nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 3.september 2024

Her er noen tips om hvilke selskaper som flyr direkte til Lanzarote fra Skandinavia i høst og vinter, pluss noen med mellomlandinger
Foto: Lanzaroteposten

Mandag 28.oktober starter Norwegian sine direkte flygninger til og fra Lanzarote. Nyheten i år er at Norwegian flyr hele høsten og vinteren både lørdag OG mandag direkte til Lanzarote fra Oslo. Siste tur med Norwegian går lørdag 29.mars 2025.

Reiseselskapet TUI flyr også direkte fra Oslo hver lørdag og mandag i vinter. Selskapet har en flygning i september, to turer i oktober, og deretter to turer hver uke fra 2.november.
Apollo tilbyr også turer fra Oslo til Lanzarote, og bruker da Norwegian sine direktefly lørdag og mandag, med start lørdag 23.november.

Vitalreiser starter opp sine direkteturer fra Bergen til Lanzarote lørdag 5.oktober med det danske flyselskapet Jet Time, og fortsetter deretter hver lørdag med Widerøes jetfly.
TUI har også flyseter på dette flyet fra Bergen hver lørdag fra 5.oktober. Fra mandag 4.november tilbyr TUI også turer fra Bergen til Lanzarote med tyske Lufthansa, med mellomlanding i Frankfurt, før man lander på Lanzarote kl.13.40. Da rekker man stranda på ettermiddagen! Bagasjen sjekkes inn i Bergen, og hentes ut på Lanzarote.

Norwegian tilbyr turer til Lanzarote fra Arlanda utenfor Stockholm via Oslo fra mandag 28.oktober.
Fra København flyr man direkte til Lanzarote hver tirsdag fra 29.oktober for 769 danske kroner! Fra lørdag 2.november er det også billetter fra København via Oslo til Lanzarote.

Det er viktig å bestille direkte til reiseselskapene eller flyselskapet. Unngå å kjøpe billetter via såkalte reiseportaler som opptrer bare på nettet, som Bravofly, Supersaver og Travel Link. Problemet er at disse opptrer som en tredjepart, og skjer det forandringer, kanselleringer o.l. er det vanskelig å få beskjed og/eller hjelp.
Dette skrev Lanzaroteposten om tidligere i sommer, så klikk HER  for å få denne viktige informasjonen.

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om andre muligheter til å besøke Lanzarote fra flere byer i Norge. Flyselskapene Voltea, easyJet, Transavia, Vueling, Lufthansa, Norwegian og Iberia er noen av selskapene som har forbindelser mellom Norge og Lanzarote, med mellomlandinger.
Både Norwegian, SAS og Air Baltic flyr til Gran Canaria. Derfra går det lokalfly til Lanzarote med Binter og Canaryfly omtrent hver time.

Lanzaroteposten tar ikke ansvar for mulige endringer i flydager til og fra Lanzarote.

Den største gastronomiske festivalen på Lanzarote arrangeres i november
Fra en tidligere festival i Teguise. Foto: Saborea Lanzarote

Den største gastromiske festivalen på Lanzarote heter «Saborea Lanzarote», som kan oversettes med «En smak av Lanzarote», og finner sted i landsbyen Teguise 23. og 24.november.
Lørdag 23.november er åpningstidene fra kl.10.30, og på søndag fra kl.10.30 til 16. Man kan dra til Teguise med de offentlige bussene, eller med egen bil. Busselskapet Intercitybus vil sette inn flere avganger fra forskjellige deler av øya.

Over 100 forskjellige salgsboder blir satt opp, fordelt på seks kategorier:

– restauranter
– gastronomiske hotell
– vegetar-og veganmat
– ysterier
– vinbodegaer
– produsenter av søtsaker

Systemet er enkelt: Man kjøper bonger på forhånd, og bytter disse med mat og drikke på festivalen, hvor hver servering koster mellom en til tre euro.

Det blir også levende musikk. Et nærmere program vil bli sendt ut snart, sier arrangørene, som vil bli presentert i Lanzaroteposten.

Ved å besøke historiske steder i hovedstaden Arrecife, skal skoleelevene på Lanzarote få lære mer om byen
Foto: Yonathan de Leon

Den katolske kirken i Arrecife har lansert et program for alle skoleelevene på øya, et program som skal fortelle historien om hovedstaden.

Det vil bli arrangert omvisninger med historikere som guider, som skal fortelle og forklare betydningen og historien bak viktige steder som den historiske broen i byen, Puente de Los Bolas, festningen Castillo de San Gabriel, parkene Parque Ramirez Cerdá, og Parque Islas Canarias, og kirken og bukta San Ginés.

30 hjertestartere skal kjøpes inn
Hjertestartere er utplassert på mange strender på øya. Foto: Tias kommune

Nødetatene på Lanzarote har bestilt 30 hjertestartere som skal brukes i redningsbiler, ambulanser, brannbiler og på steder der nødetater er utplassert.
Alle ansatte i de forskjellige etatene blir nå opplært i bruken av hjertestarterne, samtidig som de allerede eksisterende hjertestarterne får en oppgradering.

Ryddingen av kystområdene fortsetter
Rydding av strendene i Orzola nord på Lanzarote. Foto: Cabildo de Lanzarote

Regjeringen på Lanzarote fortsetter med sine rydde-operasjoner langs kysten av øya.
Det er 23 arbeidsledige som har fått muligheten til å jobbe med dette prosjektet, som kalles Cuidando Lanzarote, Omsorg for Lanzarote. Hovedformålet er å stelle, vedlikeholde og forskjønne  øya.
Prosjektet startet i landsbyen Orzola nord på Lanzarote i januar, og denne uka er man på Playa del Cable, like ved hovedstaden Arrecife.
Hittil i år er 60 tonn med avfall fjernet, og man skal fortsette med ryddingen rundt hele øya.
Budsjettet for dette prosjektet er på 1,8 millioner euro, litt over 21 millioner kroner.

Sjømannskirken informerer

Vi åpner igjen…

Velkommen september og velkommen tilbake! Gleder meg til å se dere alle igjen!
Åpningstidene denne uken er tirsdag og torsdag kl 11 – 14. I åpningstiden er kirkerommet åpent for lystenning og en stille stund, biblioteket er åpent og kafeen er åpen for salg av kaffe, vafler og andre godsaker.
Sjømannskirken fylte 160 år 31. august og dette feirer vi med bløtkake i dag tirsdag 3/9 kl 12.
Søndag kl 18 presenterer vår vinterprest Ola Beisvåg sine søndagstanker på FB. Hver søndag har han presentert søndagstanker med utgangspunkt i Sjømannskirken på Lanzarote. Hvis du ikke har fått de med deg, kan du scrolle nedover våre FB sider og finne dem der.

Ønsker dere en flott uke!
Hilsen Merethe på Sjømannskirken

Sjømannskirkens Facebookside finner man ved å klikke HER. Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast