Nyheter:

Nå blir det oljeboring utenfor kysten av Lanzarote

For omtrent et år siden avsluttet det spanske oljeselskapet Repsol letingen etter olje på havbunnen utenfor kysten av Lanzarote og Fuerteventura. Lokalbefolkningen på øyene protesterte høylytt mot planene om mulig oljeutvinning, og Repsol trakk seg stille ut etter at de ikke fant olje.

Nå har Kanariøyenes nabo i øst, Marokko begynt med leting på sin side av grensen. Marokko har gitt det italienske oljeselskapet ENI tillatelse til å starte boring på 1000 meters dyp. Hele området som nå er lagt ut til fordeling er på 23 900 km2. Avstanden fra de nordlige Kanariøyene Lanzarote og Fuerteventura til oljefeltene er ca 130 km.

Etter flere seismiske undersøkelser er det i følge marokkanske myndigheter funnet olje på havbunnen. Dette er bare få kilometer unna der spanske eksperter for to år siden sa at det ikke var lønnsomt å arbeide videre med leting.

Oljeselskapet ENI er også operatøransvarlig for den norske Goliat-plattformen i Barentshavet. Denne plattformen  kalles «skandaleplattformen» av avisa Dagens Næringsliv etter at plattformen ble stengt i fjor høst av det norske petroliumstilsynet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast