nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 28.mai 2024

Brann i avfallsdeponiet i Zonzamas mandag ettermiddag

Det begynte å brenne i det statlige avfallsdeponiet i området Zonzamas, som ligger ved veien mellom landsbyene San Bartolomé og Tahiche.
Avfallet ligger i et vulkansk krater, som vanligvis dekkes med sand mellom hver lag av søppel.
Svart røyk veltet ut fra området, og røyken ble etter hvert synlig fra store deler av øya. I løpet av kvelden ble alle tilgjengelige brannbiler og mannskap på øya tilkalt.

Sånn så det ut mandag kveld:

Foto: Yaiza kommune

Dette er en vanskelig brann å slokke, og brannvesenet bruker sand til å kvele flammene. Flere lastebiler gikk i går kveld i skytteltrafikk med sand for å få bukt med brannen. I skrivende stund mandag kveld brenner det ennå godt i området, og man håper nå at vinden vil gi seg.

Her er en video fra brannen, filmet mandag kveld:

Onsdag testes nødvarslingssystemet på Lanzarote
Foto: pixabay.com

Onsdag 29.mai vil nødvarslingssystemet ES-Alert testes på Lanzarote.
Testen utføres av det spanske nød-og sikkerhetskoordineringssenter (CECOES), 112, og vil foregå mellom kl.10-12.
Alle mobiltelefoner i dekningsområdet vil motta en tekstmelding med ordet «TEST» med et pip og vibrasjon. Hvis mobiltelefonen er slått av, eller er i flymodus vil man ikke motta meldingen.

Er man i bilen når meldingen kommer, sier instruksjonen at man kan stoppe bilen på et trygt sted, lese meldingen, og trykke deretter godta. Har man eldre slektninger eller venner, bør man forklare at dette bare er en test, står det i meldingen som er sendt ut.

Også utenlandske moibiltelefoner som er knyttet opp mot mobilterminaler på øya vil motta testen.
Dette systemet ble brukt med hell da skogbrannene herjet på øyene La Palma og Tenerife i fjor, sier arrangøren.

Regjeringen vil lage flere parkeringsplasser rundt det offentlige sykehuset i Arrecife
Det offentlige sykehuset på Lanzarote. Foto: Gobierno de Canarias

Det er store problemer med å finne parkeringsplasser ved det offentlige sykehuset Dr Jose Molina Orosa Hospital i hovedstaden Arrecife.
Spesielt er det de ansatte som sliter hver dag med å finne ledige plasser. Lokalpolitiet har den siste tiden bøtelagt mange biler som var parkert på fortau og andre plasser hvor parkering er forbudt.

Et innendørs parkeringsanlegg med plass til 100 biler vil åpne snart, men det vil ikke hjelpe stort, sier sjefen for parkering på øya, visepresident Jacobo Medina. Nå leter man etter flere muligheter for å lage tilgjengelige plasser for parkering, både for ansatte og besøkende til sykehuset.

Nå må vi stole på fotballaget US Yaiza om spill i den spanske 2.divisjonen
Fotballaget US Yaiza. Foto: US Yaiza

2500 tilskuere så kampen mellom UD Lanzarote og San Mateo fra Gran Canaria i Arrecife søndag. Laget fra Lanzarote trengte bare et uavgjort resultat for å gå videre i kvalifseringen til den spanske 2.divisjonen, men tapte 0-1.
Nå skal det andre laget fra Lanzarote, Union Sur Yaiza møte San Mateo i to kamper for å kvalifisere seg for spansk 2.divisjon. Første kampen er søndag 2.juni.

Sjømannskirken informerer

Velkommen til ny uke!
Denne uken har vi følgende åpningstid:

Tirsdag og torsdag kl 11 – 14. I åpningstiden er kirkerommet åpent med mulighet for lystenning og en stille stund. Biblioteket er åpent, og kafeen vår er åpen – vi dekker langbord og byr på gode samtaler på terrassen.

I dag tirsdag kl 12 feirer vi kjærligheten og forlovelse, og byr på deilig kake!! Hvem er det som har forlovet seg? Ta turen innom for å hilse på og gratulere!
Søndag kl 18 deler vinterprest Ola Beisvåg sine søndagstanker med oss, på vår Facebookside.
Ha en flott uke, dere!
Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast