nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 22.oktober 2024

De nordiske landene øker flytrafikken til Kanariøyene
Foto: Lanzaroteposten

Sverige har for årets fire siste måneder økt tallet på fly til Kanariøyene med 15 prosent. Norge har økt sin fly-aktivitet til Kanariøyene med 12 prosent. Totalt har tallet på fly til og fra Kanariøyene gått opp med 13 prosent siden september og ut året.
Det er det spanske media-selskapet Hosteltur på Mallorca som melder dette.

Hosteltur sier videre at Storbritannia var det landet som sendte flest turister til Kanariøyene i fjor. 5,7 millioner briter besøkte øyene, mens tyskerne og spanjolene inntok 2. og 3.plassen.

Flyselskapene som de britiske turistene brukte mest til og fra Kanariøyene, var jet2, Ryanair og easyJet.

Flyplassen på Lanzarote passerte 700 000 passasjerer i september
Foto: Lanzaroteposten

For første gang i historien passerte tallet på passasjerer som ankom til og reiste fra flyplassen på Lanzarote 700 000 passasjerer.
Dette skjedde i september, da det offisielle tallet ble bekreftet av flyplasseier AENA til 706 946 passasjerer. Dette er en økning på nesten seks prosent sammenlignet med september i fjor.

Lanzaroteposten kan fortelle at flyselskapet Norwegian starter sin direkterute fra Oslo til Lanzarote 28.oktober, og flyr deretter hver lørdag og mandag t/r fram til lørdag 29.mars 2025.
Så skjer det noe spesielt: Tirsdagene 1.april, 8.april, 22.april og 29.april 2025 flyr Norwegian direkte FRA Lanzarote TIL Oslo, men IKKE tur/retur. Hvor disse returflyene kommer fra, er et mysterium. Kanskje noen vet mer enn Lanzaroteposten?

Regjeringen har bevilget tre millioner euro for å få turistene til å oppføre seg pent
Vernet område: Sånn skal man IKKE oppføre seg på Lanzarote! Foto: diariodelanzarote.com

Prosjektet som skal fortelle turister som besøker Lanzarote hvordan de skal oppføre seg på øya, har fått tre millioner euro, litt over 30 millioner kroner til å informere de besøkende.

Nå skal flyselskap, tur-operatører, hoteller og bilutleiefirmaer på øya fortelle sine gjester på deres eget språk hvordan de skal unngå å etterlate seg økologiske fotavtrykk når de ferdes i naturen på solskinnsøya. Med andre ord ber man turistene oppføre seg pent, og følge lover og regler som de møter på sin vei når de utforsker Lanzarote.

Lanzaroteposten har tidligere offentliggjort de «ti bud for turister«, men en god ting kan ikke sies for ofte:

–  Det er nesten en million øyer i verden. Du har valgt vår øy, Lanzarote. Vi takker deg, og ønsker deg velkommen. Vi håper du vil ta vare på øya, og elske den som vi som bor her gjør.

– Beveg deg med respekt på øya. Ikke etterlat noen tegn på at du har besøkt et sted, som bare skal ha spor etter lava, vind og hav.

– Spar på vannet. Ferskvann er noe av det viktigste vi kan produsere på øya, og holder oss unna tørke, selv om det nesten aldri regner her.

– La deg bli dullet med. La musikken du hører være bølgeskvulp, eller vinden som plystrer når du beveger deg på lavasanden.

– Ikke kast søppel i naturen. La blikket ditt i stedet falle på vulkanene, vinmarkene og de hvitmalte husene.

– Vær oppmerksom og forsiktig når du går langs stiene. Du er nemlig omringet av et utrolig biologisk mangfold som må beskyttes.

– Steiner, planter og organismer i havet er en del av landskapet vi har på øya. Se etter suvenirer i butikken, ikke i naturen.

– Få med deg den lokale håndverksindustrien. Smak på produktene fra land og sjø. Gjør det, for kvaliteten av den kortreiste maten og drikke vil sende deg til den sjuende himmel.

– Vær generøs, og vær hyggelig til de som inviterer deg til øya si med åpne armer.

– Gode opplevelser ligger i hvordan du ønsker å utforske verden. Er du en av de turistene som klapper når flyet ditt lander på øya, så la Lanzarote klappe for deg for god oppførsel når du forlater øya!

God ferie!

Siste sjanse: Bor du på Lanzarote, Fuerteventura eller Gran Canaria? Nå kan du fornye passet ditt
Foto: FB

Fra Det norske konsulatet på Gran Canaria har vi fått denne meldingen, som vi gjentar en gang til:

PASS

Melding fra konsulatet om søknad/fornyelse av pass for norske borgere på Lanzarote, Fuerteventura og Gran Canaria.

ONSDAG 23. OG TORSDAG 24. OKTOBER 2024, MELLOM KL. 10.00 OG KL. 14.00 blir det anledning til å søke om/fornye pass på konsulatet i Las Palmas de Gran Canaria.

Norsk Konsulat

Calle Juan Rejón 67, 5 etasje.
35008 Las Palmas de G.C.
Tlf: +34 928 49 50 35

E-post: laspalmas@norskkonsulat.com
Vennligst send e-post for timebestilling.

Lanzarote ble presentert i avisa VG i går

Artikkelen om turistboliger på Kanariøyene ble presentert i VG+ forrige helg. Da ble folk fra Lanzarote intervjuet om situasjonen for å leie ut sin bolig til turister, og hvordan nye lover vil påvirke nordmenn på øyene.
I går ble artikkelen presentert i papirutgaven av avisa:

Faksimile fra VG 20.oktober 2024
Sjømannskirken informerer 

Velkommen til ny uke!
Nå er hele staben på plass,og denne uken er det fullt program på kirka. Alle gleder seg til sesongen sammen med dere!

Åpningstider: tirsdag til fredag 11:00 – 16:00, lørdag 11:00 – 14:00
Tidebønn: tirsdag – lørdag kl 10:45
Høydepunkter fra ukens program
Tirsdag:
Trim på terrassen kl 11:00
Tirsdagslunsj serveres kl 13:00. Ukens meny er hjemmelaget Quiche med salat
Onsdag:
Nystekte rosinboller – først til mølla
Torsdag;
 Hjemmebakte brød – husk bestilling
 Hyggekveld med tema kl 18:00 – denne uken er det staben som presenterer seg selv og programmet for høsten. Som alltid etterfulgt av kaffestund
Fredag:
Gåtur i nærområdet kl 11:00
«After Church» Barbecue kl 13:00. Vi griller ulike typer pølser & tilbehør og kårer de pølsene som skal være med oss videre utover i sesongen
Lørdag:
Lørdagsgrøt serveres kl 13:00
Søndag:
Gudstjeneste kl 18:00, etterfulgt av kirkekaffe

Velkommen hjemom!

Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet. Kontaktadresser finner man ved å klikke HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast