Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 29.desember 2023

Hola!

Været

For noen fine dager vi har hatt, og som også ligger foran oss på Lanzarote!

Den norske værmelderen yr.no får sine data fra det spanske værinstituttet AEMet, og forteller oss at det blir 24-25 grader de neste dagene.
Klikk på yr.no, og les selv!

«1.april» i går…

I går 28.desember skrev Lanzaroteposten om Dia de los inocentes, som er Spanias svar på aprilsnarr.
En av «nyhetene» som ble presentert var at det skal bygges en ny flyplass på naboøya La Graciosa, som skal være ferdig om to år…

Olaf drar hjem i dag!

Olaf Schultz. Foto: wikipedia.org

Ikke mange visste at den tyske forbundskansler Olaf Schultz kom til Lanzarote 21.desember for å feire jul. Han bor i en villa i Playa Blanca nær Pechiguera-fyret, sier lokalavisa, og reiser tilbake til Tyskland i dag fredag.  Takk for besøket!

Jule-og nyttårsprogrammet på Lanzarote

Mange lesere spør om programmet for jula og nyåret på Lanzarote.
Lanzaroteposten la ut programmet for alle sju kommunene på øya tidlig i desember, så vi legger gjerne ut programmet en gang til, HER.
(Søk nedover siden som dukker opp, så finner du programmet for din kommune).

For mange er nyttårsrakettene viktig på nyttårsaften. Flere hoteller, restauranter og større og mindre arrangementer på øya skyter opp sine egne raketter rundt midnatt.
Tias kommune forteller via annonser at det offisielle fyrverkeriet i Puerto del Carmen sendes opp ved Hotel Fariones på Avenidaen kl.01.00…altså klokken ett 1.januar.
Dette er en gammel tradisjon. Grunnen var at de som jobbet på nyttårskvelden skulle komme seg hjem for å se rakettene sammen med familien. Og sånn har det blitt, selv om restaurantene nå må holde åpent til over kl.01, slik at gjestene får sett fyrverkeriet…

For de andre kommunene, se programmet som er lagt ut litt oppe på denne siden.

For de litt yngre: Tias kommune inviterer til stor discofest i havna i Gamlebyen i Puerto del Carmen

Søndag kl. 23:30 feires nyttårsaften med opptredener av DJ Angel Perez og Los Conejeros Quartet, på Varadero-plassen i Gamlebyen.
Og man ønsker det nye året velkommen klokken 01:00 med fyrverkeri på Avenidaen, skriver Tias i sin invitasjon.


Her er en spansk tradisjon som ofte brukes ved midnatt nyttårsaften

Ill.: Cadenas

Den spanske tradisjonen med å spise tolv druer for å ønske det nye året velkommen er over 100 år gammel, og har sitt opphav fra Madrid i 1890-årene.

Hver drue bringer deg en måneds lykke hvis du spiser alle tolv i det øyeblikket klokkene ringer det nye året inn.
Mange restauranter har ofte TV-apparatet på, og der sendes klokkeslagene som gjør at du vet når du skal begynne å spise.

Som oftest får gjestene en liten pose med 12 druer i. Så snart klokkene begynner å kime, må du spise en drue for hvert slag og svelge de hele før det nye året starter. Lykkes du med dette, belønnes du med tolv måneders hell og lykke!

Regjeringen byr på over 200 droner som lager et fargerikt show på himmelen

Igjen inviterer regjeringen på Lanzarote til et fantastisk lys-show ved hjelp av over 200 droner lørdag 30.desember kl.20.

Stedet er Parque Temático i Arrecife, som er parken ved regjeringsbygget Cabildo ved innkjøringen til Arrecife når en kommer sørfra, rett over gata for det første busstoppet.

Her er et par bilder fra droneshowet i fjor. Det er utrolig hva 200 droner kan lage på himmelen!

Foto: Lanzaroteposten


Foto: Lanzaroteposten

Og at dette er et flott alternativ til fyrverkeri er det ingen tvil om! Ingen dyr blir redde av dronene, som blir ledsaget av høytidelig musikk!

1200 kilo med matvarer og hygieneprodukter samlet inn

Skoleelever samlet inn matvarer. Foto: La Voz de Lanzarote

Elevene ved Den internasjonale skolen Arenas i Costa Teguise samlet inn 1200 kilo mat og hygieneprodukter i sin kampanje før jul. Samtidig ble det også samlet inn 200 leker.
Alt ble gitt til varmestua Calor y Café i Arrecife, som drives av katolske nonner. For en innsats av elevene!

Ut å fly billig med Iberia Express?

Foto: Iberia.com

Iberia Express har publisert en siste liten-kampanje på sin nettside for å reise til reduserte priser i resten av desember og hele januar. Flyselskapet vil tilby rabatter på opptil 50 prosent på mer enn 300 flyvninger. Fristen for å bestille er 31. desember.

I løpet av denne perioden har Iberia Express fire daglige flyvninger mellom Lanzarote og Madrid , totalt nesten  51 000 seter.
For å oppnå disse rabattene er det nødvendig å registrere seg i Express Club, som er helt gratis, og hvis største fordel er tilgang til bedre priser, alltid med en garantert minimumsrabatt.
Registrer deg HER.
Denne klubben har allerede 2,2 millioner aktive kunder.
Iberia flyr fra Oslo flere ganger i uken til Madrid, med videre forbindelse til Lanzarote. Bagasjen leveres i Oslo, og tas ut på Lanzarote.

Biler velter igjen

I serien «Biler som velter på Lanzarote, tilsynelatende uten grunn» har vi dag dessverre kommet fram til bil nr. 216 og 217:

Bil nr.216. Foto: La Voz de Lanzarote

Denne bilen havnet utfor veien LZ-67 i Tinajo klokka 8 på morgenen sist torsdag. Det var to personer i bilen, som begge kom seg ut av bilen på egen hånd, tilsynelatende uskadd, skriver lokalavisa.

Bil nr. 217. Foto: La Voz de Lanzarote

Dette er en rar historie: Denne bilen veltet på hovedgata Avenida del Mar i Costa Teguise seint torsdag kveld. Bilen klarte å være borti fire andre biler på sin ferd før den veltet. En kvinne ble lettere skadet, skriver lokalavisa, og hun ble behandlet på stedet av helsepersonell.

Denne serien begynte i Fredagspils fra Lanzarote i november 2016.

Ukens høydepunkt

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Det er en ny fredagspils i kveld fra kl.19…årets siste! Siste uke var vi seks fornemme gjester til stede, så det er plass til flere!
Vi møtes på Las Vistas, som ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen. Hjertelig velkommen!

Lanzaroteposten på lørdag

I morgen er det tid for en oppsummering av året med Lanzaroteposten, og samtidig ønske alle et riktig godt nytt år!

Sjømannskirken informerer

I dag fredag er det muligheter for å trimme litt; det blir gåtur i nærområdet ved Sjømannskirken kl.11. Kaffe og vafler serveres fram til kl.14. Lørdag er kirken stengt, mens det blir gudstjeneste nyttårsaften kl.18, med en kaffestund etterpå.

Sjømannskirken ligger rett over gata for TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen. Kirken er godt skiltet.

En god feiring av inngangen til det nye året og ei frisk første uke i det nye året ønskes dere alle!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast