nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 27.februar 2024

Gult varsel for vind og bølger på Lanzarote i dag tirsdag og i morgen
Det blir høye bølger på Lanzarote. Her fra Los Hervideros sørvest på øya. Foto: Marit Bogstad

Det meldes om vindkast på 19 m/sek, spesielt på den sørlige halvdelen av Lanzarote. Bølgehøyden kan bli opp til fem meter, melder det spanske meterologiske instituttet, AEMet. Temperaturen vil ligge rundt 20-23 grader.

Liker du å se en god håndballkamp? Søndag er det EM-kvalifisering på Lanzarote

Søndag 3.mars kl.17 spiller det spanske kvinnelandslaget i håndball en EM-kvalifiseringskamp mot Nord-Makedonia. Kampen spilles i den kommunale paviljongen i Tias, ikke langt fra rådhuset.

Spania ligger på førsteplass i sin kvalifiseringsgruppe til årets EM, etter å ha vunnet de to første kampene mot Litauen og Aserbajdsjan.
Nå har også Nord-Makedonia vunnet sine to første kamper, men har en mindre målforskjell enn Spania.

Her blir det fullt, så vil man se kampen, bør man kjøpe billetter så raskt som mulig. Billetter koster 10 euro, og kan kjøpes ved å klikke HER.

Ny huslov godkjent av det kanariske parlamentet
Disse halvferdige husene i Puerto del Carmen kan bli boliger for folk flest. Foto: Terje Jansson

Det kanariske parlamentet har nå godkjent en ny huslov for skaffe flere boliger til den stadig voksende befolkningen.
Den nye loven er delt på tre bruksområder:

Den første loven gir regjeringen på Kanariøyene mulighetene til å kjøpe delvis ferdige boliger som er forlatt av utbygger, bygge disse ferdig, og så leie de ut til innbyggerne til en rimelig leiesum.
Den andre loven gir myndighetene rett til å utvikle såkalt «ødeland» til boligbygging, hvor de fleste nye boligene blir leid ut til innbyggerne til en levelig husleie.
Den tredje loven gir hver kommune rett til å overta næringsbygg som har stått tomme i minst et år, og bygge disse om til boliger.

Hjertestartere skal installeres på alle offentlige turistattraksjoner på Lanzarote
Foto: Cabildo de Lanzarote

Myndighetene på Lanzarote har nå kjøpt inn 11 hjertestartere som skal monteres på de offisielle turiststedene på øya.
Kostnadene er på 18 000 euro, og hjertestarterne monteres nå fortløpende. De ansatte på turistsentrene vil også bli lært opp til å bruke hjertestarterne.

Nesten fire millioner flyseter mellom det spanske fastlandet og Kanariøyene i sommer
Foto: Lanzaroteposten

Til sommeren øker tallet på flyseter mellom det spanske fastlandet og Kanariøyene med 14 prosent, sammenlignet med sommeren i fjor.
Det tilsvarer 3,9 millioner seter.

Dette kom fram på turistmessen i Pamplona på fastlandet, som ble arrangert siste uke. Lanzarote var en del av den store standen arrangert av Turismo de Canarias.

På turistmessen hadde turismyndighetene på Kanariøyene satset på tre turistgrupper: Pensjonister som er interessert å nyte naturen, unge par som som vil blande sol og strand med kultur og gastronomi, og barnefamilier, som leter etter strender, aktivitetssentre, besøk på historiske steder, og kortere turstier.
Økningen av flyseter til Kanariøyene øker mest fra flyplassene i Pamplona, Bilbao og Zaragoza på fastlandet.

13 prosent flere passasjerer med cruiseskip i januar
Besøk av cruiseskip i Arrecife. Foto: Yonathan de Leon

I januar kom det 71 000 passasjerer med cruiseskip til Lanzarote. Dette er en økning på 13 prosent sammenlignet med januar i fjor.

Sjømannskirken informerer

I dag tirsdag er det trim kl.11. Kl.14 serveres svinekam med tilbehør. Generalsekretær i Sjømannskirken, Jeffrey Huseby og regionsleder Lise Tørnby vil være til stede i åpningstiden tirsdag.

Spørsmål om aktivitetene rettes til Sjømannskirken.

Sjømannskirken på Lanzarote ligger rett over gaten for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast