nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 9.september 2024

«Teleclub» åpnet i Puerto del Carmen
Foto: Tias kommune

Siste uke ble en ny kommunal bar og kafeteria åpnet i Puerto del Carmen. Stedet er i det sosiokulturelle senteret i Gamlebyen, ikke langt fra havna.
Kafeteriaen er åpen hver dag fra kl.08-15, og tilbyr typiske kanariske retter som fisk, kjøtt og tapas, laget av lokale produkter. Vin fra Lanzarote står også på menyen.
Lokalt kalles disse serveringsstedene ofte for «teleclubber», fordi disse stedene fra gammelt av var det eneste stedet i landsbyen som hadde fjernsyn til disposisjon for innbyggerne.

– Det er viktig at innbyggerne støtter opp om dette kommunale initiativet, som er en viktig del av vår kulturarv, sa ordføreren José Juan Cruz under åpningen.

Tidligere i år la Tias kommune ut anbud på driften av de lokale serveringssentrene i  både Conil, Masdache og Puerto del Carmen.

National Geographic: Kanariøyenes mest eksklusive restaurant ligger på Lanzarote
Restauranten El Diablo. Foto: Cabildo de Lanzarote

Det internasjonale reiselivsmagasinet National Geographic har utpekt restauranten El Diablo i nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote som Kanariøyenes mest eksklusive restaurant.
-Å spise på denne restauranten er mer enn et måltid. Det er en reise inn i Lanzarotes vulkanske verden, med et landskap som tar pusten fra en, sammen med et utmerket kjøkken, sier ekspertene i bladet.

– Måten maten blir tilberedt på er unik, når fisken eller kjøttet stekes på vulkansk varme som stiger opp fra jordas indre, står det videre i omtalen.

Grillen i Timanfaya. Foto: unsplash.com

NB! Spoiler: Lanzaroteposten legger til at det hender at varmen fra jordas indre ikke er varm nok for grilling. Da har de installert manuelle gassflammer, som gjør arbeidet.

Båt med 58 flyktninger inn til Lanzarote lørdag kveld
Sjøredningstjenesten rykket ut. Foto: Salvamento-Maritimo.es

Lørdag kveld ble en båt med 58 flyktninger oppdaget sørøst for hovedstaden Arrecife. Sjøredningstjenesten rykket ut, og fikk flyktningene inn til hovedstaden.
De ble mottatt av 15 frivillige fra Røde Kors, som kunne fortelle at alle flyktningene var ved god helse. Flyktningene kom fra land sør for Sahara.

Man kan lese mer om hva som skjer med flyktninger som kommer til Lanzarote ved å klikke HER.

Nye fotgjengeroverganger lages i Costa Teguise
Foto: Lanzarote Information

Etter flere ulykker og nesten-påkjøringer ved forgjengerfeltene i turistbyen Costa Teguise, har kommunen bestemt å lage nye overganger med opplysningsskilt i begge endene.
Der står det at folk må STOPPE, SE og VENTE TIL BILEN HAR STOPPET før man GÅR OVER  GATA.

Nye steder er godkjent for bryllup i hovedstaden Arrecife
Vil du gifte deg her? El Charco de San Ginés i Arrecife. Foto: turismolanzarote.com

Bystyret i hovedstaden Arrecife har godkjent flere nye steder i byen hvor man kan gifte seg.

De nye stedene er El Islote de la Fermina, holmen som ligger rett utenfor Gran Hotel, musikk-paviljongen på strandpromenaden, bukta Charco de San Ginés, og parken José Ramirez Cerdá.

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart sju år, og har skrevet nesten 2000 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.

Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32, og sende en valgfri sum.

Vil du heller bruke et bankkontonummer? Gi beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side , eller på nettsiden du er på nå.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast