nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 2.november 2023

Seilbåt forliste på vestkysten av Lanzarote, en person funnet død
Arkivfoto: Grupo Emergencias y Salvamento

Tre russiske borgere fikk problemer etter at seilbåten deres hadde kjørt inn i noen steiner utenfor landsbyen Tenesar på vestkysten av Lanzarote tidlig onsdag morgen. Både redningshelikopter og båt ble sendt ut for å hjelpe.
To av mannskapet ble funnet i live av redningsmannskaper, og ble fraktet til sykehuset sterkt skadd. Den tredje personen ble funnet død i sjøen.
Redningsetatene fortalte at ingen av de tre hadde redningsvester på da de forlot båten.

Kanariøyene får 50 millioner euro for å ta hånd om båtflyktninger
Arkivfoto: Salvamento Maritimo

Spanias migrasjonsminister José Luis Escrivá kunngjorde siste uke at det skal bevilges 50 millioner euro som skal brukes på å håndtere strømmen av flyktninger til Kanariøyene.
Pengene skal brukes først og fremst på å kjøpe mat, og forbedre mottakssentrene der flyktningene bor. Mindreårige flyktninger vil også få mer økonomisk støtte.
-Disse barna må få skolegang, og vi garanterer de samme mulighetene som alle barn i Spania har, sier presidenten på Kanariøyene, Fernando Claviljo til lokalavisene.
Så langt i år har det kommet over 25 000 flyktninger til øyene, hvorav nesten 4 000 er enslige barn.

Lanzarote vil opprette små sentre for enslige mindreårige flyktninger
Vandrerhjemmet i La Santa brukes foreløpig som senter for mindreårige flyktninger på Lanzarote. Foto: Vandrerhjemmet Alberque-La Santa

Regjeringen på Lanzarote og de sju kommunestyrene på øya har blitt enige om å opprette et nettverk av sentre med ikke mer enn 25 barn i hvert senter. Dette vil gi barna bedre integrering og omsorg, sier sosialministeren på Lanzarote, Marci Acuña i en melding.

I fjor kom det over 800 enslige mindreårige til Lanzarote, og de fleste ble overført til andre øyer. Akkurat nå er det nesten 200 mindreårige flyktninger på øya, og disse er spredt over flere steder i landsbyen La Santa, Arrecife og Yaiza.

Nå har kommunene fått i oppdrag å finne større eiendommer som kan tilpasses grupper på ikke flere enn 25 barn. Det er også viktig at skolegangen blir tilpasset gruppene, enten ved å la barna gå på den offentlige skolen, eller holde undervisning i sentrene der barna bor.

Nytt kontor for den offentlige bussen
Foto: arrecifebus.com

Det offentlige buss-selskapet Arrecife Bus har åpnet et nytt kontor ved den første holdeplassen man kommer til i Arrecife når man kjører fra Puerto del Carmen. Holdeplassen ligger ved regjeringsbygget Cabildo, og kalles også «Intercambiador» (se bildet).
Ved dette kontoret kan man kjøpe busskort (Bono), fylle opp kortene sine med mer penger, og også få informasjon om busstider med mer.
Kontoret er åpent fra kl.09-17.

Flere militære fly øver over Lanzarote
Foto: wikipedia.org

Militærøvelsen «Ocean Sky» fortsetter i lufta over Lanzarote i de neste dagene.
50 fly fra Spania, Italia, Frankrike, Tyrkia, Hellas og Portugal deltar i øvelsen, og det skal spesielt øves på å tanke drivstoff i lufta.
Blant flytypene som deltar er F16, F18 og Eurofighter.

Samtidig som denne øvelsen foregår, har 100 soldater fra den militære nødetaten på Gran Canaria (UME, Unidad Militar de Emergencias) kommet til Lanzarote for å øve på forskjellige redningsoperasjoner når katastrofen inntreffer.

Flyselskapene tilbyr fem millioner flyseter til Lanzarote denne vinteren
Flyplassen på Lanzarote! Foto: Lanzaroteposten

Flyselskapene som flyr til Lanzarote tilbyr litt over fem millioner seter til og fra Lanzarote denne vinteren. Dette er nesten 24 prosent flere seter enn forrige vintersesong. Dette er den største veksten av alle Kanariøyene.

3,6 millioner seter er for internasjonale flyvninger, og 1,5 millioner seter er for innenlandsflyvinger. 34 flyselskaper har planlagt 156 forskjellige ruter til og fra solskinnsøya, til 87 destinasjoner. Igjen er det fly fra Storbritannia som er i flertall, godt fulgt av fly fra Tyskland, Irland og Frankrike.

Kanariøyene vil i alt tilby 15 prosent flere flyseter enn siste sesong, til sammen 28,9 millioner seter.

Det er flyplasseier Aena (Spanias Avinor) som har laget denne oversikten.

Sjømannskirken informerer

En liten trykkleif der: Det er selvsagt torsdag 2.november det er hyggekveld på Sjømannskirken.

Sjømannskirken ligger rett over gaten fra TUI-hotellet Cinco Plazas i Puerto del Carmen, og er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast