nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 30.juli 2024

Turner fra Lanzarote til finalen i OL i Paris

Turneren Ray Zapata fra Lanzarote er klar for finalen i frittstående etter å ha kommet på tredjeplass i kvalifiseringen sist lørdag.

Ray Zapata kom som flyktning til Lanzarote sammen med sin familie fra Den dominikanske republikk da Ray var 10 år. Han ble oppdaget av turn-ledere da han trente alene på stranda, og ble raskt en del av det spanske turn-laget.
Han deltok i sommer-OL i Rio de Janeiro i 2016 uten å kvalifisere seg videre, men tok sølv i OL 2020 i Tokyo, som ble arrangert i 2021.

Her er han i Tokyo i 2021:

Finalen i frittstående for menn går lørdag 3.august kl.14.30 kanarisk tid.

Ubetjent bensinstasjon åpnet i hovedstaden Arrecife, selger øyas billigste bensin
Ny bensinstasjon i Arrecife. Foto: Yonathan de Leon

Som Lanzaroteposten skrev om i mai, skal flere ubetjente bensinstasjoner fra selskapet Plenoil åpnes på Lanzarote. Dermed kan de selge billig bensin.
Den første Plenoil-stasjonen er nå i drift, og selger øyas billigste bensin, i følge ordføreren i byen, Yonathan de Leon:

Ill.: Yonathan de Leon
Zumba i Gamlebyen i Puerto del Carmen i kveld!

I kveld kl.19.30 er det zumba for alle på markedsplassen i Gamlebyen i Puerto del Carmen. Dette er en del av landsbyfesten, og alle kan delta, eller være tilskuere, samtidig som diskomusikken ljomer over området, spilt av kjente DJs!

I dag tirsdag er det Barnas dag, med spesielle aktiviteter for de yngste allerede fra kl.10. Det er også halv pris for barna på tivoliet senere på kvelden.

Under landsbyfesten kan barer og restauranter i området holde åpent to timer lengere enn vanlig de to neste helgene, torsdag til søndag.

Hele programmet for landsbyfesten finner man HER.

Kanariøyenes økonomi (BNP) vil øke også i 2024
Foto: unsplash.com

Den kanariske sparebankforening melder at Kanariøyenes brutto nasjonalprodukt økte med fire prosent i 2023. I år ventes det at øyenes økonomi vil stige med 3,2 prosent.

Brutto nasjonalprodukt (BNP) er lik summen av alle varer og tjenester som produseres i et land/område i løpet av et år, minus de varene som blir brukt under denne produksjonen.(Kilde:FN).

Lanzaroteposten er igjen i Googles nyhetsoppdateringer
Skjermbilde fra Google

Det er bra å være i det gode nyhetsselskap igjen, hos Google sin nyhetsoppdatering.
Dermed treffer man lesere som kanskje aldri har hørt om Lanzarote eller Lanzaroteposten, men som i regnværet i Skandinavia har tenkt på å ta seg en sydentur i vinter. Velkommen skal dere være!

Sjømannskirken informerer: Sommerstengt i august

Kan være et bilde av tekst

Velkommen til ny uke!

Dette er siste uke vi har åpent på Sjømannskirken før vi tar sommerferie i august måned!

Kirken er kun åpen tirsdag 30. juli og åpningstiden er kl 11 til kl 14. I åpningstiden er kirkerommet åpent for lystenning og/eller en stille stund, biblioteket & leseværelset er åpent og kafeen er åpen for salg av vafler, kaffe/te og mineralvann. Jeg bakte brød forrige torsdag og har derfor både boller & brød på frys.

Under ferien, blir det fremdeles søndagtanker fra Ola Beisvåg hver søndag kl 18.
Vi har så langt denne sommeren hatt noen veldig fine dager på terrassen, med mange fine samtaler, vi har delt gleder og sorger og knyttet nære og gode bånd til hverandre. Takk til dere som støtter så lojalt opp om Sjømannskirken, og bidrar til at det er et godt sted å være.

Med ønsker om en fortsatt god sommer!

Merethe

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast