Fredagspils

Fredagspils fra Lanzarote! 16.juni 2023

Hola!

Været

Det har vært varme dager og kvelder på solskinnsøya Lanzarote denne uka! Varmen fortsetter, sier den norske værmeldingen hos yr.no .
Og ja, jeg erfarer at det er sommer i deler av Norge også; så bra!

Ut på tur…

Oppholdet til undertegnede i Norge går mot slutten. Det går nemlig fint an å reise opp og ned på sommeren også:
Lanzarote-Amsterdam med det nederlandske flyselskapet Transavia, og videre derfra med KLM direkte til Trondheim, alt på en dag.
Itt`no problem!

KLM Cityhopper klar til avgang til Trondheim. Foto: Lanzaroteposten

Turen sørover til solskinnsøya går slik:
Norwegian fra Trondheim til London/Gatwick, og videre derfra direkte til Lanzarote med British Airways.
Jeg lander så tidlig at det blir helt greit med en middag søndag kveld på Lanzarote.

Tenkte å slippe kjøring kl.05.00 søndag morgen til flyplassen, men Scandic Hotell på Værnes tar 5900 kroner for ei natt…det er VM i rallycross i området denne helgen, må vite…Men det er frokost inkludert da!

Faksimile fra trivago.no
Nytt flyselskap med ruter fra Torp, Bergen og Oslo til Gran Canaria
Foto: Air Baltic

Det latviske flyselskapet Air Baltic starter opp 2.desember med å fly fra Torp Sandefjord lufthavn direkte til Gran Canaria. Deretter flyr selskapet denne strekningen hver onsdag og lørdag i vinter. Billetter kan bestilles fra 21.juni.
Air Baltic skal fly to ganger i uka fra Bergen, med første avgang 1.desember. Første avgang fra Gardermoen blir 3.desember.

Fra Gran Canaria til Lanzarote går det lokalfly omtrent hver time med selskapene Binter og Canaryfly, en tur som tar omtrent 35-40 minutter. God tur!

Det var nettavisene flysmart24.no  og Canariajournalen som skrev om dette først.

I sommer går Flytoget til og fra Gardermoen hele døgnet

Foto: wikipedia.org

Fra 26. juni til 12. august vil Flytoget sette opp 10 ekstra avganger hvert døgn for å dekke det økte behovet for transport. Det betyr at det fra Oslo Lufthavn ikke blir noen pause i avgangene fra klokken 00.50 og frem til 05.30, slik det er ellers i året.

Fra 26. juni blir det ekstra avganger fra lufthavnen til Oslo S:

Klokken 01.05, 01.50, 02.40, 04.50 og 05.10.

Fra Oslo S blir det i det samme dato kjørt tog til lufthavnen på disse ekstra tidspunktene:

Klokken 00.10, 01.00, 02.00, 04.00 og 04.20.

Det var nettsiden flysmart24.no som skrev om dette først.

Bilrally på Lanzarote i morgen lørdag

Foto: atodomotor.com

Denne Porsche 911 GT3  blir å se og ikke minst høre i morgen lørdag når rallyløpet XLIV Subida de Haría arrangeres for 44.gang i og rundt landsbyen Haria nord på Lanzarote.
De fleste av de 56 deltakerne er fra Lanzarote, og noen fra de andre Kanariøyene. De stiller ikke bare med Porscher, men også med både Audi R8 LMS og Hyundai i20-N Rally2.

Bilene kan studeres på parkeringsplassen Vista Valle i sentrum av Haria lørdag formiddag. Kl.15 går startskuddet på den 8,5 kilometer lange løypa  mellom Tabayesco og Mirador de Haría, med mål ved restauranten Los Helechos.
Kl.18 er det premieutdeling på Plaza de Haría midt i sentrum.

Etterlysning: Hvem vet navnet på den norske kunstneren?

Fra Halvor Hildrum i Oslo har Lanzaroteposten fått denne hyggelige forespørselen:

Hei, mine foreldre bodde i Playa Blanca på Lanzarote på 1980-1991, og kjøpte der et landskapsmaleri som de likte godt, men dessverre er bildet verken signert eller datert. Det skal være malt av en norsk kunstner som bodde på Lanzarote, og jeg leter etter navnet på kunstneren og gjerne årstallet det er malt.

Jeg legger ved foto av bildet og håper dere vet hvem som kan ha malt det, evt. kjenner noen i kunstnermiljøet som kan identifisere kunstneren. Setter stor pris på all hjelp jeg kan få for å oppklare mysteriet 😊

Vennlig hilsen
Halvor Hildrum
Oslo

Dette er maleriet:

Foto: Halvor Hildrum

Vet noen hvem som er kunstneren, eller har andre opplysninger om maleriet, send en epost til info@lanzaroteposten.com , og vi vil oversende svarene til Oslo. På forhånd takk for hjelpen!

Ukens høydepunkt!

Tegning: Erling Bjørn Hansen

Vi kan ikke friste med tv-sending fra ukens fredagspils, men Dani og Sandra åpner sine dører fra kl.19 i kveld på restauranten Las Vistas i Puerto del Carmen.
Hvor mange som var der siste uke er ukjent, men jeg garanterer at det er plass til alle som stikker innom for en hyggelig prat!

Las Vistas ligger på skrå over gata for postkontoret og legesenteret i Puerto del Carmen.

Lanzaroteposten på lørdag

I den andre historietimen fra Lanzarote i morgen skal vi finne ut om Lanzarote lyktes i å forsvare seg mot de mange piratangrepene som herjet øya for 400 år siden.
Les mer i morgendagens Lanzaroteposten!

Vil du støtte Lanzaroteposten?

Lanzaroteposten har vært i virksomhet i snart seks år, og har laget over 1600 forskjellige artikler om livet på solskinnsøya Lanzarote.
Lanzaroteposten har valgt å ha alt innhold utenfor betalingsmur, og har bevisst unngått å ha reklame på sidene.
Nå begynner det å bli ganske dyrt å drive avisen, med høye utgifter for å ha et domene (en nettadresse), og for å ha vedlikehold av sidene og serveren. 
Hvis du vil, kan du bli en privat sponsor ved å bruke VIPPS: 99 45 38 32.

Vil du heller bruke et bankkonto-nummer? Gi en beskjed på epost til info@lanzaroteposten.com , eller bruk melding- eller whatsapp-knappen på Lanzarotepostens Facebook-side.

På forhånd takk for støtten! 

Ei god helg og ei frisk uke ønskes dere fra Ola i sola!

 

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast