nyheter

Nyheter fra Lanzarote uke 42/43

Nå får turiststedet Costa Teguise nord for Arrecife en ny fotballbane.
Den skal anlegges nord i byen, ikke langt fra Beatriz Costa Hotel. Banen koster 1,3 millioner euro, omtrent 12 millioner kroner, og det blir også en bane for basketball og en bane for håndball. Gressmattene blir det siste og beste av det kunstige slaget.

Grunnsteinen for en ny barne-, ungdoms-og videregående skole i Playa Blanca sør på Lanzarote ble lagt siste uke. Skolen skal huse 600 elever, og vil koste 4,7 millioner euro, nesten 50 millioner kroner.

Ordføreren i Yaiza kommune, Gladys Acuña la ned grunnsteinen for den nye skolen i Playa Blanca

Ordføreren i Yaiza signerte også i forrige uke en låneavtale med den spanske regjeringen verd 2,9 millioner euro.
For disse pengene sammen med kommunens egne midler skal man bygge Atlanterhavsparken, et idrettsområde på nesten 60 000 m2.
Der blir det sykkelbaner, tennisbaner, fotballbaner og allbruksbaner, alle med flomlys. Det blir også garderober, kiosk, parkområde, treningsapparater og parkeringsplasser.
Området skal bygges i området mellom Avenida de Canarias og Avenida Faro Pechiguera i Playa Blanca, og få en lengde på 650 meter.

Det er bestemt at flyplassen på Lanzarote skal skifte navn fra Guacimeta til Aeropuerto Cesar Manrique, oppkalt etter Lanzarotes mest anerkjente kunstner.
Navneskiftet byr imidlertid på problemer, og nå krangles det mellom eieren av flyplassen AENA og øyregjeringen hvem som skal betale for skiftet.
Nå planlegger regjeringen å bruke skattepenger på prosjektet slik at flyplassen får et nytt navn snarest mulig.

En eller flere innbyggere i hovedstaden Arrecife er antakeligvis veldig glade denne uka.

Et lodd fra blindelotteriet ONCE kom ut med en premie på 700 000 euro, nesten sju millioner kroner!

For nesten 300 år siden utvandret en gruppe mennesker fra Lanzarote til Nord-Amerika, og slo seg ned i staten Texas hvor de grunnla byen San Antonio, en by som i dag er USAs sjuende største by.

De fleste som utvandret kom fra landsbyen Teguise på Lanzarote, og siste uke var 25 slektninger av de første utvandrerne til Texas på besøk på Lanzarote.

De ble mottatt av Lanzarotes president, Pedro San Ginés:

På presidentens kontor i Arrecife. Presidenten står i midten i hvit jakke.

Utvidelsen av havna i Los Marmoles i hovedstaden Arricife nærmer seg slutten, og timeplanen har holdt.
Det har også kostnadene på 17 millioner euro, som har gitt kaia en ekstra lengde på 430 meter. Det betyr at flere skip kan legge til kai samtidig, sammen med mye større cruiseskip enn før.

Tias kommune har annonsert at flere gater og fortau i Puerto del Carmen skal utbedres, ikke minst med hensyn til folk som har vanskeligheter med å gå.

Gatene det gjelder er Calle Isla de los Lobos og Calle La Gofiones, og gatene som fører ned til den populære stranda Playa Chica mellom Roque del Este og Montana Clara.

En huseier i landsbyen Punta Mujeres nord på Lanzarote fikk besøk av kommunens byggeledere etter at huseieren hadde bygget en ny terrasse og et 18 m2 stort rom med vinduer og dører UTEN tillatelse. Huseieren fikk en bot på 7000 euro, nesten 70 000 kroner og beskjed om å rive alt som var bygget ulovlig.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast