med-kveld» v/Åge Bognø og Pilegrimskvartetten.  Åresalg, kaffepause og kveldstanker.
Utstillingen av akvareller og tekstilkunst henger opp hele denne uka også. Kom innom og ta en titt!
Obs! Vi har selvfølgelig åpent for kaffe og vafler og en god prat utenom arrangementene våre! Tirsdag – fredag 11-16, Lørdag 12 – 15. Velkommen!

 

Tirsdagens Lanzaquiz på Las Vistas i Puerto del Carmen hadde rekord i antall gjester; 85 svarlystne hadde møtt opp for å vite mest!
Laget som visste mest kalte seg «Faustino 7», og alle de andre lagene ble nr.2! Det er en ny spørsmålsrunde neste tirsdag kl. 20.00 på Las Vistas…du er hjertelig velkommen!

Helle B på Lanzarote har fødselsdag i dag fredag. Det har også tidligere sjømannsprest på Lanzarote, Knut Kaldestad, pt Bergen. Kåre K på Lanzarote fyller år mandag, og kelner Victor på restauranten Roma har dag onsdag. Ellen C. N i Asker fyller år torsdag. Gratulerer med dagen!

Det var godt og vel 40 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Du er hjertelig velkommen hvis du er på øya fra kl.19:00 i kveld!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast