nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 11.september 2024

Redningsplan for palmene i Costa Teguise
Foto: teguise.es

Kommunestyret i Teguise leter etter et firma som kan redde palmene som omkranser innkjøringsveiene til turistbyen Costa Teguise.

Det viser seg at tørke og sykdommer har ødelagt mye av helsen til trærne, og kommunen har bevilget 50 000 euro til arbeidet.
Palmene som skal behandles står langs veiene Avenida de Las Canarias, Avenida de las Palmeras, Avenida de Jablillo og Avenida de Las Cucharas.

Flere tok sitt liv på Kanariøyene

I går tirsdag ble Verdensdagen mot selvmordsforebygging markert.
Da kom den kanariske helsetjenesten SCS med de offisielle tallene over hvor mange som tok sitt eget liv på Kanariøyene i 2022, som er det siste året med data. 233 mennesker tok sitt eget liv dette året på Kanariøyene.

Den kanariske helsetjenesten forteller at mer enn 1200 fagpersoner innen helse, sikkerhet, utdanning, barnevern og arbeidsliv har det siste året blitt opplært i hvordan man kan forhindre at mennesker tar sitt eget liv.  Spesielt er det satset på å informere skoleelever i den videregående skolen om psykisk helse, og viktigheten av å vise at man ser, at man lytter, og at man bryr seg.

«Ring for livet»

Det spanske helsedepartementet har lansert et telefonnummer folk kan ringe hele døgnet, 024, som er et nasjonalt, gratis og konfidensielt telefonnummer. Det går også an å ringe 112, hvor man snakker flere språk.

To båter med 96 personer om bord ble reddet nær kysten av Lanzarote mandag og tirsdag
Sjøredningstjenesten rykket ut. Foto: Salvamento-Maritimo.es

Sjøredningstjenesten rykket ut da en båt med 56 flyktninger ble observert mandag kveld utenfor kysten av Lanzarote. Alle om bord var menn, som kom fra land sør for Sahara.
Tirsdag ettermiddag ble en båt med 40 flyktninger om bord reddet av Sjøredningstjenesten. Blant flyktningene var det ni kvinner og et barn, alle fra land sør for Sahara.
Flyktningene ble møtt av det lokale Røde Kors, som kunne fortelle at alle var i god form ved ankomst.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Ny Facebook-side for solskinnsøya Lanzarote
Foto: Leo Lunde

Redaktøren i Canariavisen på Gran Canaria, Leo Lunde har tatt over en gammel og sovende Facebook-side for Lanzarote.
Siden het opprinnelig Lanzarotevennene, men har ikke vært aktiv på et par år.
Nå har Leo Lunde pusset opp siden, og har gitt den et nytt navn; Vi som trives på Lanzarote. Man finner siden HER.

Vi ønsker Leo velkommen til Lanzarote, selv om han bor på Gran Canaria, og håper at mange vil stikke innom siden for å se hva som er nytt, og kanskje bidra med et innlegg eller to.
Du vil blant annet finne Lanzaroteposten der, og meldinger fra Sjømannskirken på Lanzarote.

Den norske restauranten Vikinghuset på Lanzarote går inn i sitt 30.år!
Salva og Rita, vertskapet på Vikinghuset

I kveld kl. 18 åpner Rita og Salva dørene for en ny sesong med restauranten Vikinghuset. Dette er sesong nr.30, et utrolig tall!

Hvordan startet det hele?

Historien startet da spanske Salva og norske Rita møttes på Lanzarote i 1994. Rita jobbet i skinnbransjen, og Salva hadde en liten pizzeria som het «La Dolce Vita».
Det søte liv sammen begynte da de bestemte seg for å endre konseptet til en skandinavisk restaurant i 1995.

Mange timer med hardt arbeid ligger bak, og tilhengerne kommer tilbake på grunn av den gode maten og den personlige kontakten vertskapet byr på.
Bestemoren til Rita har fått en sterk innflytelse på Ritas matlaging, og hun guidet Rita i god og tradisjonell norsk mat. Hun var en ekte nordlending, og «torsk med stekt bacon» og «kjøttsuppe» var et must i barndommen, og inntil i dag er disse noen av de mest populære rettene på menyen.
Etter et godt måltid anbefales det å prøve Salvas «Irisk Coffee», som er den beste på øya!

Rita har alltrid hatt en kreativ sjel, med lidenskap for interiør og kunst, noe som gjenspeiles i hele restauranten. Rita har malt i alle disse årene, og veggene er dekorert og utstilt med hennes malerier.

Fra interiøret på Vikinghuset

Salva og Rita er et godt team, og de har passet på sine kjære gjester i 30 . De sender sine beste hilsninger til alle som har støttet dem i alle disse årene, og ønsker velkommen til nok en sesong på Vikinghuset.

Vikinghuset er åpent alle dager fra kl.18 til 22, unntatt mandag og tirsdag. Restauranten ligger på hovedgata Avenida de los Playas 33.
Det kan være lurt å bestille bord, og det kan gjøres via Facebook-siden, eller via tlef (0034) 616 62 33 83.

I dag onsdag er det pannekaker på Las Vistas

I dag er det pannekakedag på Lanzarote. Rekorden på seks pannekaker står ennå…når blir den rekorden slått?.Foto: Lanzaroteposten
Fra kl.14 i dag serveres det pannekaker på restauranten Las Vistas.
Oppskriften er trøndersk, og sammen med pannekakene serveres det flesk og blåbærsyltetøy. Er ikke pannekaker din favoritt, er det mange andre gode retter på menyen.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast