nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 13.februar 2024

Solsengene blir forsinket enda en gang på bystranda i hovedstaden Arrecife
Foto: pixabay.com

Arrecife kommune hadde inngått en avtale med en forretningsmann fra Galicia på fastlandet om å stå for utleie av solsenger og parasoller på bystranda Playa del Reducto i Arrecife denne våren.
Forretningsmannen måtte betale 12 100 euro i en årlig avgift til kommunen, og forpliktet seg til å sette ut 160 solsenger og 80 parasoller. Videre måtte det ansettes en stab som skulle sette ut og inn utstyret, vedlikeholde det, og ta betaling for utleien.

Nå opplyser kommunen at det har oppstått problemer med godkjenningen av han som fikk anbudet. Derfor må kommunen starte helt forfra igjen med en ny utlysning av anbudet.

Kondomer delt ut til ungdom i Arrecife under karnevalet

3500 kondomer ble delt ut til ungdom mellom 16 -28 år under karnevalsfeiringen i hovedstaden Arrecife. Sammen med kondomene ble det også utdelt informasjon om hvor man kunne teste seg gratis for kjønnsykdommer. Det var bystyret i byen som stod bak utdelingen.

Lokalavisene skrev om dette, og kanskje for at mor og far ikke skulle sette morgenkaffen i halsen (?), valgte lokalavisa å skrive at det ble delt ut «3500 pakker med profylaktisk materiale» til ungdommene…(profylakse betyr forebygging, sier Store norske leksikon…). Nu vel.

Tias kommune med Puerto del Carmen installerer LED-lys i 20 gater
Foto: Tias kommune

20 gater i Puerto del Carmen skal nå få nye armaturer med LED-lyssystemer. Dette for å redusere energiforbruket, skriver kommunen i en melding.
Gatene som får det nye lys-systemet er Calle César Manrique, Costa Rica, Colombia, Argentina, Austria, Tanausú, Folías, Isas, Malagueña, Fayna, Quinzuelas, Sorondongo, Polca, Princesa Guayarmina, Princesa Ico, Alcorce, Doramas, Bernegal, Ajei og Calle Garajonay.
Regningen for de nye LED-lysene er på 354 000 euro.

Ti personer anmeldt for svindel med de blå parkeringskortene for forflytningshemmede i hovedstaden Arrecife
Foto: pixabay.com

I fjor arresterte politiet i hovedstaden Arrecife ti personer som brukte falske parkeringsbevis, eller brukte parkeringsbevis som tilhørte noen andre slik at de kunne parkere på plasser beregnet på forflytningshemmede. Parkeringskort som tilhørte døde personer ble også brukt.

Nå intensiveres kontrollene av disse parkeringskortene over hele øya, slik at det blir flere muligheter for parkering til de som virkelig trenger disse parkeringsplassene.
Straffen for å bruke ulovlig p-kort er store bøter. Ved gjentakelse kan man risikere fengselsstraff.

Lanzarotes dyreste biff?
Et eldre bilde av El Toro. Foto: restauranteguru.es

Det var lenge siden vi hadde besøkt biff-restauranten El Toro, øverst i C/Reina Sofia i Puerto del Carmen.

Vi visste at stedet hadde fått nye eiere etter at superkokken Luis Leon solgte seg ut, så dette ville vi finne ut av.

Menyen var fin den, men for noen priser!
Jeg hadde lyst på en biff, en solomillo. De hadde en 300 gram Solomillo Nacional på menyen, til en pris av 29,90 euro. Så dyr biff hadde ikke jeg spist før!
Jeg spurte pent om å få en mindre biff, men det var ikke mulig. Da så jeg at de hadde hamburgere på menyen… men i en fotnote stod det at hamburgere ble bare servert onsdager og torsdager, må vite…
Torsk da? Samme pris: 29 euro for en torskemiddag, Det ble biff, og den var god! Men som sagt, i dyreste laget, ihvert fall på Lanzarote.

De andre gjestene bestilte kylling og paella, mye mat, og til mer eller mindre normale priser. Et glass vin kostet 3,80 euro…ikke verst det heller!
Konklusjonen om El Toro:  God og mye mat, rimelig drikke, men noen av rettene priser seg ganske enkelt ut!

Restaurantens nettside med meny finner man ved å klikke HER.

Sjømannskirken informerer

Kanskje kofferten din begynner å bli litt tung før du drar hjem etter ferien på Lanzarote? Du kan gi klær til kirken; de vil komme godt med!

I dag tirsdag er det trim på terrassen kl.11. Kl.14 serveres kjøttkaker med tilbehør.

Sjømannskirken ligger rett over gaten fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast