nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Onsdag 19.juli 2023

Dårlig service av drosjene i hovedstaden Arrecife

Drosjene i hovedstaden får i disse dager sterk kritikk fra funksjonshemmede i byen. Det viser seg stadig at kunder som ber om en bil tilpasset funksjonshemmede, ofte får beskjed om at det ikke er ledige biler inne.
Det er gjester ved Røde Kors-senteret i byen som klager mest, fordi det som regel «ikke er biler inne». Når man så går ut for å sjekke, står det ledige biler på drosjeholdeplassen.
Flere av drosjene som funksjonshemmede kan bruke er i det siste ofte sett ved Arrecifes nye shoppingsenter Open Mall, sier brukerne.

Kundene forteller lokalavisene at byrådet i hovedstaden Arrecife i fjor ga klarsignal til å bevilge opp mot 50 000 euro (en halv million kroner) til drosjeeiere som vil bygge om bilene sine, slik at bilene ble tilpasset funksjonshemmede. Dette skrev også Lanzaroteposten om i juni i fjor.

– Dette er en skam, og mangel på respekt for en spesiell gruppe som ofte trenger hjelp til å komme seg fram i byen, sier representanter for det lokale Røde Kors.

Den nye presidenten på Lanzarote skaper kontroverser
Oswaldo Betancort. Foto: teguise.es

Den nye presidenten på Lanzarote, Oswaldo Betancort ble tatt i ed som øyas nye president for en måned siden. Før det var han ordfører i Teguise kommune.
Noe av det første han gjorde var å fastsette sin egen lønn til 93 000 euro i året. Dette er mer enn Spanias statsminister har i lønn, og nesten 25 000 euro mer enn hans forgjenger på Lanzarote, Lori Corujo hadde. Dette ble det mye bråk av.

Da foreslo han å la folket på øya bestemme lønna si via en telefonavstemning. Haken ved dette var at folk bare fikk fire lønnsforslag å velge mellom, fra 87 000 euro opp til 104.000 euro. Det laveste forslaget var likevel 20 000 euro mer enn den tidligere presidenten hadde.

Resultatet ble det laveste alternativet, 87 000 euro. 300 personer var med og stemte.

Sommerskole er gøy!

Som Lanzaroteposten har skrevet om tidligere, har over 250 barn og ungdommer meldt seg på aktiviteter som Tias kommune har på programmet denne sommeren.
Forleden dag dro tjue av deltakerne til hovedstaden for å lære seg å padle i kano:

Først litt undervisning på land…Foto: Tias kommune

Og så var det bare å sette seg i kanoen, og dra ut på bøljan blå:

Foto: Tias kommune
Matkjede donerer frukttrær til kommune
Foto: Tias kommune

Den lokale matkjeden Chacón på Lanzarote donerte siste uke flere frukttrær til Tias kommune.
Det var mest fiken- og morbærtrær som ble gitt, og deretter plantet.
Trærne ble plantet i piknik-parken Tegoyo i Tias, som etter hvert vil utvikle seg til en «naturlig» skog ved hjelp av disse frukttrærne.
Dette er et forsøk for å se om disse trærne forhindrer erosjon, og i stedet skaper et rikere miljø i området.

Kommunen takket Chacón for gaven, som er gitt sammen med miljøvernorganisasjonen Tias en Verde, Det grønne Tias.

Pannekaker i dag!
Tegning: Erling Bjørn Hansen

Som vanlig på onsdager serverer Dani og Sandra på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen nystekte pannekaker.

Vil man ha en trøndersk vri, kan man få stekt flesk og blåbærsyltetøy i tillegg…eller man kan velge andre retter fra menyen.
Seansen starter kl.14. Sist onsdag kom det seks gjester, og i dag er vi igjen på plass hos Dani på Las Vistas.

Las Vistas ligger på skrå over gata fra postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Dette blir siste sjansen på fem uker å spise de gode pannekakene til Sandra og Dani. Fra og med i morgen torsdag går de ut i fem ukers ferie, og er ikke tilbake før onsdag 23.august.
Da gjør vi som vi gjorde i fjor; neste onsdag møtes vi på restauranten Great Asia (tidligere Casa Tina´s) nede på Avenidaen. Jo da, de har pannekaker der også, men i en mindre størrelse. Mer om dette neste uke.

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast