nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 5.august 2024

Kvinne tatt med 1,6 kilo kokain i håndvesken
Foto: Guardia Civil

En 58 år gammel kvinne ble tatt med 1,64 kilo kokain i håndbagasjen i ankomsthallen på flyplassen på Lanzarote. Narkotikaen var pakket inn i 146 kapsler, som var gjemt i vesken, skriver Guardia Civil i en melding.
Det var under en tilfeldig rutineinspeksjon av flere passasjerer som kom med et fly fra Barcelona 27.juli at narkotikaen ble funnet.
Kvinnen ble arrestert på stedet. Nasjonalitet eller formålet med besøket til Lanzarote er ikke oppgitt.

30 prosent flere passasjerer på de offentlige bussene i fjor
Foto: intercitybus.com

I fjor var det 30 prosent flere passasjerer på de offentlige bussene enn i 2022. Grunnen er at det ble gratis å kjøre buss for innbyggerne i fjor, hvis de reiste minst 15 turer i løpet av tre måneder.
Regjeringen på øya bestemte at bussreiser for innbyggerne skulle være gratis for å redusere trafikken, og samtidig minske giftige utslipp.

Costa Teguise får nye buss-skur
Foto: arrecifebus.com

Regjeringen på Lanzarote har bevilget over 600 000 euro til å bygge 15 nye buss-skur i Costa Teguise.
Firmaer som vil bygge disse nye holdeplassene har frist til 16.august med å komme med anbud (på Lanzarote kommer pengebeløpet først, og deretter søker firmaer om å få anbudet). Firmaet som blir valgt har åtte måneder på seg til å utføre arbeidet.

Mer historie avdekket i Teguise kommune
Fra utgravingene i Teguise. Foto: teguise.es

Teguise kommune har økt utgravingene av El Bebedero, en «glemt» landsby som ble skapt av urfolk, omtrent på den tiden Jesus Kristus ble født.
Det er funnet flere gjenstander, blant annet en amfora, som er en type keramikk-vase med to håndtak og en lang hals, og glassperler.
I følge arkeologene bekrefter dette at romerne ofte besøkte Kanariøyene, som de kalte «Las islas afortunadas», De heldige øyene.

Man kan lese mer om utgravingene på nettsidene til Teguise kommune, HER.

Spansk flyselskap kåret til Europas beste lavprisselskap
Foto: volotea.com

Det spanske flyselskapet Volotea er kåret til Europas beste lavprisselskap i den globale konkurransen World Airline Awards, foran konkurrenter som det Air France/KLM-eide Transavia og spanske Vueling. Det er den norske nettsiden flysmart24.no som skriver dette.

Dette er tredje gang på rad at spanske Volotea vinner denne prisen.

Kåringen er gjort blant reisende, og listen over de 10 beste ser slik ut for 2024. Undersøkelsen ble foretatt i tidsrommet september 2023 til mai 2024.

  • 1. Volotea, Spania
  • 2. Transavia France, Frankrike
  • 3. Vueling, Spania
  • 4. Air Baltic, Latvia
  • 5. Iberia Express, Spania
  • 6. Ryanair, Iland
  • 7. EasyJet, Storbritannia
  • 8. Jet2, Storbritannia
  • 9. Eurowings, Tyskland
  • 10. Play, Island

Volotea flyr fra åtte franske byer direkte til Lanzarote, og fra spanske Asturia. Fra Oslo flyr selskapet til franske Lyon.
Flykartet kan man se HER.

Lanzaroteposten sjekket ruten Oslo-Lyon-Lanzarote med Volotea. Fredag 9.august koster det 35 euro til Lyon. Så må en overnatte i Lyon, og man får en hel dag i Lyon før man flyr til Lanzarote lørdag 10.august for 149 euro. Frister en fransk aften?

– Vi legger merke til at Norwegian heller ikke i år figurerer på denne listen. Det gjorde selskapet heller ikke i fjor, skriver flysmart24.

Vår polske favoritt-restaurant i Puerto del Carmen åpner i dag etter ferien

Den polske restauranten El Polaco åpner igjen etter sommerferien i dag mandag 5.august.
Denne restauranten har blitt en populær restaurant blant nordmenn, og ligger i Avenida Juan Carlos i Puerto del Carmen, ikke langt fra Las Vistas og Biosfera shoppingsenter.

Turneren Ray Zapata tok 7.plassen i Paris
Foto: Skjermdump/RTVE

Ray Zapata kom som flyktning til Lanzarote bare 10 år gammel. Han tok sølv i frittstående turn under Tokyo-OL i 2021, og var favoritt i Paris. Lørdag endte han opp på 7.plass.
Les mer om hva Lanzarote skrev om Ray tidligere, HER.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast