Fredagspilsnyheter

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 42, 20.oktober 2017

Hola!

Vi har lagt bak oss enda ei varm uke på solskinnsøya Lanzarote!
Det er ikke vanlig med temperaturer på over 30 grader så seint i oktober, men vi klager ikke!

Denne sommeren har det vært problemer med å få nok drosjer til flyplassen på Lanzarote. Turister og reiseselskaper har klaget, uten at det har blitt bedre.

Det er ofte kø for å få taxi på flyplassen på Lanzarote.

Nå sier lederen for hotellforeningen Asolan på Lanzarote at drosjetrafikken til og fra flyplassen er dårlig organisert. Flyplassen på Lanzarote ligger i San Bartolomé kommune, og derfor er det drosjer derfra som har førsteretten til å kjøre passasjerer fra flyplassen.
Andre kommuners drosjer får først lov til å stille seg i drosjekø når det er stor trafikk. Dette systemet fungerer dårlig, hevder reiseselskapene og hotellene, og har etterhvert anbefalt sine gjester til å bestille plass på busser til og fra flyplassen.
Nå ber drosjenæringen om hjelp fra øyregjeringen, slik at drosjene blir mer effektive og at fremtidige tap blir minimalisert.

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere, truet fagforeningene i det privateide vannverket på Lanzarote Canal Gestión med streik på grunn av uavklarte problemer med noen av arbeidernes kontrakter.

I streik, men uten komplikasjoner for kundene…

Nå er streiken i gang, men selskapet har garantert at befolkningen skal få drikkevannet sitt som vanlig.
Skulle det oppstå problemer med levering av vann vil dette bli løst, sier vannverket i en pressemelding.
Det er ikke lett å forstå hvorfor denne «streiken» ble igangsatt mandag, og hvem den egentlig rammer…

En ny musikalsk opplevelse fra Lanzarote har premiere i konsertsalen i Jameos del Agua nord på øya søndag 29.oktober kl. 12:30, og forestillingene vises åtte andre søndager framover.

Ángaro er i følge omtalene en musikk-og danseforestilling som binder alle folkeslag på Lanzarote sammen!

Ángaro var navnet som de gamle grekerne brukte på bålet de tente på fjelltoppene da de skulle advare mot fiender som nærmet seg sjøveien. Bålene forente folket slik at de kunne stå sammen mot fienden.

Skuespillerne i teaterkompaniet Pieles ønsker å vise den universelle kulturarven som finnes på Lanzarote, og hvordan forskjellige kulturer på øya kan nærme seg hverandre og leve sammen.

Forestillingen er full av musikk og dans som forteller om levende kanariske tradisjoner ved å bruke både klassisk og moderne musikk.

Toner fra piano, fioliner og franske horn blandes med mektige trommer og andre instrumenter som konkylier og gjeternes fløyter sammen med stemmer og danser fra forskjellige tidsepoker på Lanzarote.

Forestillingen vil gi publikum en uforglemmelig opplevelse i ett av Lanzarote-kunstneren Cesar Manriques flotteste byggverk, en vulkansk grotte som er en unik konsertsal.

Forestillingene vises søndagene 29.oktober, 12. og 26.november, 14. og 28.januar 2018, 11.og 25.februar og 11. og 25.mars, alle dager kl. 12:30.

Her blir det kamp om plassene, og du kan bestille billetter på nett HER.

Har du lyst til å finne på noe annet mens du er på Lanzarote? Sjekk aktivitets-kalenderen her:

OctoberNovember og December (på engelsk).

Sesongens første hesteskokasting-konkurranse ble arrangert mandag. 14 deltakere møtte opp, og vinneren ble Morten Dahlgren.

Høstens første vinner, Morten med 143 poeng!

Mandag kl. 12:00 er det nye runder med hesteskokasting på Playa Grande ved Hotel Fariones. Møt opp og delta, eller vær heiagjeng! Arrangør er Nordisk Forening Lanzarote.

For å unngå flere forespørsler, er det ikke mer skandinavisk dans på Hotel Cinco Plazas. Som vi fortalte allerede i mars har Skandinavisk dansekveld lagt ned sin virksomhet etter 12 år på veien.
Flere av de større hotellene arranger dans, og også noen av barene på øya har band som spiller musikk en kan danse til. Lykke til!

Fra sjømannskirken på Lanzarote har vi mottatt denne ukesplanen:

Velkommen til høstens første grøt lørdag 21.oktober kl.13:00. Kirken er åpen fra kl. 12:00.

Sjefkokk Eva ved grøtgryta!

Som vanlig er det gudstjeneste søndag kl.18:00.
Det er Hans Enger som skal preke. Han og kona Eli var vinterassistenter for to år siden,  og vi er veldig glad for å kunne ønske dem velkommen til den samme tjenesten i også i år.

Hans og Eva Enger

Her er en melding til alle matglade:
Nå begynner tirsdagslunsjene igjen. 24.oktober har vi salg av varm lunsj fra kl.12.30. Dette vil skje hver tirsdag fremover. Velkommen til et hyggelig måltid og en god prat på terrassen!

Onsdag kl. 10:30 er det som vanlig håndarbeidsgruppe på Sjømannskirken.

Onsdag 25.oktober vil vi holde minnestund på sjømannskirken for Maud A. Ekstrøm som døde 25.september.  Minnestunden begynner kl. 11.30, og det er samtidig med minnestunden i Norge,  i Solvangkirken i Tønsberg.
Alle er velkommen.

Alterteppet på sjømannskirken

Torsdag 26.oktober kl. 18:00 er det temakveld. Ruth Jusnes og Berit og Kristen Ringvold vil fortelle om en reise til Kina.

Hjertelig velkommen til sjømannskirken på Lanzarote!

I forrige uke begynte folk på Facebook å gratulere meg med dagen!

Jeg skjønte ingen ting, for fødselsdagen min var i september. Jeg gikk til kilden der en gammel gratulasjonshilsen fra 20.september hadde dukket opp, og dermed klikket folk som gale på den, UTEN å sjekke at datoen 20.september stod i meldingen.
Jeg skrev et par meldinger til «tråden» og sa at folk tok feil, men det hjalp ikke, det ble gratulert i hytt og pine! Hyggelig det, men jeg hadde altså ikke fødselsdag…så jeg anbefaler folk å LESE hva som egentlig står i meldingen dere klikker på!

Filmer du med mobiltelefonen din, gjentar jeg et tips jeg kom med for et par måneder siden:

Her er min guide til perfekte resultater: 

  1. Hold mobilen horisontalt.
  2. …ja, det var igrunn det hele. Altså slik:

Holder du mobilen vertikalt, får du to svarte felt på hver side av filmen når den spilles av på en datamaskin.
Ikke pent.

Jeg møtte ambassaderåd Maija Smestad fra den norske ambassaden i Madrid forrige uke, og hun kunne fortelle at det trønderske rockebandet Stage Dolls spilte i Madrid forrige fredag!

«A night to remember» het festivalen, som også kunne fortelle at selveste «Europe» fra Sverige skulle opptre litt senere i høst. Da kommer sikkert hitmelodien «A Final Countdown»?

Det nærmer seg jul, og kanskje noen har begynt å tenke på julegaver.
Den norske kunstneren Liv Agathe Nielsen bor store deler av året på Lanzarote, og har hatt flere utstillinger på øya. Liv forteller meg at hun nå har flere små og noen større bilder i akvarell til salgs som egner seg til gaver og julepresanger. Prisene ligger på 20 euro og opp til 100 euro.

Hva med en ugle til jul? Akvarell av Liv Agathe Nielsen

Det er mulig å komme en tur for å se på bildene, og adressen er Calle Cuba nr. 5 i Puerto del Carmen.
Liv kan kontaktes på norsk telefon (0047) 47 02 55 63 eller spansk fasttelefon (0034) 51 13 00, eller via epost: livagathe@live.no .

I dag fredag har Liv Jensine H på Lanzarote fødselsdag. Salva på Vikinghuset på Lanzarote fyller år søndag, og Torjus Ø på Eidsvoll blir hele 11 år mandag. Norgesvennen Xun Chen på Lanzarote fyller år onsdag.
Gratulerer med dagen!

Vi var nærmere 40 gjester på fredagspilsen på Las Vistas siste uke. I kveld er vi  igang igjen fra kl. 19:00, så er du på øya er du hjertelig velkommen! I kveld arrangerer Dani på Las Vistas enda en flamencoaften med grillmat fra kl. 20:30, så du kan melde deg på hvis du vil delta. Ring Dani på (0034) 679 453 898 så snart som mulig!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast