Fredagspilsnyheter

Fredagspils fra Lanzarote! Uke 41, 13.oktober 2017

Hola!

Det er fredag den 13. i dag…ta  det med ro, det går som regel bra!

Bildet over i dag viser bølgene som slår mot en av Lanzarotes kyster. Bildet var med i fotokonkurransen som ble arrangert i forbindelse med Puerto del Carmens 50-årsjubileum som turiststed.
Bildet har følgende tittel: Los colores de las islas, Øyenes farger. Fotografens navn er ikke kjent.

I går torsdag var det varmt på Lanzarote, og i dag fredag blir enda varmere!

Det er sendt ut gult varsel for de østlige Kanariøyene Lanzarote, Fuerteventura og Gran Canaria fra det statlige, spanske værinstituttet Aemet. Det betyr temperaturer opp mot 35 grader på øyene.

Det er også meldt om calima, det vil si varme luftstrømmer fra Sahara som fører med seg sand inn over Kanariøyene. Sanddisen vil ifølge varslene være tettere i høyere strøk.

Forrige uke var det travelt i cruisehavna i hovedstaden Arrecife.

Tre cruiseskip på havna i Arrecife siste uke.

På bildet over ser vi «Ventura», «Monarch» og «Costa Magica»som besøkte oss på samme dag, og bortimot 9 000 passasjerer og et mannskap på nesten 3 000 skulle blant annet utforske solskinnsøya Lanzarote.
Nå er cruisesesongen i full gang, og vil du se hvilke båter som kommer, hvor de kommer fra og hvor de skal videre finner du oversikten her:

 PUERTO DE ARRECIFE – PREVISIÓN TEMPORADA 2017-2018 .

Nye turisttall har blitt offentliggjort for årets ni første måneder på Lanzarote.
14 220 svensker, 12 763 nordmenn og 23 463 dansker besøkte øya fra januar til september.
I måneden september var det ingen svensker som kom, og det kom 253 nordmenn og 1771 dansker.
Det er bare turister som reiser direkte fra sine skandinaviske hjemland til Lanzarote som registreres. Totalt reiste 621 786 personer til og fra flyplassen på Lanzarote i september, en økning på 9,5 prosent fra september i fjor.

Jeg anbefaler et TV-program som den norske kanalen TV3 viste i september: Svindeljegerne.

Der tar etterforskerne for seg svindel med ferieleiligheter på Gran Canaria, og svindel ved kjøp av elektronikk i de såkalte basar-butikkene i Puerto Rico, også på Gran Canaria.

Foto: Canariajournalen

Mye av det som vises i TV-programmet kan også skje på Lanzarote. Konklusjonen er at man aldri skal leie leiligheter via totalt ukjente nettsider, og unngå basar-butikkene dersom en skal kjøpe elektronikk. Det tryggeste er å kjøpe i Norge; det er omtrent like dyrt/billig som på Kanariøyene.

Befinner du i Norge kan du se TV-programmet HER. Den norske nettavisen Canariajournalen skrev om dette TV-programmet HER.

Vitalreiser er et norsk reiseselskap som har hovedkontor i Bergen.

Selskapet selger rimelige flyseter både fra Bergen og Oslo til Lanzarote, og tilbyr også reiser FRA Lanzarote og nordover.
Gå inn på Vitalreisers restplasser og finn ut hva de kan tilby HER.

Det er ingen grunn til å kjede seg på Lanzarote!
Her har du noen forslag på aktiviteter du kan bli med på i OctoberNovember og December.

Informasjonen er på engelsk, og du får faktisk opplysninger om forskjellige aktiviteter helt fram til april 2018. Tidligere denne uka la jeg ut en oversikt over markeder med mer på Lanzarote.

Den norske restauranten «Vikinghuset» på Avenidaen i Puerto del Carmen har åpnet for en ny vintersesong. Restauranten er åpen hver dag unntatt mandag fra kl. 17:00, og Rita ønsker velkommen:

Velkommen til Vikinghuset!

I kveld fredag spiller Nils Petter Molvær Group i Jameos del Agua nord på Lanzarote. De norske jazzmusikerne deltar i Festival de Musica Visual, og går på scenen kl. 21:00 i kveld.
Les mer om artistene og bestill billetter HER.

Hundrevis av motorsyklister samler seg på Lanzarote denne helga, og utgangspunktet for aktivitetene er havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen:

Der blir det utstilling av de fineste syklene, det blir konserter og dans, og mange motorsykkelentusiaster både med og uten lærdresser!

Sjømannskirken på Lanzarote er i full gang, og forteller at torsdagskveldene utover høsten blir interessante:

Det videre programmet for Sjømannskirken ser slik ut:

 

Det er tid for den tradisjonelle HESTESKOKASTINGEN på Lanzarote!

Ser du hesteskoen i lufta?

Første gang hesteskoene kastes denne sesongen er mandag 16.oktober kl. 12:00, og aktivitetene foregår på Playa Grande i Puerto del Carmen, stranda nærmest Hotel Fariones.
Alle kan delta; det koster en euro per deltaker, og arrangør er Nordisk Forening Lanzarote. Hjertelig velkommen!

Nordisk Forening inviterer også på tur til naboøya La Graciosa torsdag 2.november. Det blir buss til Orzola i nord, og derfra båt over til La Graciosa.
Det er begrenset antall som kan bli med, så her gjelder førstemann til mølla!
Les mer om turen, og meld deg på HER!

Lanzaroteposten er som du ser ganske så reklamefri, og det skal den nok fortsette å være. Jeg har imidlertid gjort et unntak, og det er informasjon fra min britiske dataguru Ned Benjamin i Teguise.
Han har hjulpet meg mange ganger med ymse dataproblemer, og er også mannen som hjalp meg med å lage Lanzaroteposten.
Mange av de skandinaviske gjestene som oppholder seg på Lanzarote over kortere eller lenger tid trenger hjelp til både data og TV, og da er NED mannen å kontakte:

Computer Doctor

Ned kommer hjem til deg og retter opp det som er feil.

Informasjonen om hvordan man kontakter Ned vil bli liggende nederst på nettsiden til Lanzaroteposten.
Husk å slå 0034 foran telefonnummeret hvis du bruker en skandinavisk telefon.

Neste fredag den 20.oktober kl. 20:30 inviterer Dani på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen til en forrykende aften med flamencodans!

Flamenco fra Sevilla på Las Vistas

Det serveres grillmat, og påmelding er nødvendig. Ta kontakt med restauranten, ring (0034) 679 453 898 eller send en epost til danielxt600pm@yahoo.es .

Fra torsdag 19.oktober til og med søndag 22.oktober rydder butikkene på det største shoppingsenteret på Lanzarote, Deiland i Playa Honda hyllene sine før julesalget setter inn.

Alle varer plasseres på gulvet i kjelleren, og billigsalget er i gang fra kl. 10-22.

Thor W på Bærums Verk fyller år mandag, Therese de A.B fra Auli har også fødselsdag den dagen. Linn T. S fra Tverlandet fyller år tirsdag, og Hans Arne H i Fredrikstad feirer dagen sin onsdag. Jon Kjell S på Island fyller år torsdag.
Gratulerer med dagen!

Tirsdag feiret vi Gunn L sin fødselsdag på Lanzarote! Mange gjester var samlet på restauranten i Gamlebyen i Puerto del Carmen:

Gratulerer med dagen, Gunn!

Vi var 30 gjester på siste ukes fredagspils på Las Vistas i Puerto del Carmen. Er på øya er du hjertelig velkommen fra kl. 19:00 i kveld!

Ei god helg og ei fin uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast