nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 16.juli 2024

50 000 personer deltok på Arrecife Sommerfest,  og så Spania vinne EM
Foto: Yonathan de Leon

Vi gratulerer Spania med europamesterskapet!

Denne helgen var over 50 000 personer samlet på bystranda i hovedstaden Arrecife for å delta i byens sommerfest, og selvsagt se Spania vinne europamesterskapet i fotball. Å se Gran Hotel fargelagt i de spanske fargene var en opplevelse!

Også trøndersk fotball ble vist på Lanzarote!

Det er aldri fred å få, hvis man er fotball-interessert på Lanzarote!

Foto: The Sports Pub

Fotballkampen mellom Rosenborg og Manchester United på Lerkendal ble vist i går kveld på The Sports Pub på Avenidaen i Puerto del Carmen.
Rosenborg vant 1-0 over Man.U…

Stadig flere av innbyggerne er i jobb på Lanzarote
Folk i Arrecife. Foto: LBRA/Lanzarote Business & Resident Association

Siste uke i juni ble det registrert 74 350 personer i jobb på øya. Dette var 2060 flere enn ved begynnelsen av året. Dette skriver det kanariske statistikkinstituttet ISTAC i en melding.

Hovedstaden Arrecife hadde flest personer i jobb, med 31 080 ansatte, 1985 flere enn i juni i fjor.
Deretter fulgte Teguise kommune med 10 815 personer med jobb-kontrakt, San Bartolomé kommune hadde 9265 ansatte, Tias kommune med Puerto del Carmen hadde 9235 arbeidere, Yaiza med Playa Blanca 8490 arbeidere, Tinajo med 3205 og Haria kommune med 2260 arbeidere.

De fleste på Lanzarote, 23 015 personer er ansatt i serviceyrker (hotell, restauranter, reiseliv), 12 855 personer jobber i butikker og verksteder, 5585 personer jobber med helse og i sosiale virksomheter, og 4565 personer er ansatt i bygg- og anleggsbransjen.
Bare 660 personer jobber i primærsektoren (jordbruk og fiske), som er 20 personer færre enn i juni i fjor.

Kommunale boliger skal bygges i Playa Blanca
Her skal det bygges nye boliger. Foto: yaiza.es

Som Lanzaroteposten skrev om i mars, skal det bygges 126 kommunale boliger i Playa Blanca.

Nå har kommunen bestemt at Instituto Canario de la Vivienda Servirá (Det kanariske bolig-instituttet) skal starte med å hente inn anbud på byggingen av de første 126 boligene.
Området som skal bygges ut heter Montaña Roja, som grenser til Avenida Faro Pechiguera, og som er stilt til rådighet av Yaiza kommune.

Til salgs: Åtte villaer med 22 soverom, 16 bad, bassenger inne og ute, vinkjeller, og uteplass med grill. Pris: 41 millioner kroner!
Foto: idealista.com

En eiendom med flere villaer er til salgs i landsbyen Haria nord på Lanzarote.
Eiendommen kalles «Pueblito canario», en liten kanarisk by. Prisen er 3,5 millioner euro, over 41 millioner kroner! Eiendommen er på 7500 kvadratmeter, og har en byggemasse på 1200 kvadratmeter, i følge eiendomsportalen idealista.com.

Foto: idealista.com

I salgsannonsen står det at eiendommen er en autentisk kanarisk landsby fra tidlig på 1900-tallet. Noen av de åtte villaene har terrakottagulv (hard leire), andre har tregulv, med bjelker av tre, og hvitkalkete vegger. Med 22 soverom og 16 bad skulle det bli plass for hele slekta!

I følge eierne er de åpne for å selge hver villa separat…

Vil man se flere bilder av eiendommen før man kjøper, finner man flere bilder ved å klikke HER.

Sjømannskirken informerer

Kan være et bilde av tekst

Velkommen til ny uke!

Vi starter uka med fantastisk vær – utover dagen bikker vi nok 30 grader og vel så det! Da er det godt å være på kirketerrassen hvor vi har det godt og luftig under den fine pergolaen vår.

Denne uka har vi følgende åpningstider:

Tirsdag og torsdag 11:00 – 14:00. Under åpningstiden er kirkerommet åpent for lystenning og/eller en stille stund. Leseværelset og biblioteket er også åpent og kafeen selger vafler, kaffe/te og mineralvann.

Søndag 21. juli kl 18:00 deler vinterprest Ola Beisvåg sine søndagstanker med oss. (Facebook).
En riktig god uke ønskes dere!
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast