nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 10.april 2024

Nå kommer tropevarmen!

Det spanske værinstituttet AEMet melder om vårens første hetebølge de neste sju dagene.
Varm og tørr luft fra det afrikanske kontinentet vil fra og med i dag sige inn over Lanzarote og de andre Kanariøyene. Når varmen kommer, blir det også calima, en dis av finstøvet sand fra naboen i øst, Sahara. Vinden som var ganske så heftig i går, forsvinner i løpet av formiddagen onsdag.

Den norske værmelderen YR får sine data fra AEMet, og melder om 36 grader torsdag! Klikk og se hva YR melder HER.

Flere turister i februar
Foto: Lanzaroteposten

I februar kom det 303 640 turister til Lanzarote. Det er 30 000 flere enn i januar.
143 000 turister kom fra Storbritannia, 44 000 fra Tyskland, 29 000 fra Irland, 21 000 fra Frankrike, 18 000 fra Spania, 11 500 fra Nederland, 9000 fra de nordiske landene,  7600 fra Belgia, 7600 fra Italia, og fra andre land 12 500 turister. (Tallene er avrundet).

Det spanske flyselskapet Iberia flyr til og fra Tromsø
Foto: iberia.com

Fra 1.desember 2024 til 2.mars i 2025 vil det spanske flyselskapet Iberia fly to ganger i uka mellom Madrid og Tromsø.
Dette gir spanjoler en fin mulighet til å oppleve nordlyset og vintermørket i Tromsø, samtidig som innbyggerne i nord vil kunne komme seg direkte til Madrid.

Turene til Tromsø vil foregå på torsdager og søndager, med avgang fra Madrid kl.13, og ankomst Tromsø kl.18.20. Returen fra Tromsø går kl.19.20, med ankomst Madrid kl.00.40. Flytiden er fem timer og 20 minutter.

Forbindelsene mellom Madrid og Lanzarote er mange.

50 cruiseskip til Lanzarote de neste tre månedene
Cruiseskip i Arrecife. Foto: Hans Langeland

50 cruiseskip ventes inn til Lanzarote de neste tre månedene. Lanzarote har derfor etablert seg som en populær cruise-destinasjon.

– Det koker på Kanariøyene! – På randen av kollaps! – Lanzarote orker ikke mer!

Dette er overskrifter i norske aviser de siste ukene, spesielt i Dagbladet.


Faksimile fra Dagbladet

Britiske aviser, som The Mirror, The Express og Daily Star  har også boltret seg med artikler om at britiske turister advares mot å dra til Kanariøyene, fordi de er uønsket der.

Presidenten på Kanariøyene, Fernando Clavijo sier til lokalavisene at folk må besinne seg.
Turismen er vår kilde til velferd. Det er galt å trakassere de som kommer hit for å nyte noen feriedager, og som legger igjen sine penger her, sier presidenten.

Storm i et vannglass, sier redaktøren i avisen Natt & Dag på Gran Canaria, Bente Storsveen Åkelvall til nettavisen flysmart24.no .

Kanariøyene, det er ei grense, står det på plakaten

Det er tillyst en demonstrasjon på de fem største Kanariøyene lørdag 20.april kl.12. På Lanzarote starter demonstrasjonen fra Cerda-parken i hovedstaden Arrecife.
Arrangørene forteller at det IKKE er turister man vil til livs, men følgende av turismen.
Det man protester mot er vanskeligheter med å finne en rimelig bolig, fordi mange hus blir omgjort til ferieboliger med skyhøye leiepriser. Også mangelen på drikkevann er et problem, og blir dermed en kilde til forverring av livskvalitetene for mange på Lanzarote.

Nå har regjeringen på Kanariøyene lagt frem et utkast til en ny lov om turistbruk av boliger på Kanariøyene.
Ett av forslagene er at det ikke skal være flere boliger til utleie enn ti prosent av boligmassen i et hvert boligområde. Utleiere som ikke registrerer seg, risikerer bøter på 25 000 euro.

Det er ikke mye opprør på Lanzarote. Den lokale regjeringen fortsetter å gi lisenser for nye hoteller i Playa Blanca, og presidenten var i USA forrige uke for å ønske amerikanske turister velkommen til Lanzarote. Dette skrev Lanzaroteposten om i går.

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om tullete ting som turister har foretatt seg ute i naturen, og dette irriterer mange av innbyggerne på Lanzarote.
Det siste som har skjedd er at det ble arrangert et bryllup ved vulkanen El Cuervo, i et område som er forbudt for ferdsel:

Foto: Miljøorganisasjonen Tabaiba Collective

Og det er kanskje her det bør settes inn ressurser for å få en slutt på?

Hva mener dere lesere? Skriv gjerne din mening om dette på Facebook, eller på epost til Lanzaroteposten på info@lanzaroteposten.com .

Det blir pannekaker i dag onsdag på Las Vistas i Puerto del Carmen!
Foto: Lanzaroteposten

Det blir som vanlig servert trønderske pannekaker med blåbær og flesk på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen i dag onsdag fra kl.14. Sist onsdag kom det sju gjester til pannekakedagen på Las Vistas.

Det er svært hyggelig at det stadig kommer førstegangsreisende, som er nysgjerrig på hva dette egentlig er! Man kan selvfølgelig også bestille andre retter fra menyen dersom pannekaker ikke er din favoritt.

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast