nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Mandag 17.juli 2023

Brannen på kanariøya La Palma fortsatt ute av kontroll. 4 300 mennesker evakuert

Det brenner fortsatt på et område på godt og vel 50 km2 på øya La Palma (søndag ettermiddag). Brannen er begrenset til Puntagorda kommune, som ligger nordvest på øya.

La Palma. Kart: Google Maps

Myndighetene er optimister, og mener at på grunn av lavere temperatur, mer luftfuktighet og mindre vind vil man etter hvert ha kontroll på flammene.
Over 300 bakkemannskaper er ute og slokker, sammen med elleve helikopter og to sjøfly, som ble satt inn i går søndag.
Man prøver nå å kjøle ned fronten av brannen, blant annet for å stoppe flammene fra å nærme seg nasjonalparken Caldera de Tamburiente.

Videoen ble først presentert i lokalavisa La Voz de Lanzarote.

Men nå må NRK skjerpe seg; under Dagsrevyen 21 i går kveld ble øya konsekvent kalt Las Palmas…

Lørdag var det også skogbrann på Tenerife, i området ved Arafo kommune, og 30 km2 er nedbrent. Denne brannen er nå under kontroll, men 50 personer og 200 kyr ble evakuert.

Innhøstingen av druer på Lanzarote begynte sist torsdag
Foto: elgrifo.com

I stekende varme begynte innhøstingen av året druer siste uke. Som vanlig er Lanzarote det første stedet hvor drueplukkingen begynner i Europa. På Lanzarote er det øyas eldste vingård som leder an, nemlig El Grifo. Også vingårdene Reymar og Tao Viticultores startet opp innhøstingen forrige uke.
I følge vinekspertene på øya anslår man at det vil plukkes 2,5 millioner kilo druer dette året.

Nytt firma som leier ut ting og tang på Lanzarote

Det har dukket opp et nytt firma som leier ut ting og tang på Lanzarote; alt fra barnesete for bil til grill, vifter og sparkesykkel for barn og voksne. De annonserer at de leverer og henter til hotellet eller boligen man ferierer i.

Dette er det tredje større firmaet som leier ut saker og ting på øya. Firmaet har en nettside HER , og har også en Facebookside.

Lanzaroteposten har tidligere skrevet om de andre to utleiefirmaene på øya; EasyHire og Rent it quick, HER.

Usikkerhet om Ironman Lanzarote neste år
Foto: ironmanlanzarote.com

Det internasjonale Ironman-konseptet har presentert neste års program, men Lanzarote er ikke med på listen.
Vanligvis blir neste års dato offentliggjort bare timer etter at årets arrangement på Lanzarote er over, men ikke i år.

Lederen av Ironman Lanzarote, Fabio Cabrera fra arrangøren Club La Santa forteller til lokalavisa at de fremdeles forhandler med hovedledelsen om en ny to års kontrakt, og venter at dette blir godkjent snart.

Stor økning av turister så langt i 2023
Fra flyplassen på Lanzarote. Foto: turismolanzarote.com

I årets fem første måneder kom det litt over 1,2 millioner turister til Lanzarote. Dette er en økning på over 23 prosent fra samme periode i fjor. Det er datasenteret på Lanzarote som skriver dette i en melding.

Nesten halvparten av turistene kom fra Storbritannia, som er en økning på 28 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Fra Irland kom det 136 000 turister, en økning på over 53 prosent. Det kom 112 000 tyske turister fra januar til ut mai, og 92 000 franske turister, begge land med omtrent 25 prosent økning.
Fra det spanske fastlandet var det en økning på fem prosent turister fra i fjor.

Tusenvis av mennesker feiret Nuestra Señora del Carmen, skytshelgenen for fiskerne i Playa Blanca

Landsbyfesten i Playa Blanca ble avsluttet i går søndag, med en fantastisk båtparade langs bystranda. Om bord i en av båtene var Jomfru Carmen:

Fra båtparaden. Foto: Yaiza kommune

Og stafettpinnen går videre:

Landsbyfesten i Masdache i Tias kommune har startet, Conil følger etter

Nå er det tid for landsbyfester på Lanzarote! I landsbyen Masdache i Tias kommune har de startet, og fiestaen hvor de hyller skytshelgenen Magdalena varer fram til 22.juli. Deretter fortsetter fiestaen i landsbyen Conil. Programmet finner man HER.

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart seks år, og har laget over 1600 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.
Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32.

Vil du heller bruke et bankkonto-nummer? Gi en beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side.

På forhånd takk for støtten! 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast