Nyheter:

Utvidelsen av havna i Playa Blanca har begynt

I går mandag startet arbeidet med å utvide havna i Playa Blanca sør på Lanzarote.

Arbeidet er flere måneder forsinket etter at myndighetene har ventet lenge på de siste godkjennelsene av utbyggingen fra det spanske kystdepartementet.
Arbeidet skal pågå i 48 måneder, og vil koste 39,3 millioner euro, nesten 400 millioner kroner. Utbyggingen er delvis finansiert av EUs fond for regionsutvikling (ERDF).

Når arbeidet er ferdig vil havna være dobbelt så stor, fra dagens 91 470 m2 til 205 569 m2.
Et serviceanlegg på 2300 m2 hvor ferjepassasjerene kan «sjekke inn» skal settes opp. Videre skal tallet på småbåtplasser økes med 40 plasser til 210. Det skal også anlegges flere parkeringsplasser for biler og busser.

Det skal bygges en mindre kai med kapasitet for to ferger, og i tillegg et 300 meter langt kaianlegg hvor middels store cruiseskip kan legge til.

I følge transportministeren på Kanariøyene er arbeidet med havna i Playa Blanca det største havneprosjektet som er satt i gang på øyene.

Ferjestrafikken mellom Playa Blanca på Lanzarote og Corralejo på Fuerteventura er den travleste av alle ferjestrekninger på Kanariøyene, og ferjene fraktet i 2016  nesten 330 000 passasjerer.

Her kan du se en kort video av «det første spadestikket» fra havneutvidelsen i Playa Blanca mandag morgen:

Her kan leserne se hvordan den nye havna blir seende ut:

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast