Nyheter:

Nyheter fra Lanzarote uke 45/46

Energiskipet «Enercon I» (se bildet over) leverte nye vindmøller til Lanzarote siste uke.
«Enercon I» er et såkalt «rent energi-skip», det vil si at skipet har fire rotorseil ombord som igjen er i forbindelse med  propellene.

Forrige uke ble reiselivsmessen «World Travel Market» arrangert i London.
Myndighetene fra Kanariøyene var godt representert på messen, med blant annet presidenten for Kanariøyene og presidenten på Lanzarote til stede.
I fjor økte mengden av britiske turister med nesten seks prosent til Kanariøyene. Presidenten på Kanariøyene, Fernando Clavijo fortalte til pressen i London at nye samtaler er i gang med flere flyselskap for å finne erstattere etter at flyselskapet Monarch gikk konkurs og 500 000 flyseter fra Storbritannia til Kanariøyene forsvant.

Direkteflyet som Norwegian har til Oslo fra Lanzarote kom seg aldri avgårde mandag ettermiddag.
Flyet hadde en fin medvind på veien sørover, men da returen skulle begynne ble motvinden for sterk for et tungt lastet fly. I følge mannskapet stod flyet ute på rullebanen i over en time før det måtte takse inn til terminalen igjen. Flyet kom seg endelig avgårde tirsdag kl. 10:51.

Politistyrken Guardia Civil på Kanariøyene har nå blitt utstyrt med bærbare radarer på sine motorsykler.
Disse radarene kan lett bli satt opp hvor som helst, og har kostet 800 000 euro. Også Lanzarote har fått noen av radarene. Det hevdes at over 300 dødsulykker hvert år på Kanariøyene skyldes høy fart.

To ungdommer ble arrestert i Arrecife siste uke etter en serie med bilinnbrudd i byen. Det ble en hektisk politijakt gjennom byen før de sivilkledde politibetjentene klarte å stoppe tyvene.

Flere innbrudd i biler i hovedstaden Arrecife siste uke.

I bilen til tyvene ble det funnet dollarsedler og elektronisk utstyr tatt fra andre biler.

Det går bedre med økonomien blant folk på Lanzarote, ihvertfall hvis en skal se på tallet for innvilgede banklån.
Fra januar til august i år ble 1120 banklån gitt til privatpersoner på Lanzarote, og det er 48 prosent flere enn i samme periode i fjor.
Først og fremst er det lån til kjøp av hus eller leiligheter som gis. Likevel er tallet fra 2017 langt unna rekordåret 2006 da nesten 8 500 lån ble innvilget. Disse lånene er det nok flere som sliter med den dag i dag.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast