Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 12.juli 2024

Hola!

«Rop på sommer’n, så kommer’n«…og sommeren har virkelig inntatt solskinnsøya!

Foto: turismolanzarote.com

Nå skinner sola fra tidlig morgen, det blåser en god fønvind, som gjør det levelig når temperaturen går over 30 grader.
Spanias meterorologiske institutt AEMet sender sine værdata til det norske vær-instituttet, og du kan se hva været byr på den neste uken ved å klikke HER.

Biler velter…igjen!

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi i dag kommet fram til bilvelt nr.234.

Bil nr.234. Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen veltet tidlig onsdag morgen på veien LZ-40, veien som går inn til Puerto del Carmen fra flyplassen. Sjåføren var en mann på 29 år, som kom seg ut av bilen på egen hånd, og ble kjørt til sykehuset for en sjekk, og kanskje en blodprøve?

Nytt kjøremønster på hovedveien LZ-2 forbi Playa Honda 

Som Lanzaroteposten har fortalt tidligere, pågår det et massivt veiarbeide på hovedveien LZ-2 forbi Playa Honda, ikke langt fra flyplassen. Nå er det et nytt kjøremønster, hvor man igjen stenger ett av kjørefeltene.
Myndighetene ber om at bilister er ytterst forsiktig når man kjører denne strekningen. En video viser det nye kjøremønsteret. Kommentarene  er på spansk, men bildene forteller enkelt og greit hvordan man skal kjøre:

Sesongens offisielt siste cruiseskip kommer til Lanzarote i morgen lørdag

«MV Britannia» til Lanzarote i dag. Foto: wikimedia.org

I morgen lørdag kommer sesongens offisielt siste cruiseskip inn til Lanzarote. Det er «MV Britannia», som kommer fra Las Palmas, på vei til Cadiz på fastlandet. Om bord er det 3647 passasjerer, og et mannskap på 1398.
For å være helt nøyaktig, kommer det ytterligere fire skip innom før selve høstsesongen starter; 28.juli, 3.august og 17.og 18.august.
Høstsesongen starter offiselt opp igjen i september.

Landsbyfesten i Playa Blanca starter i dag fredag

Fra en tidligere båtprosesjon i Playa Blanca. Foto: yaiza.es

Landsbyfesten i Playa Blanca starter i dag fredag, og varer fram til 21.juli. Festen er en hyllest til Jomfru Carmen, fiskernes skytshelgen.
Ett av høydepunktene er den store båtprosesjonen, som er søndag 21.juli.

Programmet finnes både på spansk og engelsk. For å lese det spanske programmet, må man nok forstørre bildet:

Det engelske programmet ligger på Facebook. Klikk HER.

Arrecife Summer Fest arrangeres i dag fredag og lørdag

Det er noe for en hver smak på Lanzarote denne helgen!
I hovedstaden Arrecife arrangeres for andre året «Arrecife Summer Fest» på bystranda EL Reducto fredag, og i Parque Islas Canarias lørdag.

I fjor kom det 20 000 mennesker til dette gratis-arrangementet, og i følge ordføreren vil festen glede alle familier, med forskjellige aktiviteter og workshops allerede fra kl.11 lørdag,  med det beste av artister og DJs fra Kanariøyene og fastlandet for både liten og stor, sier arrangørene:

Og søndag kveld overføres EM-finalen mellom Spania og England på storskjerm på bystranda, så dette kan bli ei travel helg for mange!

Tias kommune inviterer til kino i Gamlebyen i Puerto del Carmen

Tias kommune og foreningen Tenique Cultural inviterer til  spennende filmkvelder med sin ambulerende kino:

Kl.21 fredag vises filmen «Matrix» i det kommunale senteret El Fondeadero i Gamlebyen , 18-årsgrense, og i morgen kl.21 vises filmen «Adam», med 12-årsgrense.
Arrangør er Tenique Cultural, en ideell forening som har som mål  å tilby kulturtilbud av høy kvalitet til alle publikummere.

Populær musikk-bar skal selges

Siste uke har Lanzaroteposten skrevet om nye restauranter på Lanzarote, som alle håper å få masse gjester.

Ikke alle klarer dette, og nå er den populære musikk-baren Coyote Bar på Avenidaen i Puerto del Carmen lagt ut for salg.
Eierne skriver at de hverken har tid eller energi til å drive baren videre, og håper å finne noen som har lyst til å fortsette den gode trenden denne baren har oppnådd det siste året.
Har du lyst til å ta over? Det magiske telefonnummeret er Whatsapp (0034) 689 54 54 49…

Ukens høydepunkt…på flyttefot igjen

Det er flere barer som har det vanskelig på øya.
Vår tradisjonelle fredagspils er på vandring, fordi vårt «hjem» Las Vistas har sommerferie. Tidligere år har vi vært på Musa Bar ved Fariones Hotell i Puerto del Carmen, og dette ble heftig annonsert i siste Fredagspils.
Tirsdag i forrige uke var baren åpen, men sist fredag var den stengt, uten noe informasjon om hvorfor. Da dro vi som møtte opp til den nederlandske baren Enjoyce på plassen bak Burger King, og der møtes vi igjen i kveld fra kl.19:

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Og sånn ser skiltet ut:

Foto: Lanzaroteposten

Lanzaroteposten på lørdag

Denne sommeren fortsetter vi å skrive om Lanzarotes historie.
I morgen spør vi om hvordan og hvorfor  Lanzarote ble spansk, når Kanariøyene ligger mer enn 1000 kilometer sør for det spanske fastlandet, men bare 100 kilometer fra Marokko i Afrika. I morgen lørdag i Lanzaroteposten, altså.

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast