nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Tirsdag 16.mai 2023

Et stormsenter vil passere nordøst for Lanzarote i dag
Foto: unsplash.com

Det spanske værinstituttet AEMet melder at et kraftig stormsenter vil passere nordøst for Lanzarote og La Graciosa i dag.
De to øyene vil ligge i utkanten av stormen, og derfor ventes det svake regnbyger og overskyet vær på deler av Lanzarote. Dette betyr at deler av Lanzarote vil være nyvasket til 17.mai!
Det ventes også regn i nord på de andre vestlige Kanariøyene.

Det blir også vind i nord på Lanzarote, men temperaturen vil ligge på 18 til 25 grader, sier AEMet.

Lanzarote har over 7000 private feriehus
Dette er tegnet på at ferieboligen er registrert, og dermed legal. Foto: FB

Ved nyttår var det registrert 7226 ferieboliger på Lanzarote. Tilsammen har disse boligene 33 364 senger, som gjør at hver bolig har i snitt 4,6 senger. Det er det nasjonale datainstituttet INE som melder dette.

Yaiza kommune med Playa Blanca har flest ferieboliger på øya. 30 prosent av alle boligene som tilbys ligger der. Så følger Tias kommune med Puerto del Carmen med 26 prosent, og Teguise med 22 prosent av ferieboligene.

Regjeringen begynner prosessen med å erklære Lanzarote «en turistmettet øy»
Foto: Vidar Nordli Mathisen

Siste uke holdt presidenten på Lanzarote, Dolores Corujo en pressekonferanse hvor hun fortalte at regjeringen setter i gang et prosjekt hvor man erklærer at «Lanzarote er mett på turister», kjapt oversatt fra spansk.
Hvert år kommer det tre millioner turister til øya, og er en av de mest besøkte på Kanariøyene.

-Nå har Lanzarote overskredet sin bærevne, sa presidenten.

Dette kommer som en konklusjon på en studie gjort av flere konsulenter, og som ga regjeringen noen interessante fakta.
Som nevnt ovenfor har tallet på ferieboliger de siste 20 årene økt fra 70 boliger per kilometer til over 200 nå. Dette gjør det vanskelig for innbyggerne å skaffe seg en helårsbolig i nærheten av arbeidsplassen, til en overkommelig pris.

Hvordan dette skal løses er ikke helt klart, men presidenten antydet under pressekonferansen at man blant annet skal intensivere kontrollen av ferieboliger som ikke er skikkelig registrert, og som leies ut ulovlig.

Befolkningen på Lanzarote har også økt med 51 prosent i det samme tidsrommet.
Tallet på kjøretøyer på øya har også gått fra 95 000 til 137 000. Forbruket av drikkevann har økt med 20 prosent de siste 12 årene.

Nå skal regjeringen utvikle en plan for øya, hvor man vil dempe økningen, og kanskje stoppe turistveksten. Regjeringen understreker at man IKKE skal redusere mengden av turister som allerede er her, men vil stoppe ytterligere vekst.  Stikkordet er kvalitet, og ikke kvantitet.

Nye regler for å arbeide ute under en hetebølge
Foto: turismolanzarote.com

Den spanske regjeringen har nå sendt ut nye regler for å beskytte arbeidere som må jobbe ute under en hetebølge.

Det blir forbud mot å arbeide ute når temperaturen når 38 grader, som betyr et såkalt oransje varsel.
På Lanzarote ble det sendt ut et oransje varsel i juli i fjor. Selv om Lanzarote ligger i den sub-tropiske sonen, er det færre hetevarsler på øya enn de andre Kanariøyene, og også det sørlige fastlandet.
De nye lovene gir imidlertid ingen opplysninger om hva som skjer ved kraftige calima-utbrudd; sand i lufta fra naboen Sahara.

Mann ble arrestert med heroin-kapsler i kroppen
Foto: Nasjonalpolitiet

En 26 år gammel mann ble siste uke arrestert på gata Avenida Fred Olsen i hovedstaden Arrecife etter en mistenkelig oppførsel.
Politiet ble varslet om en mann som var tydelig ruset, og tok han inn til avhør, og videre til et helsesenter. Da viste det seg at han hadde inntatt hele 65 kapsler heroin.

Puerto del Carmen pusses opp

Førstkommende lørdag arrangeres det tradisjonelle Ironman med start og innkomst i Puerto del Carmen. Da gjelder det å se pen ut, så nå trimmes både palmer og andre trær langs hovedgata i byen:

Foto: Hans Langeland
Foto: Hans Langeland

Lanzaroteposten vil presentere årets Ironman kommende fredag, i Fredagspils fra Lanzarote.

Sjømannskirken er åpen i dag tirsdag
Foto: Lanzaroteposten

Sjømannskirken i Puerto del Carmen har åpent i dag tirsdag fra kl.11 til 14. Da serveres det nystekte vafler, smørbrød, og nytrukket kaffe.
Ta deg en tur dersom du er på øya!
Sjømannskirken har åpent hver tirsdag og torsdag denne sommeren.
Sjømannskirken ligger rett over gata fra TUI-hotellet Cinco Plazas, og er godt skiltet.

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast