miljøvernnyheter

Fem tonn avfall ryddet på strendene sør på Lanzarote

Det er ikke bare i Norge at kyststrekninger blir ryddet for søppel og rask.

Yaiza kommune sør på Lanzarote, hvor vi finner turiststedet Playa Blanca har nettopp gjennomført en opprydningsaksjon. Resultat var urovekkende; over fem tonn med plast, gummi, papir, metall og tauverk ble funnet.

Regjeringen på Lanzarote, Cabildo satte i april i gang et prosjekt for arbeidsledige på øya.
Prosjektet ble kalt Cabildo Activa, og Yaiza kommune fikk nok midler til å hyre inn 31 personer som blant annet skulle rydde i strandsonen.
Disse personene begynte å plukke søppel og annet rask langs stendene i Los Hervideros, El Golfo, Playa Quemada, Papagayostrendene, rundt fyret Faro Pechiguera og områdene i og ved Playa Blanca.

Siste uke kunne ordføreren i Yaiza kommune, Gladys Acuña gå ut og berømme de 31 rydderne for å ha utført en utrolig viktig jobb de siste seks månedene. Ikke bare hadde disse en jobb å gå til hver dag, men samtidig var oppryddingen viktig for miljøet i kommunen, sa ordføreren.

Ordføreren kunne også fortelle at ved siden av strandryddingen var flere arbeidsledige sysselsatt med å rydde i hager og parker, og langs veiene i kommunen. Nå håper man at prosjektet kan fortsette i minst seks måneder til.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast