Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! Fredag 16.august 2024

Hola!

Ill.: FB

Vi har lagt bak oss enda ei god og varm uke på solskinnsøya Lanzarote! Temperaturen har ligget rundt 25-30 grader hver dag, og aldri under 20 grader på natta. En god vind har gjort livet levelig!

Det spanske værinstituttet AEMet sender sine data til det norske meteorologiske instituttet, og for de neste dagene blir det igjen godt og varmt, bare se HER.

Tar du buss på Lanzarote?

Foto: arrecifebus.com

Det er billig og bekvemt å kjøre buss på solskinnsøya Lanzarote!

Det er god informasjon om rabatter, priser, strekninger, klokkeslett og mye annet i appen som det offentlige busselskapet har laget.
Nå er appen oppdatert. og heretter kan man også betale seg opp via appen dersom man har et vanlig «bono-kort», som gjør det rimelig å reise, hvis man for eksempel er pensjonist.
Man kan også lese om hvor bussen din befinner seg når du skal ut og reise.
Appen kan lastes ned via Apple Store eller Google Play, ved å søke etter «Intercity bus Lanzarote», enkelt og greit!

Kanariøyenes største håndarbeidsmesse arrangeres på Lanzarote i september

Den 35.utgaven av Feria de Artesania, den største håndarbeidsmessen på Kanariøyene arrangeres i landsbyen Mancha Blanca på Lanzarote fra den 10. til 15.september. Messen arrangeres i samarbeid med den tradisjonelle Romeria, hyllesten til Lanzarotes skytshelgen, Dolores.

I år er det over 120 utstillere som deltar. Utstillerne er ikke bare fra Lanzarote, men også fra de andre Kanariøyene, Azorene, Madeira og Kapp Verde…øyene i Nord-Atlanteren utenfor Europa og Nord-Afrika, som kalles Macronesia. Navnet er gresk, og betyr «de lykkelige øyene».

Hvem som stiller ut, og hva de stiller ut kan man lese om ved å klikke HER.

På messen kan man møte keramikere, snekkere, kurvmakere, hattemakere, knivmakere og skomakere, gullsmeder, kunstmalere, skreddere som lager folkedrakter, og mange andre tradisjonelle håndverkere.

Åpningstidene er fra kl.17.30 til 21.30 på åpningsdagen tirsdag 10.september. Fra onsdag 11.september til søndag 15.september er åpningstidene fra kl.10.30 til 21.30.

Tias kommune inviterer sine innbyggere til et cruise i Middelhavet!

Tias kommune med Puerto del Carmen inviterer sine innbyggere på cruise i Middelhavet i november!

Inkludert er flytur fra Lanzarote til Barcelona t/r, hotell i Barcelona, før cruiseskipet «MSC Fantasia» seiler til Marseille, Genova, Napoli, Palermo, La Goulette, og tilbake til Barcelona.
Det er forskjellige priser for de forskjellige lugartypene, og for barn fra 2 til 17 år.

Arrangør er Tias kommune. Det står ingen ting om man må være bosatt i kommunen for å delta, men ved å ringe telefonnummeret på plakaten finner man fort ut hvilke regler som gjelder.

Cruiseturer er bra, men hva med søplet, kjære Tias kommune!

Det var helligdag på Lanzarote i går torsdag, men dere har da tømt søppelkassene både på lørdag og søndag før?
I går var søppelkassene rundt Las Vistas i Puerto del Carmen så fulle, at folk måtte sette søplet sitt utenfor. Har fellesferien slått til?
Melding til kommunen er sendt!

Foto: Lanzaroteposten

Vil du lære å danse i høst? 

Vet du at det er bortimot 30 danseskoler på solskinnsøya Lanzarote? Nå begynner de fleste skolene å våkne etter en lang sommerferie.

Undervisningen til denne danseskolen foregår i kultursenteret i landsbyen Conil i Tias kommune, vest for Puerto del Carmen.

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Stranda lokker, men fra kl.19 i kveld er det igjen samling for fredagspilsen på den nederlandske baren Enjoyce på plassen bak Burger King i Puerto del Carmen. Fra og med neste uke er vi tilbake på Las Vistas.
Siste uke var vi fire gjester der, så det er plass til flere!

Lanzaroteposten på lørdag

Mange har lest om den akutte boligmangelen for mange av innbyggerne som er på Lanzarote. Folk får seg en god jobb, men klarer ikke å finne et sted å bo i nærheten av jobben, og som har en normal husleie.
Derfor blir det helt absurd når vi vet at det er 20 000, tjue tusen tomme boliger på øya. Hvorfor er det slik?  Hva er grunnen til at disse ikke blir leid ut, eller selges?
Les mer om dette i morgen lørdag i Lanzaroteposten.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken på Lanzarote har sommerstengt i august, men minner om at vinterprest Ola Beisvåg presenterer sine søndagstanker kl.18 hver søndag på kirkens Facebookside. Den finner man HER.

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart sju år, og har skrevet nesten 2000 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.

Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32, og sende en valgfri sum.

Vil du heller bruke et bankkontonummer? Gi beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side , eller på nettsiden du er på nå.

På forhånd takk for støtten! 

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast