nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 30.januar 2024

Det frivillige Røde Kors på Lanzarote hjalp 11 000 personer i 2023

Det lokale Røde Kors på Lanzarote hjalp flere enn 11 000 personer i 2023.
Røde Kors på øya har 600 frivillige som hver dag bruker fritiden sin på å hjelpe flyktninger som kommer til øya, rykker ut til ulykker, og gir livreddende førstehjelp på stedet der det trenges.

Det lokale Røde Kors er organisert etter kunnskapsområder: Sysselsetting, sosial inkludering, utdanning, miljø, helse og nødhjelp.

Den eldste frivillige på Lanzarote er Fernando, 86 år gammel. Frivillige må være 16 år for å delta, men nå har man startet «Familiefrivillighet», som er basert på familier med barn fra 12 år, som kan lede aktiviteter som passer for andre barn.

Det lokale Røde Kors finansieres av samarbeidspartnere. Det er 3 600 samarbeidspartnere; firmaer, organisasjoner og enkeltmennesker, som alle bidrar med store eller små beløp, enten hver måned, hvert kvartal eller årlig.
Når det er en nødsitusasjon, har vi et organisert ringesystem som er fungerer veldig bra, sier Raquel Galindo, president for Lanzarote Røde Kors.

Raquel Galindo, president for Lanzarote Røde Kors. Foto: Ariel Perdomo/diariodelanzarote.com


Noen av de frivillige i Røde Kors på Lanzarote. Foto: Cruz Roja.

Lanzarote er beste vinter-destinasjon for Irland
Mange irer besøker Lanzarote på St.Patrick’s Day i mars. Foto: Tias kommune

Den irske foreningen av reisebyråer, The Irish Travel Association kåret siste uke Lanzarote til den beste vinterdestinasjon.
Lanzarote vant over etablerte feriesteder som Orlando, Dubai, Gran Canaria og Tenerife for 10.året på rad!
Avstemningen foregikk blant alle reisebyråer i Irland og Nord-Irland.

Presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort takket det irske markedet for tilliten til øya, – Denne prisen beviser enda en gang lojaliteten som irske turister viser til Lanzarote, sa presidenten.

De irske turistene har nå passert Tyskland som den nest største turistgruppen til Lanzarote, etter Storbritannia.

Britiske turister økte med 200 000 personer i fjor
Foto: FB

Lanzarote mottok 2,6 millioner utenlandske turister i fjor, en økning på 300 000 turister fra året før.
1,5 millioner av turistene kom fra Storbritannia, 200 000 flere enn året før. Britiske turister utgjør over 56 prosent av all utenlandsk turisme på øya. Dette skriver Lanzarote datasenter i en melding.

Irland erobrer andreplassen når det gjelder turister til Lanzarote. I 2023 kom det 328 000 irer til øya, 54 000 flere enn året før.
Irland har 4,9 millioner innbyggere, så det er svært imponerende at over 300 000 tar turen til Lanzarote!

Turister fra Tyskland økte også i 2023. Nesten 25 000 flere tyskere kom til Lanzarote enn året før, til sammen 270 000 turister.

Fra Frankrike kom det nesten 200 000 turister, en økning på 27 000 fra året før. Fra Italia kom det 100 000 turister, litt mindre enn året før.

En kunstig intelligens-kiosk settes opp på flyplassen på Lanzarote
Ill.: Linkedln

En kiosk skal settes opp på flyplassen på Lanzarote, som vil bruke AI/KI, Kunstig intelligens ved et system som kalles Chat GPT. Der kan turister som ankommer øya få informasjon om Lanzarote på 95 (!) språk.
Kiosken har fått navnet Cicerone, som betyr guide, og kan hjelpe turister med å planlegge turer på øya, bestille bord på restauranter, og svare på tusenvis av andre spørsmål.

Saksofon i det fri

Tekst og foto: Terje Jansson

Når man vandrer rundt på Lanzarote, kan man oppleve mye,  ja faktisk litt merkelig også.

Jeg gikk en tur opp gjennom bydelen Los Mojones i Puerto del Carmen, og videre ut i terrenget på bortsiden av Casas Heddy. Det er fine stier å gå på her, og i det fjerne kunne jeg jeg se Lidl-butikken.

Bak dette nedtaggede huset 300 meter fra Lidl står Tallman 0g øver i det fri!

Midt ut på markene her lå et nedtagget hus, trolig en pumpestasjon. Da jeg nærmet meg huset, hørte jeg saxsofon-musikk. Underlig.
Sto det noen inne i huset og spilte?

Nysgjerrig som jeg er, kunne jeg ikke la være å gå nærmere huset, og musikken ble sterkere. Jeg begynte å gå rundt huset, og der i skyggen sto en stor mann og spilte saksofon, soft jazz.

Tallman øver og øver…

Jeg hilste høflig, og lurte på hvorfor han sto der. Jo, han var her på samme plassen fem dager i uka fra kl. 9 til kl.12 og øvde!

Det ble en hyggelig prat. Saksofonisten var engelsk, og han het Mark. Artistnavnet hans var Tallman, og han var virkelig høy.

Tallman kom til Lanzarote for sju år siden, etter at han forlot en undervisningsjobb i England. Han kjøpte seg en saksofon, og begynte å lære seg instrumentet. Han hadde aldri spilt saksofon tidligere.

Nå spiller Tallman rundt på barer og restauranter på Lanzarote. Han har sin egen Facebook side, Tallman Sax. Så hvis noen har behov for en saksofonist,  er det bare å ta kontakt!

Underlig hva man kan oppleve på solskinnsøya Lanzarote …

Sjømannskirken informerer

I dag tirsdag er det trim på terrassen kl.11. Så serveres det fiskegrateng med tilbehør fra kl.14. Nystekte rosinboller selges også.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast