Ukategorisert

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 29.mai 2024

Hotell på Lanzarote saksøkte den spanske regjeringen etter tap på grunn av pandemien…men tapte
Foto: booking.com

Høyesterett i Spania har satt foten ned for et søksmål fra Vitalclass Hotel i Costa Teguise, som ville ha kompensasjon fordi de måtte stenge under pandemien i 2020.

Hotellet krevde 1,7 millioner euro i erstatning etter at hotellet måtte stenge, da regjeringen sa at pandemien var en «unntakstilstand». Høyesterett forsvarte stengningen med at man var redd for at virussmitten skulle spre seg.

Hotellet hevdet til sin fordel at flere personer i Spania fikk ettergitt bøter som de fikk i 2021 for brudd på covid-restriksjoner. Høyesterett sa imidlertid at dette ikke gjaldt som kompensasjon for økonomisk tap, som hotellet krevde.

I landsbyen Uga i kveld kl.18: Gratis teaterforestilling om de første nybyggerne på Lanzarote 

I forbindelse med den kanariske nasjonaldagen, Dia de Canarias i morgen torsdag vises teaterforestillingen «Loca Histia Maha», historien om Maho-folket, fra keiser Trojan til den siste guancher-kongen Guadarfia, urbefolkningen på Kanariøyene.

Ni skuespillere står på scenen, og de ønsker å vekke nysgjerrigheten til spesielt den yngre befolkningen ved å fortelle historien på en morsom måte, og til og med med innslag av humor, står det i invitasjonen.

Stedet er det store teltet i landsbyen Uga sør for Puerto del Carmen i kveld kl.18. Det er gratis adgang…inntil det er fullt!

Programmet for den kanariske nasjonaldagen i Yaiza kommune med Playa Blanca er endelig klart!

Lanzaroteposten offentliggjorde programmet for de fleste kommunene på Lanzarote sist lørdag. Da var ikke programmet for Yaiza kommune klart, men bedre seint enn aldri:

Man kan lese mer om programmet på kommunens nettsider ved å klikke HER. Ved å bruke Google Translate får man det hele på norsk…

Britisk smørbrød-restaurant åpnet på flyplassen på Lanzarote

Flyplasseier AENA melder at den britiske smørbrød-kjeden «Pret a Manger» («Klar til å spise», fra fransk) har åpnet en restaurant på flyplassen på Lanzarote.

Arkivfoto: Zhangyang/wikipedia.org

I de siste to månedene har fire nye mat-utsalg åpnet på flyplassen på øya. Lanzaroteposten skrev i mars om KFC (Kentucky Fried Chicken), Pizza Hut og Wok Street som etablerte seg der, og nå altså Pret a Manger.

Pret a Manger på flyplassen på Lanzarote ligger i avgangshallen på Terminal 1, og er på hele 218 m2. Der selges det ferske smørbrød, enten til å spises der og da, eller ta med inn på flyet, og 100 prosent organisk arabisk kaffe.

Restauranten donerer hver kveld usolgte produkter til veldedige organisasjoner på Lanzarote, og salget av kaffe støtter den neste generasjonens kaffebønder.

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14. Sist onsdag kom det tre gjester til pannekakedagen på Las Vistas.
Det er med andre ord god plass på Las Vistas! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast