nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 22.mai 2024

Norsk klatresenter på Lanzarote har åpnet igjen!

Mange husker at klatresenteret som norske Thomas Førrisdahl fra Drammen drev i hovedstaden Arrecife måtte stenge i vinter, fordi leieforholdet til eieren av lokalene gikk ut. Dette skrev Lanzaroteposten om i februar 2024.

Nå har den driftige Thomas skaffet seg nye lokaler, ikke langt fra det gamle senteret, i C/ Pedro Naveran 9. Han ønsker alle nye og gamle gjester hjertelig velkommen!

Dette er åpningstidene i mai:

Thomas takker både familien og andre som har jobbet hardt for å få det nye senteret i drift, og har sendt ut dette bildet med kona Gemma og de to barna i det nye klatresenteret:

Thomas og Gemma med sine to barn i det nye klatresenteret. Foto: Hang On

Britiske Gemma og Thomas har bodd på Lanzarote i over 20 år, og giftet seg i den norske sjømannskirken i Puerto del Carmen.
Lanzaroteposten laget en reportasje med Thomas og den norsk-kanariske klatreren Einar for tre år siden. For å lese den, klikk HER.

Mann savnet i Arrecife

Igjen er en mann savnet i hovedstaden Arrecife.
Mannen er 36 år gammel, og ble meldt savnet av familien tidlig i forrige uke. Senere ble han observert i Las Palmas, men nå mener familien at han er kommet tilbake til Lanzarote. Han ble nemlig sett på shoppingsenteret Open Mall i Arrecife sist søndag.

Organisasjonen SOS Desaparecidos (SOS Savnete personer) ber om at dersom noen ser mannen, må de ringe 649-952-957 eller
644-712-806, eller bruke email,  info@sosdesaparecidos.es.

Bilutleiefirma holder bruktbilmesse på Lanzarote
Foto: Avis Canarias

Er du på utkikk etter en rimelig bruktbil? Da har du sjansen i juni, når bilutleiefirmaet AVIS selger 1200 av sine biler, med priser som starter på 5990 euro.
Salget av bruktbilene foregår på flere øyer fra 7. til 9.juni. På Lanzarote er salgsstedet hos Domingo Alonso Lanzarote, på veien mellom Arrecife og San Bartolomé, nr.84.
Bilene som selges er av merkene Volkswagen, Skoda, Audi, Citroen, Hyunday, Ducati og Honda, og alle har ett års garanti.
Det er laget en egen nettside for messen, hvor biler kan sees, reserveres, og også kjøpes. Klikk HER.

Hovedvei stenges fra og med i dag onsdag

Ett av kjørefeltene på hovedveien LZ-2 som går fra flyplassen mot hovedstaden Arrecife, (mot sjøsiden ved Playa Honda) stenges fra og med i dag onsdag 22.mai, og vil være stengt i en måned. Trafikken inn til Arrecife vil bli ledet inn på veien FRA Arrecife, som dermed får ett kjørefelt i hver retning på en strekning på 300 meter.

Myndighetene varsler at det kan oppstå kø i området, spesielt i rushtiden, og ber så mange som mulig å bruke alternative veier, f.eks LZ-35 eller LZ-301, eller unngå rushtiden helt. Omkjøringen vil bli godt skiltet.

Obra betyr veiarbeid. Ill.: Trafico
Kurs for framtidige skuespillere

Går du med en skuespiller i magen? Da kan dette være noe for deg!

Torsdag kl.20 er det informasjon om et nytt kurs for blivende skuespillere i det kommunale teateret i Tias.
Det er Lanzarote scenekunstsenter CAEL (Centro de Artes Escénicas Lanzarote) som inviterer, sammen med den kommunale organisasjonen Kultur og ungdom i Tias.

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14. Sist onsdag kom det to gjester til pannekakedagen på Las Vistas, Ole og Ola!

Det er med andre ord god plass på Las Vistas! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast