nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 29.februar 2024

Passasjerbåtene fra Orzola på Lanzarote over til øya La Graciosa går som vanlig i dag torsdag
Passasjerbåten i hardt vær! Foto: Biosfera Express

På grunn av den sterke vinden og høye bølger tirsdag og onsdag, ble passasjertrafikken mellom Lanzarote og øya La Graciosa innstilt.
Båtselskapene Biosfera Express og Lineas Romero meldte i går kveld at i dag torsdag vil båtene gå som normalt.

Italiensk mann etterlyst for mord arrestert på Lanzarote
Foto: commons.wikimedia.org

En 67 år gammel mann fra Italia var ettersøkt for mord og narkotikasmugling, og ble arrestert siste uke i hovedstaden Arrecife.

Det var lokalpolitiet i byen som stoppet mannen i en vanlig trafikk-kontroll. Mannen kjørte en motorsykkel, og det viste seg at mannen ikke hadde førerkort. og hadde falske id-papirer. Han hadde da bodd i 15 år på øya, under falsk identitet.

Sammen med Nasjonalpolitiet fant man raskt ut at mannen var etterlyst av politiet i Italia for narkotikasmugling og et mord helt tilbake til årene fra 1988 til 1995.

Nå blir mannen sendt tilbake til Italia.

To personer påkjørt og drept på Lanzarote

I forrige uke ble to personer påkjørt og drept på Lanzarote.

En britisk turist, en kvinne på 83 år ble onsdag ettermiddag påkjørt av en rutebuss i turistbyen Costa Teguise. Kvinnen ble hardt skadd, og døde senere på sykehuset José Molina Orosa i Arrecife.

Lørdag ettermiddag ble en 14 år gammel gutt påkjørt av en personbil da han krysset veien ved rundkjøringen fra Arrecife mot San Bartolomé. Gutten var fra det vest-afrikanske landet Guinea-Bissau, og hadde kommet til Lanzarote for å skape seg et bedre liv for seg og sin familie.
Han var et stort fotballtalent, sier mange av hans venner i Arrecife til lokalavisen.
Gutten ble kjørt til sykehuset, men livet stod ikke å redde.

LIDL åpner ny butikk i Arrecife i dag
Ill: Lidl.es

Den tyske supermarkeds-kjeden LIDL åpner i dag sin fjerde butikk på Lanzarote.
Butikken ligger rett ved et annet shoppingsenter, C.C. Argana i bydelen Argana Alta, ikke langt fra det offentlige sykehuset.

Butikken er åpen hver dag fra kl.08.30 til kl. 22.

Flere politikere sier nei til å la UBER drive med taxikjøring på Lanzarote
Ill: wikimedia.org

Det er mange historier for tida om mangel på drosjer på flyplassen og på cruisehavna i Arrecife, og det var store problemer med å få taxi etter karnevalet i hovedstaden og i Puerto del Carmen.
Derfor foreslo presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort siste uke at man må invitere selskaper som UBER og CABIFY til å komme til øya for å avhjelpe drosjemangelen.

Dette har ordførerene i flere kommuner, blant andre Tias, Arrecife og San Bartolomé sagt nei til. De er enig med drosjeforeningen på øya, som også sier nei til å la disse selskapene komme til Lanzarote.

Ordførererne foreslår heller at de eksisterende drosjene får lov til å hente passasjerer fra andre kommuner enn de kommunene de er registrert i. Men også her møter politikerne stor motstand fra drosjeforeningen på øya. Lett skal det med andre ord ikke være!

Hotellene på Lanzarote tjener masse penger
Hotel Lava Beach i Puerto del Carmen. Arkivfoto: hotellavabeach.com

Lanzarote har 78 registrerte større hotell. I januar tjente disse hotellene nesten 65 millioner euro, 21 prosent mer enn hva de oppnådde i januar i fjor. Ved siden av disse hotellene, er det registrert 119 overnattingssteder (leilighetshotell/apartamentos, vandrerhjem og lignende) som fikk inntekter på 16,5 millioner euro.

Gjennomsnittsprisen for et døgn på hotell på Lanzarote nådde 128,90 euro i januar, 17 prosent høyere enn i januar i fjor. Å overnatte på de mindre leilighetshotellene kostet i snitt 76,40 euro, en økning på en-1- euro fra i fjor.

Arbeidsstyrken på øyas hoteller økte med 17 prosent i fjor. Nå arbeider det 9 748 arbeidere der. På de mindre leilighetshotellene jobber det
2 300 arbeidere, 12 prosent flere enn i fjor.

I gjennomsnitt bor turistene 6,2 dager på de større hotellene når de ferierer på Lanzarote. På de mindre hotellene bor gjestene i snitt 7,9 dager.

Sjømannskirken informerer

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast