nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 19.september 2024

Nesten 70 000 mennesker besøkte håndarbeidsmessen i landsbyen Mancha Blanca
Foto: tinajo.es

Siste uke var det feiring av Lanzarotes skytshelgen Jomfru Dolores i landsbyen Mancha Blanca. En av aktivitetene der var Kanariøyenes største håndarbeidsmesse, hvor over 120 håndverkere stilte ut sine arbeider, fra hjemmelaget vin til duker og trearbeider.

Nesten 70 000 publikummere var innom messen i år, som er rekord. Messen ble arrangert for 35.gang i år.

Hai på Kanariøyene?
Englehai. Foto: Native Diving/Lanzarote

Tirsdag gikk flere medier ut med nyheten om at en dame ble angrepet av hai over 510 kilometer sør for Kanariaøyene, og døde senere av skadene hun fikk. Flere medier skrev at haiangrepet foregikk på/ved Kanariøyene.

Den lilla pilen viser hvor ulykken skjedde, ganske så langt sør for Kanariøyene:

Takk til Stine Ekeberg for kartet

Det er svært sjelden at hai går til angrep på mennesker i Spania.

I følge Naturhistorisk museum i Florida har det historisk sett vært fem angrep av hai på mennesker i Spania. Landet ligger derfor langt bak land som for eksempel Hellas og Italia, som har hatt henholdsvis 26 og 16 registrerte angrep.

På Kanariøyene finner man noen ganger artene havengel og hammerhai. Lanzaroteposten skrev i fjor om englehaien, som den også blir kalt, og som ble observert på ei strand i Costa Teguise på Lanzarote. Den er ufarlig for mennesker.
Hammerhaien finnes som regel langt til havs, og er også ganske så ufarlig for mennesker. Likevel sier ekspertene at man ikke skal forstyrre den eller skremme den hvis den dukker opp når man bader.

Nettavisen Canariavisen på Gran Canaria skrev i fjor en lengre artikkel om hva slags haier vi finner i farvannet rundt Kanariøyene, en ganske så «beroligende» artikkel.

Åtte båter med flyktninger om bord reddet utenfor kysten av Lanzarote onsdag. Den niende båten kom inn til landsbyen Arrieta på egen hånd

Åtte båter ble reddet av Sjøredningstjenesten utenfor kysten av Lanzarote natt til i går, og i går.
Flyktningene ble alle fraktet inn til havna i hovedstaden Arrecife, hvor de ble tatt i mot av det lokale Røde Kors.

Den niende båten kom seg på egen hånd inn til landsbyen Arrieta på nordøstkysten av Lanzarote onsdag formiddag. Om bord var det 73 flyktninger. Ankomsten ble filmet:

418 flyktninger ankom Lanzarote i går onsdag. Sju måtte legges inn på sykehuset i Arrecife, blant annet på grunn av dehydrering.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Enda en sjåfør tatt for hensynsløs kjøring

Sist mandag ble en turist på 26 år tatt for hensynsløs kjøring på veien mellom Las Casitas og landsbyen Femés litt nord for Playa Blanca.

Kjøringen ble filmet av en annen bilist som lå bak, og som viste at passasjerer hang ut av bilvinduet mens bilen var i fart.
Videoen er fra lokalavisa La Voz de Lanzarote:

Politietaten Guardia Civil klarte å finne sjåføren, som sammen med tre passasjerer må møte i en hurtig-domstol for brudd på trefikkreglene, blant annet for ikke å bruke bilbelte.

Dette er andre gangen en bil blir tatt for hensynsløs kjøring på Lanzarote, som resulterer i politi-etterforskning, med høye bøter.
Lanzaroteposten skrev siste uke om en annen bil som drev med hensynsløs kjøring, med straff som resultat.

Sjømannskirken informerer

Høstens program for Sjømannskirken er klart. Programmet vil også bli trykket i en brosjyre, som kan hentes på kirken om ei uke.

Det er et imponerende program, som også kan leses på kirkens Facebook-side. Kopier, og klipp ut!

Du kan forstørre siden hvis du trenger det ved å bruke zoom-knappene på datamaskinen under de tre prikkene øverst til høyre, eller tommeltott og pekerfinger over skjermen på mobilen:

Og i dag torsdag er kirken åpen fra 11-14, med servering av kaffe og vafler.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Tar man taxi til kirken, si at man vil kjøres til hotellet. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast