nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 21.august 2023

Tre kommuner på Lanzarote med gult varsel for høye temperaturer
Foto: turismolanzarote.com

Det er sendt ut gult varsel for høye temperaturer i tre kommuner på Lanzarote i de neste dagene. De berørte kommunene er San Bartolomé med Playa Honda, Tias med Puerto del Carmen, og Arrecife.
Fram til og med 23.august vil temperaturen kunne nå 35 grader.
Meldingen er sendt ut av helsedepartementet på Kanariøyene, i samarbeid med det spanske meteorologiske instituttet, AEMet.

I helgen kom det noen ytterst få regndråper, men nok til at biler og terrasser fikk et fint brunskjær over seg, når sand og vann blandes…

Mangelen på ferskvann på Lanzarote er akutt
Foto: Canal Gestion

Vannverket på Lanzarote, Canal Gestión har ei nettside hvor situasjonen om mangelen på ferskvann på øya beskrives, dag for dag. Nettsiden oppdateres tre ganger daglig.
Nettsiden finner man ved å klikke HER.
Sidene er på spansk, men ved hjelp av Google kan man oversette sidene til f.eks norsk, som gir leserne en grei oversikt over situasjonen.
Fredag var det stadig nye områder som ble rammet, med problemer i Tias, Uga og Yaiza.

Men…det er håp! Søndag ettermiddag begynte det å suse i vannrørene hjemme hos redaktøren, og plutselig begynte min egen vanntank ute på terrassen å bli fylt opp med VANN! For en nydelig aktivitet!

Det brenner på øya Tenerife. Her er en melding fra den norske ambassaden i Spania

Det er pågående skogbrann på Tenerife. Norske borgere som oppholder seg på øya bes om å holde seg oppdatert om situasjonen, samt følge anvisninger og råd fra lokale myndigheter.

Reiseinformasjon for Spania på regjeringen.no blir løpende oppdatert. Klikk HER.

Lanzarote er et populært feriested for spanjoler
Timanfaya nasjonalpark. Foto: Lanzaroteposten

August er måneden hvor de fleste spanjoler har sommerferie. Da er det først og fremst nasjonale destinasjoner som gjelder som reisemål.

Øverst på lista ligger Tenerife, deretter Mallorca, Gran Canaria, Madrid, og LANZAROTE! Det skriver den spanske hotellsøkemotoren Jetcost i en melding.
Hotellene på Lanzarote forteller at 80 prosent av rommene deres er allerede bestilt i august. Man regner med at rekorden fra juni med 85 prosent hotell-belegg blir slått i august.

Etter Lanzarote dukker det første utenlandske feriemålet for spanjoler, nemlig Bali i Indonesia. Deretter følger Bangkok., Barcelona, Roma, og øya Menorca.

Sjømannskirken på Lanzarote informerer

Vil du jobbe med kommunikasjonsarbeid for Sjømannskirken fra Lanzarote?

Bor du i nærheten av en sjømannskirke i Europa, og har erfaring med kommunikasjonsarbeid? Da kan du være den Sjømannskirkens hovedkontor søker til stillingen som kommunikasjonskonsulent/-rådgiver i vikariat ut juni 2024.
Resten av teamet sitter på hovedkontoret i Bergen og Oslo, men til dette vikariatet åpner vi opp for søkere som bor i en by i Europa der det er sjømannskirke.
Kunne dette være noe for deg eller noen du kjenner?
Her finner du mer info om stillingen. https://eur04.safelinks.protection.outlook.com/…
Ta gjerne kontakt med oss for å høre mer om stillingen eller praktiske spørsmål rundt det å jobbe fra utlandet.
Foto: Sjømannskirken
Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast