nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 29.juli 2024

Nå må billetter til Cueva de los Verdes, «De grønne grottene» kjøpes på forhånd

«Hallo til komfort og fart. Adjø til ventetid» står det i denne annonsen fra CACT, Sentrene for kunst, kultur og turisme på Lanzarote.

Fra og med i dag mandag 29.juli må alle som skal besøke grottelandskapet Cueva de los Verdes nord på øya kjøpe billetter på nettet, og samtidig velge et klokkeslett for besøket.
Målet er å få bort de enorme køene som ofte har oppstått. De som har kjøpt billetter kan kjøre inn på parkeringsplassen tidligst 45 minutter før deres klokkeslett er.
Billetter kan kjøpes via CACTs nettsider, som man finner HER.

Det ventes at besøkssentrene som Nasjonalparken, Jameos del Agua og de andre sentrene etter hvert vil innføre det samme systemet.

PS. Grottene er ikke grønne, men Verde, som betyr grønn på spansk, var navnet på oppdageren av grottene, eller familien som bodde nær grotteområdet (Wikipedia). Mange kaller derfor området for «de grønne grottene».

Lange køer på flyplassen
Kø foran passkontrollen på flyplassen. Foto: Facebook

Turister som kommer fra land utenfor Schengenområdet har opplevd køer på nesten tre timer for å få sitt pass stemplet på flyplassen på Lanzarote.
Dette gjelder for eksempel alle fly fra Storbritannia. Storbritannia er ikke medlem av Schengen.
Redaktøren i Lanzaroteposten fløy inn til Lanzarote i juni med British Airways fra London, og kunne kjapt gå gjennom en kontrollpost av passasjerer med pass fra et Schengen-land. Britiske borgere måtte stille seg i kø.

Wikipedia sier:
Schengen-området omfatter 29 europeiske land. Området omfatter EUs medlemsland med unntak for Irland og Kypros. Også EFTA-landene (med Norge) og Sveits er med i Schengen-området. Landene i Schengen-området har avskaffet grensekontroll ved de indre grensene, og samtidig forsterket grensekontrollen ved de ytre grensene.

Nå raser folk på Facebook over dette systemet, og som vanlig er det briter som sier at «det er EU som straffer oss, fordi vi gikk ut av EU»…
Denne grensekontrollen på Lanzarote har altså ingen ting med EU å gjøre!
Det samme systemet finner vi ved innreise til f.eks USA: Amerikanerne går raskt gjennom passkontrollen, mens andre må stå i kø.

Myndighetene på flyplasen sier at det blir fort kø når seks-sju fly fra Storbritannia lander omtrent samtidig. Et nytt pass-system skal installeres, men ikke før senere i høst.

Enda en ny passasjerbåt mellom Lanzarote og Fuerteventura 

Lanzaroteposten skrev sist torsdag om Fred.Olsens nye passasjerbåt «Buganvilla Express», som er satt inn på strekningen Playa Blanca på Lanzarote til Corralejo på Fuerteventura.
Denne uken er det det spanske rederiet Líneas Romero klar med sin nye passasjerbåt, «Don Juan»:

Foto: Lineas Romero

Den nye båten er 31 meter lang, og kan ta 350 passasjerer. Båten har tre etasjer, og krysser La Bocaina-stredet på 30 minutter. «Don Juan» skal hver dag kjøre ti turer.
Mer informasjon, og kjøp av billetter kan gjøres HER.

Flyktningbåt inn til Lanzarote
Arkivfoto: wikipedia.org

En båt med minst 14 flyktninger om bord klarte på egen hånd å komme seg inn til landsbyen Órzola helt nord på Lanzarote fredag morgen.
Det viste seg at før nødetatene og Røde Kors kom til stedet, hadde flere av flyktningene forlatt området på egen hånd. Disse ble etter hvert innhentet av politiet.
Alle flyktningene var ved god helse, fortalte det lokale Røde Kors til lokalavisene.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Hovedstaden Arrecife presenterer plakaten for byfesten San Ginés i august
Malt av Mariola Acosta

Plakaten viser fire unge badere i sjøkanten. I bakgrunnen ser vi broen Puente de las Bolas og festningen Castillo de San Gabriel.
Bildet er malt av Mariola Acosta, som er lærer ved kunstskolen Pancho Lasso i Arrecife.

Byfesten i Arrecife arrangeres fra 9. til 25.august.

Kunstneren fortalte ved presentasjonen at San Ginés-festen var festen for alle på øya da hun var ei lita jente. Den gangen var det vanlig for de unge å presentere sine kjærester. Maleriet viser derfor livsgleden, de gode følelsene av sommer, nokså enkelt, men samtidig så deilig, sa kunstneren under presentasjonen.

Til stede under presentasjonen var også Alejandro Hernández, fotballdommeren fra Arrecife som har dømt flere La Liga-kamper, kamper i Champion’s League, og VM for kvinner. Han skal holde den offisielle åpningstalen til San Ginés-festen i august:

Foto: FIFA

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast