Ukategorisert

Hvordan kjøpe flybilletter på en trygg måte?

Advarsel mot å kjøpe flybilletter via en «reiseportal»
Flere turister er på vei til høsten. Foto: Vidar Nordli-Mathisen

– Da er vi på’an igjen, som Jan Eggum synger…

Mange har begynt å se på mulighetene for å bestille en tur til Lanzarote denne høsten og vinteren. Det byr på problemer for noen.

Som Lanzaroteposten har skrevet om flere ganger, bør man absolutt unngå såkalte «reiseportaler på nett» som for eksempel Bravofly, Supersaver og Travel Link når man skal bestille flybilletter.

Disse «reiseportalene» dukker ofte opp først i rekken av tilbud når man søker etter flybilletter på nettet. Det er fordi de har betalt Google masse penger for å ligge øverst på nettsiden når folk søker på flybilletter, men STYR UNNA!

Man må være ærlig og si at som regel går det bra å bestille via disse «portalene», men når først uhellet er ute; kanselleringer, forsinkelser, bagasje blir borte, forandringer på avgang osv blir det raskt problematisk.

Jeg ber folk som tenker på å bruke disse «byråene» om å lese hva nordmenn skriver på nettstedet Trustpilot etter å ha vært i kontakt med disse «reisebyråene»:
(Trustpilot er et verdenskjent firma som driver et nettsted for forbrukersaker, grunnlagt i Danmark i 2007). Les mer her:

Klager på Travellink  

Klager på Bravofly 

Klager på Supersaver

Det beste rådet er å bestille direkte gjennom flyselskapets egne nettsider. Trenger du hjelp til å bestille flybilletter, bruk et vanlig fysisk reisebyrå i Norge. Det er jo derfor de er der, å hjelpe passasjerene fram til riktig sted!

Dette gjelder også dersom man trenger hjelp med rullestol på flyplassene. Dette skal flyselskapene tilby enhver gjest, så let etter linken for å be om hjelp på flyselskapets nettsider.

Det er også en mulighet å bestille gratis hjelp med rullestol o.l ved å gå til nettsiden til det spanske Avinor, som heter Aena.
På Aenas hjemmeside får man god hjelp til dette. Dette gjelder SPANSKE flyplasser.
Man kan bestille hjelp ved å ringe, fylle ut et skjema eller sende en epost…alt kan foregå på engelsk. Språket kan forandres øverst til høyre på nettsiden. Klikk HER.

Og hvis dette er din første eller andre turen til solskinnsøya Lanzarote, kan det være lurt å ta en titt på nettsiden «Lanzarote for nybegynnere» på Lanzaroteposten. Klikk HER.

God tur!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast