nyheter

Nyheter fra Lanzarote! Torsdag 27.april 2023

Lanzarote hadde Spanias høyeste hotellbelegg i mars
Foto: Hotel La Geria

Mars var en rekordmåned for Lanzarote. 91,7 prosent av alle hotellrommene var belagt, som var bedre enn noen annen region i Spania. Når statistikken tar med private utleieboliger, var belegget 72,9 prosent, bare slått av Tenerife.

Sammenlignet med mars i fjor var det over 17 prosent økning i hotellopphold i Spania, samtidig som hotellprisene gikk opp med 10,5  prosent.

Cruisesesongen går mot slutten
«Mein Schiff 4» foran det nedlagte saltverket i Arrecife. Foto:wikimedia.org

Det går mot slutten av sesongens anløp av cruiseskip. I morgen fredag kommer «MS Costa Diadema» med 4900  passasjerer, og et mannskap på 1250 personer:

«MS Costa Diadema». Foto: Wikimedia Commons

Neste torsdag, 4.mai kommer «Queen Victoria» på besøk.
De tre havnene for cruiseskip i provinsen Las Palmas på Kanariøyene; Arrecife på Lanzarote, Las Palmas på Gran Canaria og Puerto del Rosario på Fuerteventura har så langt mottatt 1,3 millioner passasjerer denne sesongen, 100 000 passasjerer færre enn i 2019 før pandemien.

Nå seiler cruiseskipene nordover, til blant annet Norge.

Ny vei forbi Playa Honda, kontrakt skrevet
Den nye veien i rødt forbi Playa Honda. Ill.: Cabildo de Lanzarote

Kontrakt ble skrevet denne uka med et firma som skal stå for byggingen av den nye veien utenom Playa Honda, landsbyen som ligger like etter flyplassen.

Den nye traseen vil løse mange trafikale problemer på hovedveien LZ-2, som vil forbinde omkjøringsveien rundt hovedstaden Arrecife med veien LZ-40 og avkjøringen til flyplassen.

65 000 kjøretøyer bruker hovedveien LZ-2 daglig, og er den travleste strekningen på øya. Nå blir avkjøringen til det offentlige sykehuset forbedret, en avkjøring som vanligvis danner køer.

Veien som i dag deler Playa Honda i to vil etter hvert bli en «rolig boulevard med sykkelstier og store fortau», står det i meldingen fra den kanariske regjeringen, som betaler for den nye veien med 1,1 millioner euro. Arbeidet med den nye veien vil starte i sommer.

Miljøforkjempere har protestert mot den nye traseen, fordi den vil stjele mye land som er hjemmet til  forskjellige dyrearter.

Pilotprosjekt: Firedagers arbeidsuke på Kanariøyene
Folk på Lanzarote. Foto: Lanzarote Business&Resident Association/LBRA

Den spanske regjeringen har utarbeidet en økonomisk plan for bedrifter som vil prøve en firedagers arbeidsuke.
Firmaer på Kanariøyene og andre av Spanias 17 regioner kan søke om økonomisk bistand dersom man vil prøve å redusere arbeidsuken til fire dager for sine ansatte.
Prosjektet er først og fremst for firmaer med færre enn 250 ansatte.
Det var Lanzarote Information som først skrev om dette.

Færrest banker på Kanariøyene
Foto: unsplash.com

Kanariøyene er den regionen i Spania som har færrest banker per person, melder Banco de España.

Det er 619 bankfilialer på Kanariøyene, et tall som har gått ned fra over 1000 filialer for bare ti år siden. Dette betyr at det er en filial for hver 3653 innbyggere på øyene. Det er den dårligste dekningen i hele Spania.
Tallet er faktisk enda verre for provinsen Las Palmas, som Lanzarote tilhører: Her er det over 4000 innbyggere for hver bankfilial!

Vær
Current weather
Sunrise-
Sunset-
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast
-
-
Forecast